Boek: Happy Life 365 & Happy Life Hacks 365

Boek: Happy Life 365 & Happy Life Hacks 365

9 januari 2020 0 Door Jeanet

Kelly Weekers heeft in 2018 het boek Happy Life 365 geschreven, sinds november 2019 is het vervolg Happy Life Hacks 365 uitgebracht. In beide boeken verteld Kelly op een nuchtere én concrete manier hoe je gelukkiger kan gaan leven. Maar alleen met lezen kom je er niet, je moet het natuurlijk ook gaan doen. Ik heb beide boeken gelezen én vertel je in deze blog meer erover. Zeker een aanrader om aan te schaffen of te vragen als cadeautje.

Happy Life 365 is eigenlijk het basisboek, dit boek zorgt voor je bewustwording én meer inzicht hoe je kan veranderen. Het boek Happy Life Hacks 365 vat sommige stukjes van Happy Life 365 samen om je weer even te herinneren hoe het ook al weer zat en gaat vervolgens nog wat dieper door op de stof. In totaal heeft het boek Happy Life Hacks 365 100 tips en trucks (lifehacks) hoe je positiever kan gaan denken.

Gemakkelijk en fijn om te lezen.
Beide boeken lezen lekker weg, zijn herkenbaar én zetten je tot nadenken. Tijdens het lezen wordt je bewust over je manier van denken en doen. De boeken zijn toegankelijk en fijn voor iedereen om te lezen, wat het is totaal niet zweverig geschreven, maar juist herkenbaar. Herkenbaar doordat veel mensen dezelfde dingen op dezelfde manier doen, maar geen een van ons daar vrolijk van wordt. Kelly deed deze dingen ook, is dit gaan veranderen en verteld hierover op een leuke herkenbare, eerlijke én nuchtere manier. Met haar ervaring als voorbeeld verteld ze hoe jij als lezer dit ook kan veranderen. Het is niet moeilijk, maar je moet hiervoor wel je mindset veranderen en zelf gaan doen. Je moet niet gaan verwachten dat je ineens een gelukkiger mens bent. Maar door je bewust te worden ben je al bij stap 1 van je verandering. Door met de opdrachten aan de slag te gaan kan je bij jezelf een positievere manier van denken ontwikkelen. De diverse quotes tussendoor zijn zeker een mooie aanvulling in het boek.

Herkenning uit andere boeken. 
Ik herkende ook zeker wel een aantal dingen in haar boeken, uit andere boeken die ik heb gelezen. Door de herhaling, ben ik me nog meer bewust geworden. Doordat het opnieuw herhaald wordt én soms net weer op een andere manier wordt verteld, veranderd hierdoor steeds meer mijn manier van denken op een positieve manier. Natuurlijk moet ik dit ook zelf gaan veranderen door het te doen én is alleen lezen niet voldoende. Door de verschillende manieren, krijg ik ook weer verschillende tips, waardoor ik het me eigen kan maken en de verandering gemakkelijker gaat. Deze boeken kunnen dan ook zeker niet ontbreken in het rijtje van mijn zelfhulpboeken.

Opgedeeld in 5 gedeelten. 
Beide boeken zijn opgedeeld in 5 gedeelten namelijk; 1. Het zit tussen je oren, 2. De status quo, 3. Een leven vol verwachtingen, 4. Geluk is een mindset en 5. Jouw Happy Life 365. De gedeelten zijn opgedeeld in 3 tot 6 hoofdstukken. Waardoor je ook gerust elke dag een hoofdstuk of een gedeelte kan lezen. Door de opdeling, kan je er ook voor kiezen om zelf te bepalen welk onderdeel je leest. Je hoeft het boek namelijk niet perse van voor naar achteren te lezen, is wellicht wel handiger maar de hoofdstukken zijn zo geschreven dat waar je ook begint je het begrijpt. Soms is het handig om het boek nog even weer te pakken, voor jezelf wat te herhalen waar je tegen aan loopt én zo met de tips van Kelly weer op een positieve manier verder kan.

Toepasbaar op alle gebieden in je leven.
Het positief denken is toepasbaar op alle gebieden in je leven, tijdens het ouderschap, in het contact met je partner, in het contact met je collega’s, op je eigen denken, eigenlijk op elk moment van de dag dat je aan het denken bent. Hierdoor is het gemakkelijk toe te passen, maar daarvoor zal je wel bewust met jezelf aan de slag moeten. Als jij blijft zoals je bent, blijft denken zoals je altijd al doet zal er ook niets veranderen.

Opdrachten die je helpen positiever te gaan denken.
In het boek Happy Life 365 zitten al een aantal opdrachten die je kan doen om te veranderen. De opdrachten zitten aan het einde van elk hoofdstuk én sluit aan bij de informatie die je daarvoor hebt gelezen. Door de opdracht kan je de gelezen informatie, zelf gaan gebruiken in je eigen leven. Waardoor je op een positievere manier naar bepaalde dingen kan kijken of kan gaan doen. In het boek Happy Life Hack 365 zitten nog meer opdrachten, waardoor je nog meer met jezelf aan de slag kan gaan om te veranderen.

Kelly Weekers.
De boeken zijn geschreven door Kelly Weekers. Kelly is naast schrijftster, ondernemerscoach, echtgenote van John Ewbank (de schrijver van o.a. de nummer van Marco Borsato) én moeder.  Ze hebben een heerlijk huis op Ibiza én deelt regelmatig mooie inspirerende posts op Instagram.
Vanuit haar kennis en vaardigheden als psycholoog, als Tony Robbins’ Life & Board Certified coach én door haar eigen ervaring helpt ze zelfstandige ondernemers groeien. Ze geeft trainingen waarbij ondernemers vrijheid krijgen én door haar zijn er inmiddels al 7 miljonairs geproduceerd. Haar eerste boek was een groot succes én is inmiddels al meer dan 30.000 keer verkocht!

Hoe je het boek leest, wat je doet met de tips die je krijgt in de boeken, of je de opdrachten wel/niet doet, je hebt het allemaal zelf in de hand. De enige die jou kan veranderen ben je namelijk zelf! 

 

View this post on Instagram

Rustig de dag op starten…. Moeten jullie snel snel of kunnen jullie ook rustig de dag beginnen ? 🏡 Even rustig tv kijken voordat de schoolweek weer begint. Het weekend is weer voorbij. Het kidsweekend, want me zoontje was bij ons. Zo fijn om 4,5 dag ipv 2,5 dag samen te zijn. Ondanks de vroege ochtenden, slechtere nachten, afspraken vaak herhalen en drukte was het ook fijn, gezellig en liefdevol. ❤ Het voelt soms als dweilen met de kraan open. Op woensdag weer alle afspraken die we hier hebben opnieuw moeten herhalen, die hij uiteindelijk vaak pas op zaterdag ook écht door heeft. Best lastig natuurlijk voor hem dat papa en mama niet samen wonen. Het is elke week weer wennen. Helaas is dit wat het is en hoop ik door herhaling en consequent te zijn dat dit vanzelf beter gaat. Tijd, geduld en liefde is er nodig. 👩‍👧 Een weekend met sinterklaasdrukte, pepernoten bakken, de intocht bekijken, verkleden als sinterklaas, schoen zetten, een cadeautje in de schoen en kijken bij de slaapkamer van Sinterklaas. Maar ook met buiten fietsen, wandelen, knuffelen, boekjes lezen, samen spelen en tv kijken. Een weekend met fijne momenten, maar ook moeilijke momenten, veel zelfreflectie, uitleg en herhaling. Moeder zijn is nou eenmaal keihard werken. 💪 Nog even genieten samen, even rustig tv kijken en boek lezen. Daarna me zoontje weer naar school brengen en zie ik hem woensdag weer. 🏩 Hoe was jullie weekend ? . . . . #weekend #maandag #goedemorgen #rustigbeginvandedag #coouderschap #moederzijniskeihardwerken #momlife #moeder #kidsweekend #sinterklaasdrukte #sinterklaastijd #buitenspelen #wandelen #herfst #liefde #genieten #zelfreflectie #bewustwording #eerlijkheid #openheid #dankbaar #boeklezen #posiviteit #mindset #persoonlijkegroei #happylifehacks365 @kelly_weekers

A post shared by Jeanetblogt (@jeanetblogt.nl) on