Natuurpark De Noorderriet in Grijpskerk en Kommerzijl.

Natuurpark De Noorderriet in Grijpskerk en Kommerzijl.

4 mei 2018 0 Door Jeanet

Het natuurpark De Noorderriet is begin jaren negentig aangelegd om de gasopslag Grijpskerk landschappelijk in te passen. De afscherming van de gasopslag is op een natuurlijke wijze ingericht met water, weide, moeras en bosjes. Hierdoor is er een mooi natuurpark ontstaan een fietsverbinding van Kommerzijl richting Grijpskerk/Lauwerzijl.

Prachtige plek om te wandelen.
Het Natuurpark De Noorderriet is prachtig om te wandelen. Door het hele park zijn zowel verharde routes (ideaal voor wandelwagen of rolstoel), maar er zijn ook de avontuurlijker laarzenpaden dwars door de natuur te volgen. Deze kan je lopen met laarzen, maar zijn ook met schoenen op zich prima te doen (tenzij je vies bent van een beetje modder en er heel veel regen is gevallen). Wanneer je het hele park door wandelt, kun je zo’n 7 a 8 kilometer genieten van de prachtige natuur.

Natuurspeeltuintje en speeltuintje in de straat.
Aan het begin van het natuurpark, wanneer je de ingang in Kommerzijl gebruikt, is een leuk natuurspeeltuintje aangelegd. Je vindt hier rekstokken, een hoge wip, een klautertoestel, stappaaltjes, een glijbaan en om de hoek (voor het bruggetje rechts) een kabelbaan. Er is een fijne picknicktafel aanwezig om aan te zitten. In de Tuinbouwstraat is tevens een leuk speeltuintje, daarnaast kun je eventueel je auto parkeren voor je het park in gaat.

.

Plaats: NAM locatie Grijpskerk
Provincie: Groningen
Adres:
  Waardweg 5 Grijpskerk of Tuinbouwstraat 28 Kommerzijl
Openingstijden: Geen
Mag de hond mee: Ja, buiten het broedseizoen mogen de honden los lopen.
Kan de wandelwagen mee: Ja, er is een verhard pad waar de wandelwagen gemakkelijk overheen kan.

Deze website wordt sinds november 2019 op uitgebreid naar UitjesinNederland.com,  uitjes die ik eerder heb geschreven, kan je blijven vinden bij op deze website