Museums in Friesland

Museums in Friesland

21 februari 2018 0 Door

We nemen deze week een kijkje op de site Museum Federatie Fryslân.
Een website waarop je diverse museums kan vinden die zich bevinden in de provincie Friesland.

In Friesland bestaan in totaal meer dan 100 verschillende museums.  Op Museum.frl vind je het een groot aantal van deze museums in Friesland en regelmatig komen er meer museums bij.

Museumfederatie Fryslân
De website Museum.frl is een initiatief van Museumfederatie Fryslân, dit is de provinciale organisatie ter ondersteuning van de musea in Friesland. Ze zorgen voor het toegankelijk maken en behouden van het cultureel erfgoed in Friesland op een zo hoog mogelijk niveau. De website is mede mogelijk gemaakt door Provincie Friesland.

Diverse museums
In de provincie Friesland zijn diverse museums te vinden.
Erg handig is dat je op de kaart kan zien welke museum dicht bij jou in de buurt is. Verder kan je op soort en/of plaats zoeken. Maar je kan ook naar beneden scrollen voor het complete overzicht. Als je meer wilt weten over het museum, klik je op de afbeelding en krijg je meer informatie te lezen.
Er zijn bekende en minder bekendere museums te vinden op de site.
Zo kwam ik bijvoorbeeld achter het Nationaal spoorwegmuseum in Sneek.

Kinderen
De museums zijn ook zeker leuk voor kinderen. Steeds meer museums zorgen ervoor dat er ook leuke activiteiten te doen zijn voor kinderen. Op deze site kan je zoeken op museums voor kinderen vanaf 4 jaar tot 8 jaar en vanaf 8 jaar.

Actie in de voorjaarsvakantie!
In de voorjaarsvakantie (27 februari t/m 2 maart 2018) kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar gratis naar het museum! Wel moet je dan pake (opa) of beppe (oma) ook gezellig meenemen.
Tijdens de voorjaarsvakantie worden er dan (extra) activiteiten georganiseerd waardoor kinderen en hun pake en beppe op een leuke en leerzame wijze meer te weten komen over het museum.
Niet alle museums doen hier aan mee, dus kijk van te voren even welke museums er mee doen en welke activiteiten er georganiseerd worden.

Welk museum heb jij bezocht en raad je anderen aan (mag ook buiten de provincie Friesland zijn) ?

* Elke week wil ik op woensdag een pagina/website gaan delen die ook er op uit tips deelt. Dit zijn niet altijd alleen maar gratis uitjes. De losse aparte uitjes die ik op vrijdag deel, zijn wel allemaal gratis te bezoeken. Heb je ook een tip voor een website, laat het me dan gerust weten.
De aparte uitjes vind je terug op zowel mijn website als de aparte Facebookpagina.