De Hofte in Oldenzaal.

De Hofte in Oldenzaal.

14 september 2018 0 Door Jeanet

De Hofte in Oldenzaal is een Natuur Milieu Educatief Centrum. Mens, dier en natuur kunnen elkaar hier ontmoeten. De Hofte ligt midden in het park De Roosboer, tussen de wijken De Graven Es en de Essen.

Het doel van de Hofte is zowel kinderen als volwassenen bewust maken van de natuur en het milieu om zich heen en daarmee aan te zetten tot natuur- en milieubewust gedrag.  Er worden lessen gegeven aan scholen, diverse activiteiten georganiseerd en kinderen kunnen meewerken op de boerderij.

Bij de Hofte zit ook een kinderboerderij, waar de kinderen kennis kunnen maken met de dieren. Verder zijn er ook diverse speelmogelijkheden voor de kinderen.

In de Heemtuin kan je het eeuwenoude landschap van de stuwal, met grote hoogte en bodem verschillen bekijken en ervaren.

De producten die op de boerderij worden geproduceerd worden in de boerderijwinkel verkocht. Hier kan je tijdens je bezoek ook wat drinken.

De Hofte Overijssel

Een mooie plek voor jong en oud!

Plaats: Oldenzaal
Provincie: Overijssel
Adres: Operalaan 152
Openingstijden: Gehele week geopend, zie de website voor de tijden.
Meer informatie kan je lezen op: de website van De Hofte.

*Elke vrijdag probeer ik een gratis uitje te plaatsen op de website, elke maand uitjes uit een andere provincie. Voor meer (gratis) uitjes in Nederland kan je ook kijken op  de FacebookpaginaFacebookgroep en natuurlijk deze website.
** Weet je ook een leuk uitje? Deel deze dan gerust in de Facebookgroep. Ook andere bloggers, mogen hier uitjes plaatsen van uitjes in Nederland.
*** Weet je ook een gratis uitje, laat het dan gerust weten zodat ik deze ook kan vermelden op mijn website.

Door elkaar te informeren, kunnen we elkaar inspireren.