Theetuin Blotenvoetenhof in Opende

Theetuin Blotenvoetenhof in Opende

16 juli 2018 2 Door Jeanet

Theetuin Blotevoetenhof zit in Opende. Je kan er starten of pauze houden als je het blotevoetenpad loopt. Maar je kan er nog veel meer leuke dingen doen! Geniet op het terras van een lekker kopje thee met gebak of van een ijsje, terwijl de kinderen spelen in de speeltuin. Maar de theetuin is ook geschikt voor het vieren van diverse feestjes voor zowel kinderen als volwassenen.

Blotevoetenpad, alleen of met de boswachter of kies voor de poolstokroute. 
Het blotevoetenpad is een wandeling die je kan doen op je blote voeten, over het gras, door het zand, door het water en door de modder. Diverse hindernissen kom je onderweg tegen waar je omheen of overheen kan gaan. Een leuke wandeling waar schoon blijven vooral voor kinderen wel erg lastig is.
Je kan er voor kiezen om te starten bij de Kaleweg en hier langs te lopen, of even hier pauze te nemen en te genieten van een ijsje.
Maar je kan er ook voor kiezen om hier te starten en te eindigen. Eigenlijk wel het handigste. Hier is namelijk een koude douche én een kraan en wasbak om de dikste modder van je af te kunnen spoelen. Ook is er een kleedruimte waar je je kan omkleden.
Het blotenvoetenpad kan je in 2 lengtes lopen, namelijk de 1,6 kilometer of 3,4 kilometer. Het blotevoetenpad kan je gratis zelfstandig lopen, ook buiten openingstijden. Het is ook mogelijk om samen met de boswachter deze route te lopen, mits je met een groep bent van minimaal 10 personen. Dit moet je vooraf reserveren en kost per persoon €5-.
Wil je meer uitdaging? Dan is de poolstokroute wellicht wat voor je. Op het blotenvoetenpad kom je de poolstokspringplekken tegen. De poolstokken kun je huren bij de theetuin. Bij de prijs van het huren zit een consumptie én iets lekkers bij, wel is het verstandig om dit van te voren even te reserveren.
Het is ook mogelijk om een gevulde picknickmand te reserveren en die mee te nemen tijdens de wandeling.

blote voetenpad opende

Wandelroutes lopen. 
Naast het blotenvoetenpad, zijn er nog meer wandelroutes die starten vanaf deze locatie. Het is verstandig om laarzen aan te doen tijdens deze wandelingen.
De wandroute het Pettenpad is 2,3 kilometer lang, en gaat door oud veenlandschap waar vroeg naar turf werd gegraven. De wandelroute het Zandenpad is 5 kilometer, en gaat door Doezumermieden en over de zandrug van de Peebos. Verder kan je ook nog de Doezemerstruun wandelen van 9.3 kilometer.

Feestje vieren bij Theetuin Blotevoetenhof.
Kinderfeestje, personeelsfeest, buurtactiviteit, schoolreisjes, familiedag of een andere reden om wat te organiseren voor een groep. Je kan diverse activiteiten, met leuke arrangementen doen bij de theetuin.
Zo kan je er een pubquiz doen over het Westerkwartier, de natuur ontdekken door diverse opdrachten te doen tijdens de wandeling, op pad met de boswachter, beestjes vangen met een visnet, broodjes bakken op het kampvuur, nestkastje timmeren of kiezen voor een spelletjesmiddag.
Alle activiteiten én arrangementen moet je wel van te voren reserveren en er moet minimaal een volwassene aanwezig zijn.

theetuin tuin blotevoetenhof

Zitten op het terras en spelen in de speeltuin.
Er is een ruim terras waar je kan zitten. Binnen kan je een kopje thee met gebak, een ijsje of wat anders lekkers bestellen. De kinderen kunnen spelen met zand en water in de speeltuin. Het is niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen! Er zijn ook 2 hangmatten waar je even kan liggen. Je opwarmen kan bij het kampvuur. Verder is er ook een mogelijkheid om naar de wc te gaan.  Als het niet zo mooi weer is, kan je ook binnen wat eten en drinken.
Verder kan je er diverse informatie vinden over de omgeving.
theetuin waterspeelelement
Oplaadpunt voor de elektrische fiets. 
Kom je met de elektrische fiets? Dan kan je je hier ook even je fiets voorzien van voeding. Zo kan je daarna met een gerust gevoel weer verder fietsen en hoef je niet bang te zijn dat je batterij op is halverwege.

Theetuin Blotevoetenhof is in het hoogseizoen (april t/m september) geopend op woensdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. In het laagseizoen (oktober t/m maart) is de theetuin alleen in het weekend geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
Meer informatie over Theetuin Blotevoetenhof of voor het reserveren van een van de arrangementen, kan je het beste een kijkje nemen op hun website of Facebookpagina.

Theetuin Blotevoetenhof