Landgoed Nienoord

Landgoed Nienoord

27 april 2018 2 Door Jeanet

Landgoed Nienoord is een prachtige locatie om te wandelen. Er zijn 3 wandelroutes te volgen: de blauwe route is 5,4 km lang, de rode route 3,5 km en de groene route is 2,2 km lang. Maar je kan er ook voor kiezen om je eigen route te bepalen. Er zijn paden door het bos, boslanen en gras- en zandpaden door de weilanden. In de herfst vind je in het bos veel verschillende paddestoelen.
Voor de borg is een kleurrijke tuin aangelegd. Vlakbij de borg is een hertenkamp en er lopen schapen in een weiland.

Landgoed Nienoord

De paden zijn goed begaanbaar met de wandelwagen en de hond mag aangelijnd mee. Er zijn weilanden waar de honden los mogen lopen; deze velden worden aangegeven met borden.

Het informatiecentrum dat is gelegen aan de grote parkeerplaats biedt gelegenheid tot toiletbezoek en het nuttigen van een consumptie. Ook vind je er informatie over het landgoed, routekaarten en de omgeving.
Het informatiecentrum is in de periode april t/m oktober 7 dagen per week geopend en in de periode november t/m maart alleen in de weekenden.

Landgoed Nienoord

Grand Café Borg Nienoord (dagelijks geopend) zit aan de achterkant van de borg. Hier kan je naar de wc en/of  kan je wat drinken en eten. De borg en het in de borg gevestigde rijtuigenmuseum zijn te bezichtigen.
Verder is er op het landgoed, het Familiepark Nienoord(open van april t/m oktober) en het Zwemkasteel Nienoord gevestigd. Deze faciliteiten zijn tegen betaling te bezoeken.
Bij Pannenkoekenburcht Nienoord kan je terecht voor een warme pannenkoek. Deze zit bij de Landgoedcamping Nienoord, hier kan je door het bos heen wandelen of met de auto/fiets heen rijden.

De locatie wordt ook regelmatig gebruikt voor fotoshoots of als trouwlocatie.

Plaats: Leek
Provincie: Groningen
Adres:
Nienoord 20 in Leek
Openingstijden: Geen
Mag de hond mee: Ja
Kan de wandelwagen mee: Ja
Website voor meer informatie: http://www.landgoednienoord.nl/

Deze website wordt sinds november 2019 op uitgebreid naar UitjesinNederland.com,  uitjes die ik eerder heb geschreven, kan je blijven vinden bij op deze website