Natuurspeeltuin van OERR in Kardinge

Natuurspeeltuin van OERR in Kardinge

25 mei 2018 0 Door Jeanet

De Natuurspeeltuin van OERR in Kardinge, is een natuurlijke speelplek. Dit is gerealiseerd n.a.v. de wens van wijkbewoners van Beijum en Lewenborg. Deze wens kwam naar voren tijdens het maken van een nieuw inrichtingsplan, in overleg met wijkbewoners en Natuurmonumenten.

“Vies” worden van het spelen met zand, water en klei is geen ontkomen aan. Schone kleren en een handdoek is dan ook zeker aan te raden om mee te nemen!

natuurspeeltuin kardinge

Wat is er te zien en waar kan je mee/bij spelen:
– Een waterspeelplek met waterpomp en waterloop.
– Diverse stapstenen waar je van de ene kant naar de andere kant van de sloot kan lopen.
– Diverse boomstammen waar je op kan klimmen en klauteren.
– Steiger waar je met je voetjes in het water kan bungelen.
– Water waar je in kan zwemmen, maar waar je ook kikkers in kan vangen.
– Klei ondergrond, waardoor als je het water in gaat klei aan je lichaam krijgt. Dat zorgt toch wel voor een hele andere beleving dan zand, modder of water.
– Diverse zandplekken waar je kan spelen met zand.
– Heuveltoppen waar je van af kan rennen of lopen.
– Verschillende plekjes waar je kan picknicken op de grond, maar er zijn ook mogelijkheden om aan een picknicktafel te zitten.

waterpomp oerr kardinge

De speelplek is zo ingericht dat deze ook geschikt is voor mensen met een beperking, zoals de waterpomp en de picknickplek.

De paden zijn van schelpjes, wat wel wat vervelend is om met blote voeten over heen te lopen. Maar voor de kinderwagen of rolstoel is dit wellicht een betere ondergrond om over heen te gaan.

Handig om te weten:
– Er is geen schaduw, wil je wel schaduw hebben dan kan je het beste zelf even een parasol mee nemen. Let er dan wel op dat andere mensen geen last van je parasol hebben.
– Er zijn geen afvalbakken, dus neem zelf even een zakje mee waarin je je afval mee kan nemen naar huis
– Schepjes en emmertje mee nemen om mee in het zand te kunnen spelen.
– Zelf eten en drinken mee nemen, er is namelijk geen kiosk o.d. bij. Wel is er bij het voetbalveld een gratis waterpunt.

Parkeren
Parkeren met de auto kan je het beste doen bij het Klimcentrum Bjoeks van Kardinge. Deze zit op de P+R Parkeerplek, helemaal naar achteren doorrijden, voorbij Ballorig.
Je fiets kan je bij de speelplek bij de ingang parkeren.

Meer informatie over deze plek kan je ook lezen op de website van Natuurmonumenten. Hier kan je ook de plattegrondtekening zien hoe het uiteindelijk zal worden.
Kardinge is een veelzijdig natuurgebied waar je kan picknicken, wandelen, vliegeren, hardlopen, skeeleren of zwemmen in de Kardingerplas.

Plaats: Kardinge
Provincie: Groningen
Adres: Koerspad 25.
Openingstijden: Altijd
Mag de hond mee: Er is geen verbod volgens mij, maar echt handig is het niet.
Kan de wandelwagen mee: Ja

Deze website wordt sinds november 2019 op uitgebreid naar UitjesinNederland.com,  uitjes die ik eerder heb geschreven, kan je blijven vinden bij op deze website.