Kameleondorp Terherne, een leuk dagje uit voor het gehele gezin.

Kameleondorp Terherne, een leuk dagje uit voor het gehele gezin.

11 oktober 2019 0 Door Jeanet

Kameleondorp Terherne is een leuk dagje uit voor het hele gezin. Doe samen de speurtocht in het dorp, ga op avontuur op het eiland en vaar rondom het dorp.

Veel mensen kennen de Kameleon wel denk ik, van boeken of van de films. De kwajongens Hielke en Sietse die in het dorp Lente diverse streken uithaalden. In Terherne hebben ze het dorp nagebouwd én er is een avontureneiland waar diverse activiteiten gedaan kunnen worden.

Het Kameleondorp Terherne
In het Kameleondorp kan je een speurtocht doen (deze veranderd om de ongeveer 2 jaar). Toen wij er waren (2019) waren er diverse koffers met vreemde inhoud opgedoken na het bezoek van een professor. Door middel van de woorden en cijfers die in de koffers zaten kon je de code kraken. Tijdens de speurtocht leer je over de klimaatverandering. Verder kan je een kijkje nemen in de diverse woningen die ze hebben nagebouwd en in de bioscoop kan je een van de films kijken. Tijdens mooi weer kunnen de kinderen (en natuurlijk ook de ouders) spelen in de speeltuin buiten, tijdens regenachtige dagen kan er gespeeld worden in de speelschuur.

Rondomvaart 
Tijdens de rondomvaart vaar je door de omgeving van Lente. Tijdens de rondvaart worden diverse dingen verteld én gevraagd uit de film. Een interactieve rondvaart voor zowel jong als oud, érg leuk om te doen.

View this post on Instagram

Kameleondorp Terherne. Vandaag zijn we bij Kameleondorp in Terherne geweest. We kozen voor de speurtocht in het Dorp Lente en de tocht met de rondvaartboot. Je kan ook nog naar het avontureneiland om leuke (kwajongens) activiteiten te doen. 🏠 De speurtocht in het Dorp Lente is erg leuk om te doen. Op een leuke manier ga je door het dorpje heen op zoek naar de woorden en de code voor de kamer. De speurtocht staat in het teken van klimaatverandering, waardoor je er ook nog eens wat van leert. In de bioscoop kan je een film kijken over uiteraard De Kameleon. En natuurlijk kan er ook gespeeld worden in de speeltuin. 😁 Met de rondvaartboot verteld de gids je over diverse dingen en wijst hij plekken aan die in de films en boeken voorbij komen. Halverwege is er een rebus om het zitten even actiever te maken. 🛥 Een erg leuk uitje geschikt voor jong en oud. En ook prima te doen met slecht weer. Met oudere kinderen zal het leuker zijn dan met jongere kinderen. Vooral als ze ook de boeken hebben gelezen of de films hebben gezien. 📖 Ik ben er al eens eerder geweest, toen voornamelijk op het eiland en in de speelschuur. De blog die ik er toen over schreef kan je terug vinden op mijn facebookpagina . 👩‍💻 Heb jij boeken gelezen van De Kameleon of de film(s) gezien ? . . . . #kameleondorp #dagjeuit #eropuit #vakantie #gezin #ontdekfriesland #kameleon #familiedag #blog #linkinbio #blogger #review #zomersedag #zon #regen @kameleondorp

A post shared by Jeanetblogt (@jeanetblogt.nl) on

Avontureneiland. 
Op het avontureneiland kan je diverse activiteiten doen zoals bomen klimmen, fietsband gooien, pannenkoek bakken en nog veel meer leuke activiteiten. Wel is het aan te raden schone kleren mee te nemen, want nat en vies worden is eerder normaal dan een uitzondering op het eiland.

Prijzen.
Je kan zelf bepalen hoe je dag er uit ziet én hoe duur je dagje in Kameleondorp wordt. Er zijn namelijk diverse prijzen, zodat je zelf kan kiezen wat je wil. Voor de actuele prijzen, kan je het beste even een kijkje nemen op de website.

Voor wie. 
Een dagje uit naar Kameleondorp Terherne is leuk voor het gehele gezin. De kinderen die op de basisschool zitten doen wellicht actiever mee aan de speurtocht, maar voor de jongere kinderen is het ook erg leuk om de koffers te zoeken. Voor alle leeftijden is het leuk om alles te bekijken, te spelen in de speeltuin of in de speelschuur.
Een dagje Kameleondorp is ook zeker aan te raden voor schoolreisjes, kinderfeestjes en familiedagen.
Thuis kan je eventueel van te voren de film bekijken of de boeken lezen. Maar ook als je de Kameleon niet kent, is het een leuk dagje uit.

In 2017 kwam ik er voor een familiedag, ik schreef er toen ook een review over die je terug kan lezen op mijn Facebookpagina.

Heb jij boeken gelezen van De Kameleon of de film(s) gezien ?

Meer uitjes die je kan doen in Nederland, kan je vinden op mijn website.