Spelen in de haven & bij het bezoekerscentrum in Earnewâld.

Spelen in de haven & bij het bezoekerscentrum in Earnewâld.

22 juni 2018 0 Door Jeanet

Plaats: Earnewâld
Provincie: Friesland
Adres: Haven: Eilânsgrien 17, dit is het adres van de school. Tegenover de school op de Wiidswei zit de speeltuin.
Bezoekerscentrum: Koaidyk 8a
Openingstijden: De speeltuin in de haven kan je altijd bezoeken. Het bezoekerscentrum heeft wisselende openingstijden.

Verdere informatie over de gratis plek:
Bij de haven van Earnewâld vind je een speelveld. Op dit speelveld is een grote speelboot, schommels, diverse speeltoestellen en een kabelbaan te vinden. In de haven zelf kan je de boten bekijken die er liggen, aankomen of weer vertrekken.

speeltuin Earnewâld, haven
Maar er is meer te doen in de omgeving van Earnewâld. Het beginpunt van de meeste routes is bij het Bezoekerscentrum NP De Alde Feanen. Zo kan je diverse routes wandelen, fietsen of varen. Maar ook voor de kinderen zijn er diverse leuke dingen te doen.

National Park De Alde Feanen
Veel wandelroutes zijn moeilijk begaanbaar voor mindervaliden, rolstoelgebruikers en mensen met een kinderwagen. Maar onmogelijk is het zeker niet want er zijn speciale routes die wel geschikt zijn. Vanuit het bezoekerscentrum is het namelijk mogelijk om over het fietspad langs It Lytse Mar naar de Jan Durkspolder te komen. De vogelkijkhut daar is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De hut is ingericht met een verhoging, zodat je ook vanuit je rolstoel in alle rust vogels kunt bekijken. In It Pettebosk, het educatiebos, is een verharde route aangelegd voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. En het bezoekerscentrum is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Kinderen kunnen bij diverse routes kunnen op een educatieve manier kennis maken met de natuur in De Alde Feanen, zo is er een (klein) kikkerpad en een otterpad en er zijn diverse speelmogelijkheden.

national park alde feanen

In de Jandurkspolder, kan in de winter al snel geschaatst worden op natuurijs! Maar ook in de zomer is de Jandurkpolder mooi op te bezoeken. De wandelroute rondom de Jandurkspolder, voert je langs diverse vogelkijkhutten en een uitkijktoren.

Zoals je leest is er van alles te doen, zonder er voor te moeten betalen. Maar niet alles is gratis. Diverse routes kan je ook lopen, zonder dat je het boekje nodig hebt. Je kan wel een rugzak kopen waar een boekje en een aantal accessoires in zitten, maar dit is niet perse verplicht.  In het boekje staat vaak wel meer informatie en opdrachten. Doordat het ook mogelijk is zonder, kan je ook buiten de openingstijden de routes bewandelen.

Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd, wat en wanneer er georganiseerd wordt kan je lezen in de agenda.

Voor alle activiteiten, routes en andere dingen die je kan doen kan je een kijkje nemen op de website van Nationaal Park De Alde Feanen en Toeristenbureau Earnewâld.

Ben je er al een keer geweest? Laat het dan gerust weten in een reactie onder dit bericht.
Earnewâld

*Het lukt me niet om altijd zelf een uitje te bezoeken, daarom maak ik ook gebruik van de websites die al uitjes hebben geplaatst. Deze tip ontdekte ik door de website Nationaal Park De Alde Feanen. Verder heb ik voor deze blog gebruik gemaakt van de website Platform Buitenspelen, Toeristenbureau Earnewâld en Recron.
**Elke vrijdag probeer ik een gratis uitje te plaatsen op de website, voor meer (gratis) uitjes in Nederland kan je ook kijken op  de FacebookpaginaFacebookgroep en natuurlijk deze website.
*** Weet je ook een leuk uitje? Deel deze dan gerust in de Facebookgroep.

Door elkaar te informeren, kunnen we elkaar inspireren.