Gastblog: Hoe je in 3 stappen meer tijd maakt voor wat er écht toe doet.

Gastblog: Hoe je in 3 stappen meer tijd maakt voor wat er écht toe doet.

27 februari 2018 4 Door Jeanet

Hoe doe jij dat toch allemaal? Die vraag word me regelmatig gesteld. Hoe combineer jij jouw gezin met je werk? Jij werkt zeker wel veel. Maar ik werk niet meer dan 7-8 uur per dag en minder dan 5 dagen per week.

Ik heb een succesvol eigen bedrijf ben moeder van een stuiterbal genaamd Nua en vind het heerlijk om leuke dingen te doen samen met Mark, mijn lief. We gaan samen zeker 2 tot 3 keer per maand weg. En ook net zo vaak of misschien nog wel vaker met zijn drietjes op pad. Ik loop hard en zie ik mijn vrienden regelmatig. Maar misschien nog wel het belangrijkste: ik heb ook tijd voor mezelf!

Hoe ik dat doe?
Ik heb wel lang moeten zoeken naar die balans. En om eerlijk te zijn is het nog wel eens vogelen om het in balans te houden. Maar het merendeel van mijn tijd gaat het allemaal lekker. Ik voel me dan ook goed.
Wat mij enorm heeft geholpen is ja zeggen tegen de dingen die ik écht belangrijk vind. Doe jij dat ook? Zeg jij iedere dag, ja tegen wat jij ECHT wilt? Weet je het zo, wat je écht belangrijk vindt? Ik vraag het omdat ik het nog steeds schokkend vind dat meer dan 90% van de mensen dat niet weet. Of wel weet maar iemand anders zijn doelen nastreeft. En 1 ding weet ik zeker: daar word JIJ niet gelukkig van. Daarom hierbij een tool die jou snel kan helpen met prioriteren.

Het begon bij mij met een 3 vragen.
Met een quiz van drie vragen, die ik hier stel. Ik nodig je van harte uit om mee te schrijven, het duurt namelijk niet lang en geeft enorm veel inzicht. Je ziet wat je echt belangrijk vindt en hoeveel tijd je daarvoor reserveert.
Vraag 1: Schrijf eens je top 5 op van dingen die JIJ echt belangrijk vindt?Vraag 2: Schrijf de 5 dingen op waar jij het meeste tijd aan besteedt?
Vraag 3: Leg die naast elkaar, wat valt je op?

Toen ik de quiz deed, werd duidelijk dat ik te veel werkte te weinig tijd besteedde aan wat ik echt belangrijk vind: mijn gezin. Wat ik verder zag is dat ik, mezelf geen prioriteit had gemaakt. Noch bij de antwoorden van vraag 1 noch bij vraag 2, had ik mijzelf genoemd. Hoe zit dat bij jou, heb jij jezelf wel een prioriteit gemaakt?

Nu heb ik aan de hand van mijn prioriteiten mijn leven ingedeeld. Dat was in het begin niet altijd makkelijk maar stelt me nu in staat om echt van het leven te genieten. Ik ben iedere middag vanaf een uur of 3 tot aan een uur of 8 niet beschikbaar. Dan ben ik samen met Nua en Mark. Heerlijk! Soms heb ik ’s avonds een mooi coachingsgesprek, maar de meeste avonden zit ik relaxt op de bank.

Wat is voor jou echt belangrijk?
En jij? Weet jij wat echt belangrijk is voor jou? En zo ja, handel je daar ook naar? Of ben je net als zoveel mensen om mij heen, nog niet zover dat jouw prioriteiten helder zijn? Doe je veel te veel dingen? Die je uit tellen omdat je ze ook niet eens persé altijd leuk vindt.

Gratis Online training
Op 16 maart start ik met de gratis online training ‘Win Tijd en Geniet Meer’. In 4 dagen leer jij meer tijd en energie te creëren zodat je volop van het leven kunt genieten. Meer hierover of om je gelijk aan te melden vind je op de aanmeldpagina.

*Deze week een gastblog van:Yvonne Dam van Amaze Yourself Coaching.  Yvonne is coach en heeft haar eigen coachprogramma opgezet nadat ze zelf in een burn-out raakte. Ze laat je tijdens de coaching focussen op wat je echt wilt zodat je meer kunt genieten vanuit balans. Meer over haar coaching, blogs met tips en meer over haarzelf kan je lezen op haar website.  Haar website en coaching is zowel in het Engels als in het Nederlands. De coaching gaat d.m.v. skype gesprekken, aangezien ze in London woont en werkt.

Wil je ook graag een gastblog schrijven? Mail me dan even.