Huisdierenshow bij Terra in Oldekerk.

Huisdierenshow bij Terra in Oldekerk.

28 september 2019 0 Door Jeanet

Al jarenlang is er 1 keer per jaar de huisdierenshow bij de VMBO school Terra in Oldekerk. Ook dit jaar zal deze weer plaats vinden en kan je weer diverse dingen beleven tijdens deze bijzondere dag. Een leuk gratis uitje voor jong en oud. 

Eerder was de huisdierenshow altijd in november, maar sinds een aantal jaar wordt de huisdierenshow in oktober gehouden. Dit jaar (2019) wordt de huisdierenshow op woensdag 2 oktober gehouden en is het thema ‘Groen is doen’.

Van alles te beleven voor jong en oud. 
Zoals elk jaar is er niet alleen veel te zien maar ook heel wat te beleven op deze bijzondere dag op Terra Oldekerk.
Huisdieren kunnen natuurlijk niet ontbreken tijdens de huisdierenshow. Zo kan je diverse huisdieren bekijken, vogels, kippen, konijnen, ratten, vissen, honden, poezen, geiten, varkens alle huisdieren die je van te voren zijn opgegeven mogen mee doen aan de huisdierenshow. De huisdieren worden gekeurd door de deskundige jury, tijdens deze keuring wordt er gelet op verzorging, gezondheid, reinheid en conditie. Hanen kunnen zelfs mee doen aan de hanenkraaiwedstrijd.  Naast echte dieren kan je ook knuffeldieren bewonderen.
Naast huisdieren kan je nog meer bekijken, zo is er een categorie de grootste/zwaarste/apartste/leukste. In deze categorie gaat het om tuin- en akkerbouwproducten zoals suikerbieten, pompoenen, maar ook planten.
Verder kan je mooie opstellingen met miniatuurwerktuigen en modelboerderijen bewonderen en andere verzamelingen van diverse mensen.
Nieuw dit jaar is de aanwezigheid van Terra Next & Terra mbo Groningen met de opleiding Food innovation and lifestyle. Zij komen presentaties geven over o.a. duurzaamheid en hun opleidingen.
Verder zijn er diverse activiteiten zo kunnen kinderen zich laten schminken en kan je tussendoor ook genieten van een lekker drankje en/of wat lekkers eten.

Had je graag mee willen doen, dit kan helaas alleen door je vooraf op te geven met het inschrijfformulier. Helaas is dat nu niet meer mogelijk, had je graag mee willen doen? Dan is dit alvast je tip voor volgend jaar ;). Op diverse basisscholen worden de inschrijfformulieren van te voren uitgedeeld.

Openingstijden.
Iedereen kan de huisdierenshow gratis bezoeken van 13.00 tot 17.30 uur én van 18.30 tot 21.00 uur. Tussendoor is de huisdierenshow dus een uur gesloten zodat de leerlingen en leraren kunnen eten!

Terra kan je vinden aan de Molenstraat 12 in Oldekerk. Parkeren kan bij de daarvoor bestemde parkeerplaatsen, het beste kan dit bij het Sportcentrum Eekeburen en de parkeerplaatsen in de straten bij de school. Bij de school zelf is namelijk weinig parkeergelegenheid. Op de fiets of lopend komen is nog handiger.

Meer gratis uitjes kan je vinden op mijn website

huisdierenshow