Een facebookgroep met uitjes door heel Nederland.

Een facebookgroep met uitjes door heel Nederland.

27 januari 2018 2 Door Jeanet
Je wilt er graag op uit maar je weet eigenlijk niet waarheen. Je gaat op zoek op internet, maar het specifieke wat jij zoekt kan je niet vinden.

Op internet zijn diverse sites met uitjes, op Facebook zijn diverse groepen en pagina’s. Maar eigenlijk is er niet 1 website, Facebookpagina of Facebookgroep met alle uitjes bij elkaar (alle uitjes bij elkaar, is denk ik ook wel onmogelijk), wel vaak per provincie(‘s), maar niet voor heel Nederland.

Samen voor en met elkaar de uitjes delen. 
Ik zocht zelf naar zo’n groep, maar kon deze niet vinden. Dus besloot ik hem zelf op te zetten. In deze Facebookgroep kan je aan andere vragen stellen over bijvoorbeeld uitjes in de buurt, tips geven over uitjes bij jou in de buurt, je bezochte uitjes delen, evenementen promoten of je eigen uitje promoten en om elkaar te informeren en te inspireren.
Ervaringen van anderen vind ik persoonlijk altijd fijner om te weten, dan de websites van de uitjes zelf (een van mijn redenen waarom ik begonnen ben met bloggen).

Andere mensen ontmoeten,
Je kan ook een uitje organiseren en zo andere mensen ontmoeten. Bijvoorbeeld je gaat zaterdag naar Ballorig in Groningen, je kan vragen wie er nog meer heen gaan en zo andere mensen ontmoeten. Of je maakt een evenement aan in de groep, maak wel duidelijk dat jij het organiseert en wees zelf ook aanwezig.

Vragen stellen. 
Ga je op vakantie in Nederland en wil je graag weten welke uitjes er in de buurt zijn? Of ben je op zoek naar een uitje bij je in de buurt, maar weet je even geen uitje. Stel gerust je vragen m.b.t. een uitje in de groep.

Voor iedereen die er op uit wil gaan.
Deze groep is voor iedereen die er op uit wil gaan. Alleenstaanden, mensen zonder kinderen, mensen met kinderen, gastouders, kinderdagverblijven, opa’s, oma’s, vakantielocaties en ga zo maar door.

Facebookpagina: Gratis eropuit in Nederland
Zelf ben ik de pagina Gratis eropuit in Nederland vorig jaar gestart. Eerst was deze pagina alleen met gratis uitjes in Groningen, Friesland en Drenthe, maar door de grote belangstelling heb ik het uitgebreid naar heel Nederland. Sinds januari heb ik een eigen website voor mijn blogs en op deze pagina plaats ik ook de gratis uitjes. Elke vrijdag plaats ik een gratis uitje, waardoor beetje bij beetje de uitjes vanaf Facebook ook op de website komen.
gratis er op uit in nederland

De Facebookgroep.
Ik merk dat er veel vraag is naar meer bekendheid van de uitjes die er (in de buurt) te doen zijn. Daarom start ik nu ook een Facebookgroep met uitjes in Nederland. Waar iedereen uitjes kan delen, vragen aan elkaar kan stellen, zodat je zoektocht wellicht wat gemakkelijker wordt, om meer bekendheid te geven aan de uitjes die je in Nederland kan doen (wellicht handig voor tijdens de vakantie) en wellicht om andere mensen te leren kennen (want ook uitjes mogen hier georganiseerd worden).

De groep blijft besloten, maar iedereen is welkom. Door de groep besloten te houden, ziet niet gelijk heel je tijdlijn wat je plaatst of vraagt in deze groep, soms net even wat prettiger.

facebookgroep uitjes in Nederland

Uitjes per provincie.
Om het zoeken gemakkelijker te maken heb ik categorieën gemaakt in deze groep. Onder de provincie kan je dan je blog, andere link en reactie plaatsen.
Nieuwe berichten mogen nog wel rechtstreeks geplaatst worden, dan wordt het beter gezien door leden. Maar na een week wordt dit bericht weer verwijderd. Zodat de groep geordend blijft.
Dus plaats je een bericht, plaats dan ook je bericht even onder de desbetreffende categorie, zodat je bericht in de groep blijft staan.
Maar doordat dit eigenlijk niet wordt gedaan, gewoon delen en plaatsten makkelijker is, werkt dit (nog) niet optimaal.

Regels van de Facebookgroep.
Zoals elke Facebookgroep, heeft deze Facebookgroep ook regels. Maar veel regels zijn er niet (want dat vind ik zelf vaak juist irritant bij andere groepen).

De regels van deze groep zijn:
– Blogs, website’s, reclame; alles mag gedeeld worden, zolang het maar wel een uitje is. Dus geen blog over ouderschap, recepten en ook geen vacatures, winactie’s etc.. Wat geen uitje is, wordt verwijderd.
– Spammen van je bedrijf is niet toegestaan. Je mag best je bedrijf zoals speelhal o.d. promoten. Maar een keer is voldoende.
– Plaats je onder de desbetreffende categorie, zodat je bericht in de groep blijft staan.
– Berichten die rechtstreeks in de groep worden geplaatst, worden na een week weer verwijderd.
– Regelmatig zou ik de groep opschonen. Berichten van evenementen die al geweest zijn, waarvan geen blog maar alleen het evenement is gedeeld worden dan verwijderd.
– Wees lief en aardig voor de ander. Lijkt me vanzelfsprekend toch ;).
– Als je je niet aan de regels houdt dan kan je uit de groep worden verwijderd.
– Voor vragen/opmerkingen etc.. stuur gerust een pb ;).

De Facebookgroep heet: Uitjes in Nederland.

Meld je gerust aan voor de groep, deel de groep gerust en/of voeg je vrienden toe.

Door elkaar te informeren, kunnen we elkaar inspireren.