Op avontuur in de natuur met de app van Soekky.

Op avontuur in de natuur met de app van Soekky.

23 maart 2018 0 Door Jeanet

Soekky, een app met avontuurlijke speurtochten in de natuur. Samen actief de natuur in en de omgeving ontdekken. Meer over deze app, welke speurtochten er nog meer zijn én waar je op zoek kan gaan naar het gouden ei lees je in mijn blog.

Hoe ontdekte ik de app.
Ik kwam toevallig op Facebook een bericht over de app tegen, met de tip van het paasverhaal in Grootegast. Leuke dingen deel ik graag met jullie, dus zo ook deze app.
Ik heb de app gedownload en kwam er achter dat er meer speurtochten op stonden en vroeg meer informatie op bij de makers van de app.

Speurtochten in de natuur.
Met de Soekky app kan je avontuurlijke speurtochten doen. De speurtochten zijn meestal op de camping, bungalowparken en op het terrein van recreatiebedrijven.
Samen met de kinderen op pad, er even op uit en een leuke speurtocht doen. Samen erop uit, de mobiel heb je tegenwoordig vaak in de hand, maar met deze app is dat juist erg handig.
Er zijn diverse speurtochten en avonturen zoals een themaspeurtocht, een speeltuinavonturen, geheime code avonturen, puzzeltochten, griezeltochten en nog veel meer.

Hoe werkt het.
Allereerst download je de gratis app van Soekky in de appstore van Google of Apple. Je download de speurtocht in de app, terwijl je een internet verbinding via Wifi hebt, zodat je daarna het spel zonder dataverbinding kan spelen. Erg handig want zo scheelt het veel internetgebruik! Zet wel je GPS-locatie aan, zodat je kan zien waar je bent en waar je naar toe moet. Zoek in de app en in de natuur de startvlag en daarna alle zoekpunten die op de kaart in de app staan, wanneer je alle vragen en opdrachten hebt uitgevoerd zal de finish vlag verschijnen, ga naar de finish en ontdek hoeveel punten je hebt gescoord.
Er wordt aangeraden de speurtocht echt samen met de kinderen te lopen en de kinderen niet alleen op pad te sturen. Let tijdens de speurtocht niet alleen op de telefoon, maar kijk natuurlijk ook goed waar je loopt.

Welke speurtochten staan er al in de app?
Er staan al diverse speurtochten in de app.
– Een speurtocht bij de Grote kerk van Alkmaar, vanwege het 500 jarige bestaan.
– Een spannende speurtocht op de Noestelerberg. Deze speurtocht won de gouden Soekky Award van 2017.
– Olympic Challange bij het Olympisch stadion in Amsterdam.
– Camping de Hertshoorn heeft een magische én een dierenspeurtocht.
– Met de speurtocht Diana Heide ga je op pad door de geschiedenis.
En zo zijn er nog meer diverse speurtochten te vinden.

Een speciale speurtocht voor Pasen. 
Speciaal voor Pasen is er een paasverhaal op diverse plekken. Tijdens dit loop- en lees avontuur ontdek je het verhaal van het verdwenen gouden ei.  Dit avontuur kan je in diverse plaatsen doen, zoals Grootegast, Sneek, Alkmaar, Arnhem, Dordrecht, Winterswijk, Berlijn, Garderen, Nijverdal, Texel, Voorthuizen en Lemele. Maar het kan zijn dat er inmiddels nog meer paasverhalen beschikbaar zijn. Bekijk hiervoor de app!
Deze speurtocht is tot 1 april beschikbaar!

Nog geen speurtocht?
Op elke camping kan een speurtocht uitgezet worden. Is er nog geen speurtocht bij jou in de buurt of bij jou op de camping? Ga dan naar de camping ga dan naar de receptie en vertel ze over Soekky. Ze kunnen dan contact opnemen met Soekky en informeren naar een abonnement. Met dit abonnement krijgen ze een inlogcode voor de soekky app en de speurtocht. De speurtocht kunnen ze dan zelf invullen en maken. Aan dit abonnement zijn wel kosten verbonden, maar elk bedrijf kan vrijblijvend informeren bij Soekky over de mogelijkheden.
De app blijft in ontwikkeling en er komen zeker nog meer speurtochten bij.

Meer informatie over deze app lees je op hun Facebookpagina of website.

*Afbeelding is in overleg en met toestemming van Soekky geplaatst.
** De blog is geschreven uit enthousiasme en ben ik niet om gevraagd of voor betaald.