De Heikamp in Ruurlo, met o.a. kabouterpad.

De Heikamp in Ruurlo, met o.a. kabouterpad.

13 april 2018 0 Door Jeanet

Plaats: Ruurlo
Provincie: Gelderland
Adres:Hengeloseweg 2 in Ruurlo
Openingstijden: Het bos is altijd te bezoeken, voor de openingstijden voor betaalde activiteiten en het restaurant kun je het beste even een kijkje nemen op de website.
Mag de hond mee: Ja, het bos in. Of dit ook zo is bij het restaurant en het doolhof is weet ik niet.
Kan de wandelwagen mee: Dit kan wel, maar kan op bepaalde plekken wat onhandiger zijn door de bosondergrond.

Meer informatie over de plek:
Bos
Boswachterij Ruurlo, loop je vanaf de parkeerplaats zo in. Hier kan je prachtig wandelen door het bos en langs de heide. Een plek waar je even heerlijk tot rust kan komen en kan genieten van de natuur.

Kabouterpad
Wij kozen voor het kabouterpad. Dit kabouterpad kun je gewoon lopen, maar je kan er ook een bijpassend boekje kopen en een kaboutermuts.
We kochten het boekje én de muts. In het boekje staat een leuk interessant en leerzaam verhaaltje die je gedurende de weg kan lopen, dit is meer geschikt voor oudere kinderen die naar de basisschool gaan.
Tijdens deze kabouterroute wandel je door het bos en kom je uiteraard de kabouters tegen. De kabouters hebben wel wat onderhoud nodig, diverse kabouters zijn veel beschadigd, maar dat mag de pret niet onderdrukken!
Onderweg kan je picknicken aan de picknicktafel met overzicht over de heide.

Doolhof
Halverwege het kabouterpad zit Doolhof Ruurlo. Een mooi en netjes bijgehouden doolhof.
Dit doolhof kan je ook zonder dat je het kabouterpad loopt bezoeken, maar hier moet je wel entree betalen.
Voor de jongere kinderen is er een rebus wat je kan maken en voor de oudere kinderen een puzzel met letters.
Het doolhof loopt helaas geen rondje waardoor je heen en terug als je gelijk goed loopt hetzelfde pad loopt. Aan het einde is een uitkijktoren waarop je boven in het gehele doolhof kan overzien.
De entree en eventuele consumpties moet je contant betalen want je kan er niet pinnen! Bij de entree zit voor de kinderen een rebus of puzzelblad in.
Een klein doolhof wij zijn er ongeveer een halfuurtje geweest, maar je kan het doolhof zo vaak lopen als je wil en per kind hangt er natuurlijk ook vanaf hoe lang je er over doet. En doordat wij het gecombineerd hebben met het kabouterpad, was een halfuurtje ook prima.

De Heikamp
De Heikamp is het beginpunt van alle wandelingen en zit bij de parkeerplaats. Een restaurant waar je wat kan drinken en/of eten vooraf of na afloop.  Bij het terras zit een speeltuin waar de kinderen nog even kunnen klimmen, glijden en met water en zand spelen.

Klimbos
Bij De Heikamp zit ook Klimbos Achterhoek, wat we hebben gezien is het een mooi, groot avontuurlijk klimbos door het bos heen. Ook hier moet je entree betalen.

Liefdespad.
Rondom De Heikamp is Het Liefdespad, waar je even stil kan staan bij je relatie, kan zitten op de loveseat en via de app prikkelende vragen kan beantwoorden. Tijdens dit pad staat de liefde centraal.

Liefdadigheidjes
Bij de Heikamp hangt een groot hart met allemaal slotjes van de founders van het liefdespad. In de automaten kan je diverse liefdadigheidjes kopen.

Parkeren
Er is ruimte genoeg op de parkeerplaats om de auto te parkeren bij De Heikamp, waar je vervolgens diverse routes kunt lopen.

Een mooie locatie en omgeving wat absoluut het bezoeken waard is als je er in de omgeving bent, wij vonden het jammer dat we er op de laatste vakantiedag pas achter kwamen. Anders waren we er absoluut vaker geweest!

Meer informatie over de diverse activiteiten, entreeprijzen van de betaalde activiteiten of andere informatie over De Heikamp,  kan je lezen op de website van De Heikamp.

Eerder kon je deze blog ook al lezen op de Facebookpagina. De uitjes die ik op de Facebookpagina heb geplaatst komen ook op mijn website te staan.

Op zoek naar een ander uitje? Kijk dan eens bij Uitjes in Nederland op mijn website.