Wandel- en fietsactiviteiten met aan het einde een pannenkoek.

Wandel- en fietsactiviteiten met aan het einde een pannenkoek.

15 maart 2019 0 Door Jeanet

Pannenkoek, de favoriete maaltijd van mijn zoontje op dit moment. Toevallig kwam ik er achter dat er zelfs pannenkoekroute’s zijn. Super leuk om natuurlijk te combineren met een leuke wandeling of fietstocht.

Eerst lekker een stuk fietsen of wandelen en daarna heerlijk een pannenkoek eten. ANWB zette een diverse van deze route’s voor je op een rij. Deze ANWB-routes gaan langs de ANWB Gastvrij Pluspunten waar je lekker pannenkoeken kunt eten.  ANWB Gastvrij Pluspunten zijn locaties die er alles aan doen om het jou als fietser of wandelaar naar de zin te maken. Het zijn stuk voor stuk leuke adresjes om onderweg even te pauzeren tijdens een fiets-wandel- of boottochtje.

In Schokland in Flevoland aten ze vroeger elke zaterdag pannenkoeken. Wandel mee met de gids, leer over de geschiedenis van het eiland en eet na afloop heerlijk een pannenkoek.

Bij De Heikamp in Ruurlo hebben ze een speciale strooptocht. Tijdens deze wandelroute (die de app je verteld), worden er diverse weetjes verteld over de omgeving, zie je waar alle ingrediënten voor de pannenkoek worden verbouwd en verteld Chefkok Rob in de video’s van alles over de benodigdheden voor de heerlijke pannenkoek Na ongeveer 6 kilometer eindigt de wandelroute weer bij De Heikamp. Natuurlijk is het dan tijd om te gaan smullen!

In Marrum is zelfs een speciale pannenkoektrein. Eerst een kijkje nemen op het bijzondere station en daarna een pannenkoek eten in de trein.

Ken je nog meer pannenkoekroutes, laat het me dan weten zodat ik ze kan toevoegen aan dit lijstje!

pannenkoek

Meer ideeen voor een dagje uit kan je vinden op deze website onder de tag: dagjeuit en in de Facebookgroep Uitjes in Nederland. Heb je zelf nog toevoegingen, laat het dan gerust weten in een reactie.