Pannenkoeken eten bij Pannekoekburcht in Leek.

Pannenkoeken eten bij Pannekoekburcht in Leek.

9 november 2018 0 Door Jeanet

Als je vanaf Niekerk naar Leek rijd, kom je langs camping Nienoord en de Pannenkoekenburcht in Leek. Buiten is de speeltuin te zien en met veel enthousiasme verteld mijn zoontje dat hij daar graag wil spelen. 1 november was hij jarig en hebben we er gegeten. Niet buiten gespeeld, aangezien het donker was, maar ook binnen was er een ruimte waar ze heerlijk konden spelen. In deze blog vertel ik je meer over de Pannenkoekenburcht.

https://www.instagram.com/p/BppidQMg9SH/

Als je binnenkomt, kom je eerst bij de receptie van de camping. Als je even verder loopt kom je in de grote zaal die is ingericht met het thema kasteel. Het personeel loopt in kasteelkleding, er is een kinderhoek en diverse tafels waar aan gegeten kan worden. Er zijn diverse kinderstoelen voor de kinderen en door de open keuken kan je een kijkje nemen in de keuken.

Meer dan alleen pannenkoeken.
Uiteraard kan je kiezen uit diverse soorten pannenkoeken, maar als je niet zo van pannenkoeken houd kan je ook kiezen voor een plate met bijvoorbeeld aardappels en saté. 

Speciaal voor de kinderen. 
Voor de kinderen zijn er kleinere pannenkoeken, maar de kinderen kunnen ook kiezen voor frietjes.
Een mooie aanbieding is de all in prijs, kinderen tot 12 jaar kunnen zoveel mogelijk pannenkoeken eten en zelf versieren met wat ze lekker vinden. Bij de prijs zit ook nog een heerlijk zelfgemaakt ijsje. Erg leuk dat je kind dan helemaal zelf zijn/haar pannenkoek mag versieren, zo wordt het uit eten nog meer een feestje.
Voordat je naar huis gaat, mogen de kinderen een cadeautje uitzoeken uit de schatkist. pannenkoekenburcht

Speelmogelijkheden voor de kinderen.
In de zomer kan er buiten worden gespeeld in de speeltuin. De kinderen kunnen zich er tijdens het wachten heerlijk vermaken op  het springkussen, schommel of op het speeltoestel.
In de winter of tijdens regenachtige dagen kunnen de kinderen spelen in de speelkamer. Deze speelkamer bevindt zich achter de bar en heeft maar een deur, waardoor je als ouder goed kan zien of je kind er uit loopt. Verder heb je geen zicht op de speelkamer. In de speelkamer staan diverse klimtoestellen voor de kinderen met glijbaan, een groot krijtbord aan de muur en divers aanbod aan speelgoed waar de kinderen mee mogen spelen.
De menukaart is ook tegelijkertijd de placemat, aan de achterkant van de menukaart staat een kleurplaat en een spelletje die de kinderen aan tafel kunnen doen, zodat ze toch ook aan tafel blijven zitten als bijvoorbeeld nog niet iedereen klaar is met eten.

pannenkoekenburcht
Arrangementen voor een dagje uit of een feest. 
Op de website kan je lezen dat er diverse arrangementen te boeken zijn. Zo is er een speciaal arrangement die je kan boeken in combinatie met een bezoek aan familiepark Nienoord. Eerst spelen in de speeltuin of zwemmen in het zwembad en daarna afsluiten met pannenkoeken bij de Pannenkoekenburcht.
Maar ook bedrijfsfeest, huwelijksfeest of een kinderfeestje kan er gehouden worden bij de Pannenkoekenburcht. Vanaf 15 november 2018 is er een nieuwe speurtocht. In de burcht wordt de kinderen een spannend verhaal voorgelezen die ze mee neemt in het avontuur die ze te wachten staat in het bos. Door middel van een gps route komen ze onderweg spannende opdrachten tegen.

Openingstijden en meer informatie.
De pannenkoekenburcht is op maandag, dinsdag en woensdag  gesloten. Op donderdag en vrijdag geopend van 16.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdag en zondag geopend van 12.00 uur tot 20.00 uur geopend.
Van te voren reserveren is niet verplicht, maar kan vooral in de zomermaanden wel erg verstandig zijn.

Slechte afzuiging.
Een tip, laat je jas in de auto. Door de slechte afzuiging én open keuken staat alles er snel blauw, we waren als enige maar onze jassen roken echt enorm naar de pannenkoeken. Dus een aanrader om je jas in de auto te laten liggen. Vanaf de parkeerplaats ben je snel bij de ingang, waardoor even de jas uit geen probleem hoeft te zijn. 

pannenkoekenburcht

Mijn zoontje was jarig en kreeg als verassing een sterrenfontijn op zijn ijsje. Erg leuk gedaan!