Koppeltuinen, natuurspeelplaats in Hardenberg.

Koppeltuinen, natuurspeelplaats in Hardenberg.

21 september 2018 0 Door Jeanet

Achter natuuractiviteitencentrum De Koppel, in de uiterwaarden van de Vecht, liggen de Koppeltuinen. Op dit bijna drie hectare grote terrein maakt de bezoeker kennis met het Vechtdal ‘in het klein’. Een wandelpad waar je ook van de paden af mag, een blote voetenpad die je kan bewandelen met je blote voeten én een waterspeelplaats waar kinderen kunnen spelen. Een leuke plek voor jong en oud.


Vanaf het erf van De Koppel wandelt de bezoeker over het betonpad langs de bloemrijke graslanden. In de graslanden ligt een grote vijver met vuurplaats.
Halverwege de tuin voert het pad rechtdoor naar de moestuinen en het bijen- en insectenhotel. Rechts daalt het af naar de maten, met een kleine meander die aansluit op de Vecht en plasdras gebied. Het is overal toegestaan het pad te verlaten en te struinen.  Op deze manier kan je de het pad optimaal zien en beleven.
De tuin biedt beleving van alle elementen: aarde, water, lucht en vuur. Het is de basis voor activiteiten zoals waterdiertjes zoeken, speurtochten, lessen, voorstellingen en kampvuur maken. Jong en oud mag hier weer kind zijn.

Sinds dit jaar is er een blote voetenpad van zo’n 60 meter lang, met waterspeelplek te vinden. Een leuke plek waar de kinderen met water kunnen spelen en met blote voeten het water, zand, gras, stenen en hout kunnen voelen. Diverse klim toestellen en een hoge troon waar op gezeten kan worden.
De speelplaats is ook geschikt voor kinderen in een rolstoel!

Plaats: Hardenberg
Provincie: Overijssel
Adres: Vechtstraat 8
Openingstijden: Dinsdag t/m zondag, zie de website voor de juiste tijden.
Mag de hond mee: Honden zijn welkom mits aangelijnd en uiteraard ruimt de eigenaar de poep van de hond op als die wat laat.
Kan de wandelwagen mee: Door het zand en modder, is dit wel lastiger.
Meer informatie kan je lezen op: de website van De Koppel.

*Elke vrijdag probeer ik een gratis uitje te plaatsen op de website, elke maand uitjes uit een andere provincie. Voor meer (gratis) uitjes in Nederland kan je ook kijken op  de FacebookpaginaFacebookgroep en natuurlijk deze website.
** Weet je ook een leuk uitje? Deel deze dan gerust in de Facebookgroep. Ook andere bloggers, mogen hier uitjes plaatsen van uitjes in Nederland.
*** Weet je ook een gratis uitje, laat het dan gerust weten zodat ik deze ook kan vermelden op mijn website.

Door elkaar te informeren, kunnen we elkaar inspireren.