Gastblog: Pak je geluk momenten als je er even doorheen zit.

Gastblog: Pak je geluk momenten als je er even doorheen zit.

20 maart 2018 0 Door Jeanet

Soms heb je zo’n dag dat gewoon even niets lukt, alles lijkt sleur en negatief! Ja van die dagen heb ik er wel een paar hoor. Dan moet ik mezelf soms echt even door zo’n dag heen sleuren! Nu heb ik een paar maniertjes gevonden om de negativiteit te laten varen voor positiviteit en deze maniertjes deel ik graag met jullie.

Schrijven.
Wat ik bijvoorbeeld doe als ik weer in zo’n dag beland is schrijven, schrijven in mijn dagboekje en dat is echt niet een dagboekje dat ik elke dag bij houd maar puur voor de momenten dat ik even behoefte heb om van mij af te schrijven! Ik heb het gevoel dat het werkt. Je schrijft al je negatieve gedachten op en bent het daar door even kwijt en is er weer meer ruimte voor positiviteit.

Positieve momenten benoemen. 
Wat ik ook doe is momenten uit de week halen die ik wel leuk vond en wel als positief heb ervaren. Oftewel pak je geluk momenten!
Benieuwd naar een aantal van mijn geluksmomenten? Lees deze dan in mijn blog.  Door dit soort momenten te bedenken aan het einde van de week, wordt natuurlijk alles al een beetje leuker!

Lijstjes
Ik vind keuzes maken ontzettend moeilijk, helemaal grote keuzes en merk dan aan mezelf dat ik echt weer even moet “leren” genieten van al dit soort kleine dingen, om niet helemaal down te worden! Nu ben ik nogal van de lijstjes, lijstjes maken, maakt dingen overzichtelijk! Dus natuurlijk maak ik voor dit soort dingen ook lijstjes.

Mijn tip aan iedereen!
Mijn tip aan iedereen is, voel je je een keer down? Zie je het even niet meer zo positief in? Wat heel normaal is, iedereen heeft dit wel eens. Schrijf dingen op en haal de positieve momenten oftewel de geluk momenten uit je week 🙂

*Deze week een gastblog van Nienke, ze woont in Italië en werkt  op een grote camping in Toscane. Op haar blog “Het dolce leven” lees je van alles over haar avonturen, de leuke maar ook de minder leuke kanten!
Deze blog schreef ze al eerder op haar website.

Wil je ook graag een gastblog schrijven? Mail me dan of stuur me een privébericht.