Landelijke websites met tips voor een dagje uit.

Landelijke websites met tips voor een dagje uit.

8 augustus 2018 1 Door Jeanet

Vakantietijd, de kinderen niet naar school maar de gehele dag thuis. Wellicht wil je er ook even met je kinderen op uit. Ik zocht een aantal websites voor je op, waar je ook leuke uitjes op kan vinden. Want een uitje zoeken op internet, is soms best nog wel een hele klus.

1. Gratis er op uit in Nederland
Op mijn website kan je al diverse gratis uitjes vinden.

Mijn website is nog druk in opbouw en gedurende dit jaar zullen er ook meer uitjes uit andere provincies op deze website komen te staan. Op dit moment kan je de overzichtslijsten met gratis uitjes in de provincie Groningen, Friesland en Drenthe vinden. En er is een landelijke lijst met diverse plekjes in Nederland waar je je kan vermaken tijdens zonnige dagen in en om het water en waar je de maïsdoolhoven in Nederland kan vinden.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe uitjes, volg dan mijn Facebookpagina.

gratis er op uit in nederland

2. Staatsbosbeheer
Staatsbosbeheer beheert het groene erfgoed van Nederland. In dit erfgoed kan je wandelen, spelen en de natuur beleven. Op de website van Staatsbosbeheer kan je per provincie én op diverse categorie zoeken naar diverse activiteiten die Staatsbosbeheer organiseert, maar ook die gratis te doen zijn. Zo zijn er diverse speelbossen en speelvijvers waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Er zijn verschillende routes uitgezet die je kan wandelen in de verschillende natuurgebieden. Ga samen op pad en ontdek en ervaar hoe mooi de natuur is.

staatsbosbeheer

3. Natuurmonumenten
Natuurmonumenten zorgt voor de Nederlandse natuur, de landschappen en voor de cultuurhistorie die je op die plekken vindt. Natuurmonumenten heeft in elk natuurgebied een bezoekerscentrum. Dit is het informatiepunt van een natuurgebied. Hier kan je informatie krijgen over het gebied, starten met een wandel-, fiets- of kanoroutes, natuuractiviteit, kinderactiviteit en/of excursie doen, maar ook een kop koffie drinken. Natuurmonumenten heeft negen bezoekerscentra en een belevenisboerderij in Nederland. Bekijk het overzicht op de website om te weten waar de bezoekerscentra’s zijn en de belevenisboerderij staat. Of bekijk de kaart voor het landelijk overzicht van alle activiteiten en gebieden die natuurmonumenten verzorgd.

natuurmonumenten

4. ANWB
Op de website van ANWB kan je diverse suggesties voor een dagje uit vinden. Je kan op diverse mogelijkheden zoals provincie, maar thema én er staan ook gratis uitjes op de website. Als je lid bent van de ANWB, kan je kaarten bestellen met korting via de website.

anwb website

5. VVV Kantoor.
Geen website, maar wel een plek waar je op zoek kan naar uitjes. Afgelopen jaar maakte we er nog gebruik van tijdens onze vakantie. We gingen naar een VVV kantoor en ontdekte door middel van folders die er lagen, maar ook dankzij de tips van de medewerksters diverse leuke uitjes. Ben je op vakantie dan is dit ook zeker een aanrader om gelijk op de eerste dag van je vakantie te bezoeken. Scheelt je een hoop gezoek op internet. Maar ook voor je eigen omgeving is het leuk om eens langs het VVV kantoor bij jou in de buurt te gaan. Er is vaak meer te doen in de buurt dan je denkt. Op de website kan je vinden, welk VVV kantoor bij jou in de buurt zit.

vvv

Welke website(s) gebruik jij als je een dagje weg wilt, maar nog geen uitje weg weet.

* Voor meer (gratis) uitjes in Nederland kan je ook kijken op de Facebookpagina, Facebookgroep en natuurlijk deze website. Ik schreef al eerder diverse blogs over andere websites met uitjes.
** Weet je ook een leuk uitje? Deel deze dan gerust in de Facebookgroep.

Door elkaar te informeren, kunnen we elkaar inspireren.