Uitjes in Nederland

Welkom!

Leuk dat je mijn website hebt gevonden!

Ik kwam er achter dat er veel mooie gratis speel- en/of wandelplekken in de buurt zijn, maar waar ik (en ook anderen) soms nog niets van wisten. Eigenlijk is dat best jammer dacht ik, dus ben ik een Facebookpagina begonnen, zodat er meer bekendheid kan komen aan de mooie gratis speel- en/of wandelplekken in de provincie Groningen/Drenthe/Friesland. Ik heb toen gekozen voor deze provincies omdat dit mijn omgeving is en ik op deze manier ook gratis plekken kan bezoeken. Ik merkte dat er steeds meer vraag kwam naar (gratis) uitjes, niet alleen in het Noorden, maar ook in de rest van het land. Daarom ben ik in januari 2018 begonnen met deze website en heb ik het uitgebreid naar heel Nederland.

Hoe ik ben begonnen
11 juni 2017 heb ik hiervoor een Facebookpagina opgestart. Al snel kreeg ik vele volgers en likers.  Dat deze pagina zo’n succes zou zijn had ik absoluut niet verwacht! Maar vind ik wel erg leuk! Door het grote succes heb ik besloten om een website te maken, zodat de uitjes gemakkelijk terug te vinden zijn. Op deze website vind je ook mijn andere blogs die ik sinds juli 2017 schrijf. Inmiddels heb ik ook een Facebookgroep opgezet, waar iedereen met elkaar uitjes kan delen.

Een facebookgroep met uitjes door heel Nederland.

Wanneer gaan we op pad. 
De bezoekjes aan de plekken gebeuren op de dagen dat ik vrij ben, dit is vaak dus in het weekend. Mijn zoontje van 3 wandelt inmiddels graag zelf, maar ook op de rug in de drager vind hij nog wel fijn zo af en toe. Een wandelwagen hebben we nooit mee, een wandelwagen vooral in het bos erg irritant vind en dragen zoveel gemakkelijker en fijner is.

Uitjes in Nederland.
De uitjes kan je terugvinden in de diverse categorieën.
Per provincie: uitjes die je alleen in die provincie kan vinden. Per provincie is er een overzichtslijst met gratis uitjes en een overzichtslijst met uitjes onder de €10,- entree.
Nederland: Uitjes die je kan doen door heel Nederland, maar ook overzichtslijsten van een bepaald uitje. Zoals een overzicht met de maisdoolhoven in heel Nederland.
Evenementen: Blogs over evenementen, regelmatig een maandelijks overzicht met een aantal activiteiten die in Nederland georganiseerd worden.

De uitjes zijn ook gemakkelijk terug te vinden door te zoeken op tags. Zoek op speeltuin voor een speeltuin, natuurgebied voor een natuurgebied, bos voor een boswandeling, kinderboerderij voor een kinderboerderij, overzicht voor de overzichtslijsten, etc..

De website wordt nog bijgewerkt, hierdoor kan het zijn dat sommige dingen veranderen en aangepast worden. Maar ook dat er nog lijsten ontbreken en die zullen dan tenzijdertijd nog worden toegevoegd. Elke maand wordt er 1 provincie bijgewerkt, op deze manier gaan we het gehele jaar het land rond.

Vrijdag, uitjes avond.
Mijn idee is om elke vrijdag een blog te plaatsen met betrekking tot een of meerdere uitjes.
Dit doe ik door in elke geval:
– 1x per maand een lijst te delen met de gratis uitjes die je in de desbetreffende provincie kan doen. Deze lijst kan je daarna uiteraard elk moment natuurlijk terug vinden op mijn website.
– 1x per maand een lijst te delen met uitjes onder de €10,- entree in de desbetreffende provincie. Ook deze lijst kan je dan elk moment weer terug vinden op mijn website.
De andere vrijdagen komt er een ander Facebookbericht of blog over een uitje.

De blogs zullen automatisch geplaatst worden, rond 19.30 uur, op deze website en mijn Facebookpagina Jeanetblogt.
Op mijn Instagramprofiel kan je ook regelmatig een uitje vinden die we hebben gedaan, niet al deze uitjes staan vermeld als blog op mijn website. 

Ik wens je heel veel plezier en hopelijk staan er leuke dingen voor je/jullie tussen om te doen.
Mocht je aanvullingen, vragen of opmerkingen hebben, mail me dan gerust!

gratis er op uit in nederland