Kweldercentrum Noarderleech in Hallum

Kweldercentrum Noarderleech in Hallum

15 juni 2018 0 Door Jeanet

Plaats: Hallum
Provincie: Friesland
Adres: Noarderleech 5a
Openingstijden: Dagelijks open van 08.30 tot 17.30 uur (deur sluit automatisch). De wandelroute kan je altijd doen.
Mag de hond mee: Nee
Kan de wandelwagen mee: Ja je kan naar het informatiecentrum en over de zeedijk. Ook rolstoelvriendelijk.

Verdere informatie over de gratis plek:
Aan de rand van de Waddenzee, bovenin Friesland, ligt het onbemande informatiecentrum Kweldercentrum Noarderleech in Marrum.
In het informatiecentrum kan je even binnenkijken om buiten meer te zien. Je kunt hier op een leuke manier kennis maken met het natuurgebied en informatie vinden over de natuur en historie van het Noord-Friese kustgebied. Zo kan je lezen hoe de buitendijkse polders en kwelders zijn ontstaan, wat de huidige natuurwaarden en de toekomstige ontwikkelingen zijn. Het centrum is de plek waar kennis en verhalen uit de omgeving samenkomen. Verder kan je hier even naar de wc of een kopje koffie nemen. Het Kweldercentrum is meestal onbemand, maar is wel de gehele dag geopend.

kweldercentrum Noarderleech in Friesland

Vanaf het Kweldercentrum steek je de dijk over, zo het natuurgebied in. Er zijn 3 wandelroutes die je kan bewandelen, er is een uitzichtpunt, een bunker en een tempel. Een gebied waar je dus kan bekijken, leren en ervaren.

Buiten het broedseizoen mag er buiten de paden “gestruind” worden en dat is uniek. Je kunt dan helemaal naar de slikvelden lopen. Pas alleen op dat je niet vast komt te zitten in het slik! De dieren mogen niet gevoerd worden en afstand houden is aan te raden!
Het broedseizoen is van 15 maart tot 15 juli. Er moet rekening worden gehouden met de vogels, veel vogels hebben dan nestjes of jonge kuikens. Blijf in de periode op de paden en/of maak gebruik van de gemarkeerde wandelroutes.

Kweldercentrum Noarderleech en natuurgebied Friesland
*Deze tip ontdekte ik door de website eropuitinfriesland. Verder heb ik voor deze blog gebruik gemaakt van de website It Fryske Gea. Het lukt me niet om altijd zelf een uitje te bezoeken, daarom maak ik ook gebruik van de websites die al uitjes hebben geplaatst. Uiteraard zou ik altijd de link naar de website in de tekst vermelden.
**Elke vrijdag probeer ik een gratis uitje te plaatsen op de website, voor meer (gratis) uitjes in Nederland kan je ook kijken op  de FacebookpaginaFacebookgroep en natuurlijk deze website.
*** Weet je ook een leuk uitje? Deel deze dan gerust in de Facebookgroep.
**** Foto’s met toestemming van eropuitfriesland geplaatst.

Door elkaar te informeren, kunnen we elkaar inspireren.