Museumjaarkaart: Goedkoper en gemakkelijker naar het museum.

Museumjaarkaart: Goedkoper en gemakkelijker naar het museum.

11 januari 2019 2 Door Jeanet

Met de museumjaarkaart kan je diverse museums bezoeken. Door de eenmalige prijs voor de museumjaarkaart, kan je daarna gratis of goedkoper toegang krijgen tot diverse museums. Hierdoor wordt het het bezoeken van museums aantrekkelijker om te gaan. Daarbij is een museum ook nog eens leerzamer dan een pretpark.

3 soorten museumjaarkaarten.
Er zijn 3 soorten museumjaarkaarten, namelijk eentje voor volwassenen, eentje voor jongeren en eentje voor kinderen. De volwassenenkaart is voor personen van 19 jaar en ouder en kost per kaart € 64,90. De jongerenkaart is voor jongeren van 13 t/m 18 jaar en kost per kaart €32,45. De kidskaart is voor kinderen t/m 12 jaar en kost ook €32,45. De museumjaarkaarten zijn na de aankoop precies een jaar geldig.
De museumjaarkaarten kan je online bestellen, maar zijn dan pas te gebruiken als je hem thuis hebt gekregen met de post. Wil je meteen naar een museum? Bekijk dan op de website in welk museum je de Museumkaart bij de balie kunt kopen. Dan kun je hem meteen na aankoop gaan gebruiken.

Aanbod van de deelnemende museums.
De Museumkaart geeft je toegang tot meer dan 400 musea in Nederland. Door de museumjaarkaart ga je gemakkelijker naar een museum toe en bezoek je vaker diverse museums.  Je kan gemakkelijk op de website bekijken welke museums je gratis of tegen korting kan bezoeken. 
Op Museumkaart.nl vind je het aanbod van de diverse museums waar je gratis met je museumjaarkaart naar toe kan gaan. Voor kinderen en (groot)ouders is er Museumkids.nl. Kinderen t/m 12 jaar kunnen als Museuminspecteurs hun bezoek verlevendigen én nuttig maken.

MuseumkaartMatch.
Wil je niet in je eentje naar een musea en heb je niemand in je omgeving die mee wil? Dan kan je gebruik maken van de MuseumkaartMatch. Deze online dienst is speciaal voor Museumkaarthouders en brengt gelijkgestemde museumliefhebbers samen voor een gemeenschappelijk museumbezoek. Super leuk want zo heb je iemand die echt graag mee wil, hoef je niet alleen en leer je op een leuke manier andere mensen kennen.

5 tips waar je GRATIS heen kan gaan met de museumjaarkaart. 
1. Spoorwegmuseum Utrecht. Normale entreeprijs €17,50.
2. Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Normale entreeprijs vanaf €14,50.
3. NEMO science museum in Amsterdam. Normale entreeprijs €16,50.
4. Gevangenismuseum Veenhuizen. Normale entreeprijs €4,75 kinderen, volwassenen €9,50.
5. Aviodrome in Lelystad. Normale entreeprijs €12,95 voor kinderen en €14,95 volwassenen bij online tickets.
Zoals je ziet kan na 3 bezoekjes de museumjaarkaart al uit.

museumjaarkaart

Deze website wordt sinds november 2019 op uitgebreid naar UitjesinNederland.com,  uitjes die ik eerder heb geschreven, kan je blijven vinden bij op deze website