Moddergat, een mooi plekje in de provincie Friesland.

Moddergat, een mooi plekje in de provincie Friesland.

25 oktober 2019 0 Door Jeanet

10 kilometer van Lauwersoog vandaan ligt Moddergat. Een prachtige plek waar je kan wadlopen, schelpen zoeken, krabben zoeken en veel meer leuks op en rond het wad kan doen.

Lauwersoog is een prachtige plek om heen te gaan en kom ik dan ook met veel plezier. Maar wat ik nog wel miste op Lauwersoog was een plek waar je op zoek kon gaan naar schelpen, krabben en andere leuke dingen die in de zee leven. Dit plekje hebben we nu gevonden, 10 kilometer verderop in het dorpje Moddergat.

Moddergat is het leukst bij eb, dan kan je namelijk wadlopen, schelpen zoeken, krabben zoeken, krabben zien zwemmen en nog veel meer dingen zien en ontdekken wat in de zee leeft. Een mooie beleving voor jong en oud. De laarzen zakte weg en zogen vast in het zand. We zagen mini krabbetjes en andere waterdiertjes zwemmen.
Op deze website kan je zien wanneer het eb en vloed is.

Mocht je toch komen als het vloed is, dan kan je ook wandelen op het pad achter de paaltjes. Bij de kleine waterpoeltjes en op/langs het pad en de kant van de zee kan je ook nog diverse schatten van de zee vinden.

De zee ligt achter de dijk, je moet dus eerst de dijk over. Dit kan door over het gras te lopen en over het hekje te klimmen. Of door de trap te nemen en dan door het andere hek te gaan.
Voor de dijk zijn parkeerplaatsen waar je kan parkeren.

Een leuk gratis uitje voor het gehele gezin.

Tip: doe laarzen aan en neem schone kleren en handdoeken mee, want vies worden ontkom je eigenlijk niet aan (tenzij je op het wandelpad blijft). En neem een emmertje mee waar alle zeeschatten in kunnen worden gedaan. Eventueel een schepnetje om makkelijker dingen uit de zee te vissen.

Wij parkeerden bij de parkeerplaats onderaan de dijk vlakbij het Museum van Moddergat.
Adres:Visserspad 4, 9142 VN Moddergat
Meer informatie over het museum, lees je op de website van het museum.

View this post on Instagram

Wauw wat is dit een fantastische plek! Moddergat stond al een tijdje op mijn lijst van plekken waar ik graag een kijkje wou nemen. Vandaag gingen we er heen. ❤ Wauw wat was het fijn, genieten en ontzettend mooi. Schatten van de zee gezocht, samen nieuwe herinneringen gemaakt en genoten van elkaar. Moddergat is het leukst bij eb, dan kan je namelijk wadlopen, schelpen zoeken, krabben zoeken, krabben zien zwemmen en nog veel meer dingen zien en ontdekken wat in de zee leeft. Geniet van het uitzicht en de rust en kom even heerlijk tot rust. 🦀🐚🦐 Tip doe laarzen aan en neem schone kleren mee, want vies worden ontkom je eigenlijk niet aan (tenzij je op het wandelpad blijft). 😉 Een prachtige plek waar ik nog niet eerder was geweest, maar zeker nog vaker ga komen. Daarom ook zeker met jullie wil delen, zodat nog meer mensen deze prachtige rustgevende en leerzame plek kunnen ontdekken. Binnenkort kan je er meer over lezen in eem blog op mijn website. 🌞👩‍💻 Wij parkeerden bij de parkeerplaats onderaan de dijk vlakbij het Museum van Moddergat. Adres:Visserspad 4, 9142 VN Moddergat Meer informatie over het museum: http://www.museummoddergat.nl/ 🅿️ Welke plek is jou favoriet en moet eigenlijk iedereen weten (Of juist niet zodat het rustig blijft) . . . . #moddergat #gratisuitje #friesland #eb #zee #schelpenzoeken #natuur #natuurliefhebber #ontdekfriesland #zondag #weekend #kidsweekend #samengesteldgezin #coouderschap #blog #binnenkortmeer #blogger #uitjesinnederland

A post shared by Jeanetblogt (@jeanetblogt.nl) on

 

Meer (gratis) uitjes vind je op mijn website, op de Facebookpagina Jeanetblogtin de Facebookgroep Uitjes in Nederland én op mijn Instagramprofiel.

Kijk gerust ook eens bij mijn andere blogs op mijn website over het ouderschap, tips voor je eigen persoonlijke ontwikkeling, reviews van diverse producten en meer leuke persoonlijke en informatieve blogs.

Door elkaar te informeren, kunnen we elkaar weer inspireren. Deel gerust mijn website met anderen, om nog meer mensen te informeren over een leuk uitje.