5 uitjes in de provincie Overijssel, onder de €10,-.

5 uitjes in de provincie Overijssel, onder de €10,-.

24 september 2018 0 Door Jeanet

In deze blog lees je 5 uitjes die je kan doen, onder de entreeprijs van €10,-, in de provincie Overijssel. Leuk voor tijdens de vakantie of een vrije dag.
Op vrijdag probeer ik wekelijks een gratis uitje te plaatsen. Deze maand in de provincie Overijssel. Niet alle uitjes die je kan doen zijn gratis, maar er zijn ook diverse uitjes met een lage entreeprijs. Soms is het best wel even zoeken op internet wat er te doen is voor een betaalbare entree prijs is en waar het zit. Daarom zoek ik nou ook elke maand, naast de gratis uitjes, ook uitjes op voor entreeprijs onder de €10,- per persoon.

Giga Konijnenhol in Beerze. 
Een speelparadijs voor kinderen onder de grond. Klimmen en klauteren in de toren, glijden vanaf de glijbaan, springen op het springkussen, spelen in de ballenbak, bowlen, airhockey, poolen, loungen, theater en zelfs zwemmen. Het is allemaal mogelijk in het Giga Konijnenhol in Beerze.
Geopend op: Woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Met uitzondering van vakanties.
Prijs: Speelparadijs, € 7,00 per kind en voor volwassenen € 2,50. Of € 9,50 dan kan je zwemmen in het zwemparadijs, spelen in het Giga Konijnenhol en om 15.00 uur naar de theatershow.
Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op hun website.

Dinoland Zwolle. 
In Dinoland Zwolle ga je terug in de tijd van de dinosaurussen. Je loopt tussen soms tientallen meters grote exemplaren en leert van alles over ze. Je kan ze zelfs tot leven wekken op je smartphone of tablet. Daarnaast zijn er  ook allerlei andere activiteiten te doen zoals klimmen, fossielen zeven, lasergamen, skelet blootleggen, speelhal, buitenspeeltuin, goud zoeken en nog meer leuke activiteiten.
Dinoland is geschikt voor jongens en meiden van 2 tot 14 jaar en is leuk voor zowel de dinofan als de niet-dinofan.
Er zijn diverse openingstijden en is in de herfstvakantie zelfs in de avond geopend.
Kinderen tot 2 jaar mogen gratis mee naar binnen. De entreeprijzen verschillen per leeftijd, in juli en augustus is het €10,50, maar doordat het in de andere maanden wel goedkoper is, wou ik dit uitje wel vermelden in deze lijst.
Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op hun website.

Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen en Boekelo.
Bewonder en beleef een stukje spoorweggeschiedenis bij Museum Buurtspoorweg. Reis met een historische stoomlocomotief, geniet tijdens de rit van het prachtige landschap en bekijk en leer in het museum  een stukje geschiedenis van het spoor.
Op het station in Boekelo is de museumloods wordt een deel van de oude locomotieven en wagons opgeknapt, is een springkussen in de vorm van een stoomlocomotief en een modelspoorbaan. In het museum van Haaksbergen is wordt in de werkplaats diverse reparaties uitgevoerd en kun je diverse verschillende locomotieven bekijken en op diverse manieren kan leren over het goederenvervoer van vroeger. Alles wordt zoveel mogelijk gebruikt zoals het in vroeger dagen ging. Het is ook echt een belevenis voor kinderen. En met een retourkaartje kan je zo vaak heen-en-weer als je wil.
De openingstijden zijn per museumlocatie én per maand verschillend.
Kinderen t/m 3 jaar zijn nog gratis, voor kinderen van 4 t/m 11 jaar betaal je per kind €6,50 en voor iedereen die ouder is betaal je €9,50.
Meer informatie kan je lezen op hun website.

Speeltuin Flierefluiter Raalte.
De speeltuin van de Flierefluiter kan je terecht bij zonnige én regenachtige dagen.In de overdekte speelruimtes zijn springkussens, trampolines, een zolder met blokken, diverse glijbanen en nog veel meer speelvermaak. Ook buiten is er genoeg speelvermaak, klimmen en klauteren in de avonturentoren, springen op de trampoline, een ritje met de kabelbaan en crossen rond op de skelters. En als de zon lekker schijnt kan je spetteren in het waterpark of zwemmen in het zwembad. Naast het spelen kan je ook een kijkje nemen bij de dieren. Op de kinderboerderij zijn namelijk veel verschillende dieren die in de stal of wei leven. Een speciale knuffelruimte met konijnen en cavia’s en op de pony’s en ezel kan je een ritje maken.
Het hele terrein is zodanig ingericht dat kinderen vrij kunnen spelen en het terrein niet zonder begeleiding kunnen verlaten.
De openingstijden zijn verschillend, voor de juiste openingstijden kan je een kijkje nemen op de website.
Je kan er voor kiezen om alleen entree te betalen of voor een arrangement inclusief wat eten en drinken.
In 2018 won de Flierefluiter zilver, voor het leukste uitje van de ANWB in Overijssel.
Meer informatie over de Flierefluiter lees je op de website.

Natuurmuseum Holterberg. 
Natuurmuseum Holterberg is één van de oudste en bekendste natuurmusea van het land. Het museum geeft je een verrassende kijk op de Europese dierenwereld. In het museum zijn meer dan 1000 dieren. Voor kinderen is er een speurtocht die de kinderen kriskras door het museum stuurt en waar ze daarna in het speel- en leer Bos van Daantje Das hier kunnen ze avonturen beleven en op ontdekkingstocht gaan. Het Natuurmuseum Holterberg is ook hét startpunt voor activiteiten, ontdekkingstochten en wandelingen in de prachtige natuur.
Tegenover het museum vindt u het speel- en leerbos van Daantje Das, hier kunnen kinderen op ontdekkingstocht door de natuur.
Geopend van april tot november van 10.00 uur tot 17.00 uur, alleen op zondag vanaf 11.00 uur.  Van november tot april aangepaste openingstijden.
Volwassenen betalen €6,50 aan entree. Voor kinderen is de entree verschillend en hangt het er vanaf of je het combineert met het bos van Daantje Das.
Voor meer informatie, meer activiteiten, ontdekkingstochten en wandelingen bij het natuurmuseum kan je kijken op de website.

*De uitjes zijn leuk om met het gezin te bezoeken, maar ook zeker geschikt voor een kinderfeestje.
** Liever een gratis uitje? Kijk dan even bij gratis uitjes op deze website.
***Weet je meer uitjes met een entreeprijs onder de €10 in de provincie Overijssel? Laat het dan gerust weten in een reactie om anderen te informeren en te inspireren.

facebookgroep uitjes in Nederland