Liebster Award

Liebster Award

23 januari 2018 3 Door

Liebster Award
Dat ik genomineerd was voor een award, vond ik al superlief en een hele eer! Maar eigenlijk wist ik helemaal niet wat een Liebster Award is. Ik heb dit even uitgezocht en kwam er achter dat de Liebster Award een virtuele award is voor beginnende bloggers om de persoon achter de blog beter te leren kennen.
Een erg leuke manier om iemand in het zonnetje te zetten en ik vind het een hele eer dat Rachella van Kaboutermama mij heeft genomineerd.

Lieve Rachella,
Wat een enorme eer dat je me hebt genomineerd voor de Liebster Award. Echt superlief!
Erg leuk om je avonturen en ervaringen te volgen, en vaak heel herkenbaar aangezien ik ook een zoontje van 2 heb. Maar ook inspirerend, want de dingen die jij schrijft zijn voor mij soms weer een eyeopener.
Ik heb even na lopen denken, je profiel eens extra bekeken en gelezen. Lijkt me heftig hoor, zomaar ineens moeder zijn en dan ook nog de chronische pijnen waar je dagelijks last van hebt.
Eigenlijk volgde ik je alleen nog maar op Instagram. Ik ben je volgens mij gaan volgen na een reactie van je, weet niet meer precies waarop volgens mij was het met een winactie van kleding. Het ging er in elk geval over dat je je zoontje niet met het gezicht vol in beeld op internet wilt hebben.
Inmiddels volg ik je ook op facebook, zodat ik nog sneller je blogs kan volgen en lezen op je website.
Een virtueel bloemetje voor jou, als dank voor je mooie herkenbare, maar ook zeker inspirerende blogs en foto’s, maar ook voor je nominatie.
Ik hoop nog heel lang je blogs te mogen lezen!

Mijn favoriete blog.
Eigenlijk heb ik geen favoriete blog. Diverse blogs volg ik, sommige voor herkenning, anderen voor inspiratie, weer anderen voor tips. Erg leuk om zo diverse blogs te lezen van anderen. Via diverse facebookgroepen met andere bloggers, zie ik weer andere blogs voorbij komen. Maar ook zoek ik zelf diverse blogs op als ik iets wil weten ergens over of gewoon om te lezen voor de leuk.

De vragen van Rachelle aan mij. 
1. Heb je wel eens een artikel geschreven wat je liever niet online had geplaatst of waar je spijt van hebt?
Nee (nog) niet in elk geval. Eigenlijk denk ik vaak wel na over de dingen die ik plaats. Zo zijn er wel een aantal onderwerpen die ik graag zou willen plaatsen, maar het verstandiger is om dit (nog) niet te plaatsen.

2. Hoe zie je je leven voor je over 10 jaar?
Over 10 jaar, dat is best een lastige hoor! Als ik zie wat er in de afgelopen 3 jaar allemaal veranderd is en welke plannen we op dit moment allemaal nog hebben. Ik hoop dat dan in elk geval de grote verbouwingsplannen klaar zijn. We willen een grotere schuur op de tuin plaatsen, de garage dan isoleren en tot speelkamer ombouwen en de bijkeuken bij de woonkamer betrekken. En tussendoor moet de badkamer ook vernieuwd worden.
Verder hoop ik dat Jarne een blij, ondernemend en tevreden kereltje is die met veel plezier naar school gaat.
Het bloggen doe ik met veel plezier en ik hoop dat ik over 10 jaar, stiekem toch wel 1000 volgers heb. Een grote opgave denk ik, want heb er nu nog geen 200, maar ergens moet je beginnen toch ;).

3. Wat vind je het leukste aan het bloggen?
Ik ben begonnen met bloggen, omdat ik het leuk vindt om dingen met anderen te delen. Zoals dingen over het moederschap, gratis uitjes, de dingen die ik heb geleerd of leer. De dingen waar ik vrolijk van wordt. Bij sommige dingen denk ik, had een ander mij dat maar van te voren verteld. Door mijn blogs hoop ik deze dingen met anderen te delen, en wellicht anderen tips of inspiratie te kunnen geven of net even die herkenning te laten voelen. Want soms is het gewoon fijn om te weten dat je niet de enige bent die het zo voelt, ziet of ervaart.

4. Wat is jouw guilty pleasure?
Best een lastige vraag. Eerlijk is eerlijk, even opgezocht op internet wat je ermee bedoelde, mijn Engels is namelijk niet zo goed oftwel barslecht. Ik kwam een mooie blog tegen tijdens het zoeken waarin het fijn en duidelijk werd uitgelegd. Mijn stiekeme verlangen, oftwel quilty pleasure is een vakantiehuisje op het strand. Heerlijk regelmatig naar het strand, daar weekend vieren, genieten van de zee en het strand.  Gewoon even niks moeten en hoeven. Thuis blijf je toch altijd wel bezig met het huishouden o.d.. Maar een vakantiehuisje midden in het bos zou ook prima zijn hoor. Gewoon echt even een plekje om weg te gaan uit het dagelijks leven en echt even tijd voor elkaar te nemen en tot rust te kunnen komen. 

5. Als je alles zou kunnen doen, ongeacht de kosten of beperkingen; wat zou je dan het liefst doen?
Alles is wel veel hoor! Maar dan heb ik wel een lijstje ;). Geld speelt nou eenmaal een rol en je kan niet alles maar uitgeven en uitgeven. Maar als dat dus geen belemmering meer is dan:
– Komt er een nieuwe schuur op de tuin.
– Wordt de garage verbouwd tot speelkamer, inclusief kast voor wasmachine en droger én een nieuwe CV ketel.
– Komt de bijkeuken bij de woonkamer, krijgt de woonkamer een nieuwe vloer.
– Een nieuwe eettafel van steigerhout, waar 8 personen aan kunnen zitten.
– Een lekkere hoekbank én een heerlijke fauteuil voor bij de houtkachel.
– Een vernieuwde badkamer.
– Een vakantiehuisje aan het strand, vlakbij het bos.
– En misschien dan toch ook nog een tweede auto, eigenlijk vind ik dat onzin. Door twee auto’s zou ik dan toch wat meer vrijheid krijgen en op vrije dagen verder weg kunnen, bijvoorbeeld naar het strand of de dierentuin. 

Nieuwe genomineerde bloggers. 
Ik keek op mijn tijdlijn welke bloggers ik op dit moment volg en die op dit moment nog weinig volgers hebben. Bij weinig volgers, ben je toch nog wel een startende blogger vindt ik.
Het viel me op dat ik veel blogs volg met veel volgers, maar ik heb wel een aantal bloggers gevonden die ik volg en waarvan ik de blogs ook lees.
De bloggers die ik nomineer voor de Liebster Award zijn:
– Kim van Moeder-liefde.
– Daniëlla van That’s life.
– Marieke van Mariekblogt.
Hanneke Rikken
– Marjon van ByJon.
Allemaal mamabloggers 😉

De vragen voor de genomineerde bloggers zijn:
1. Wat vind je het leukste aan het bloggen?
2. Waarover zou je nooit bloggen?
3. Hoe denkt je partner,  je vrienden en je familieleden over het bloggen?
4. Hoe probeer je meer lezers te krijgen voor je blog?
5.  Heb je nog tips voor andere (startende) bloggers?

De spelregels van de Liebster Award.
1. Bedank de persoon die jou genomineerd heeft en post een link naar zijn of haar blog.
2. Zet een foto van de award op je blog
3. Beschrijf jouw favoriete blog.
4. Beantwoord de vragen van de persoon die jou genomineerd heeft en formuleer nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert.
5. Nomineer minimaal 5 andere blogs die je volgt, uiteraard die ook nog maar net zijn begonnen (of weinig volgers hebben) om ze beter te leren kennen.
6. Kopieer deze regels in je eigen blogpost.
7. Informeer de bloggers die je genomineerd hebt en bezorg hen de link van je eigen blogpost.