Boeken die mij hebben geholpen, om mezelf te ontwikkelen.

Boeken die mij hebben geholpen, om mezelf te ontwikkelen.

15 mei 2019 0 Door Jeanet

Als je al eerder blogs van me hebt gelezen en je me al langer volgt, zul je ongetwijfeld mee hebben gekregen dat ik de laatste paar jaar enorm aan de slag ben gegaan met mezelf. Dit heeft al voor een hoop veranderingen gezorgd, maar nog steeds werk ik aan mezelf. Er zijn diverse boeken die me hierbij hebben geholpen. In deze blog vertel ik je welke boeken dit zijn. 

Door de boeken heb ik een andere kijk gekregen en zijn er diverse positieve veranderingen in mijn leven gebracht. De meeste boeken lezen gemakkelijk weg. En na een keer het boek lezen kan je écht niet ineens alles wat in het boek staat toepassen. Daar is uiteraard veel oefening en bewustwording voor nodig, maar dat is natuurlijk niet erg, want lopen konden we toch ook niet in 1 dag? Door de boeken krijg je wel een hoop mooie nieuwe inzichten en handvatten die je leven kunnen veranderen. Door het lezen van de boeken ben ik onbewust al dingen anders gaan bekijken en uitvoeren, maar door bewuster er mee bezig te zijn, te oefenen en te herhalen is er zeker nog meer verandering mogelijk.

Mindlift van Kasper Vermeulen.
Een boek waarin Kaper Vermeulen verteld vanuit zijn eigen ervaringen hoe je je manier van denken kunt veranderen. Het boek leest gemakkelijk weg (ook voor een moeilijke lezer), herkenbare voorbeelden, mooie inzichten, handige handvatten, plaatjes als overzicht van de tekst, makkelijk te lezen. Door het boek krijg je een andere kijk, kan je meer uit je mentale vermogens halen en bekijk je jezelf kritisch. Waardoor er positieve veranderingen in je leven worden gebracht.
Ik schreef al eens eerder een blog over Mindlift, want er is meer van Kasper dan alleen dit boek.

Mindlift, mentale fitness voor het moderne brein.

Wakker van Peter Gordijn.
Peter verteld in zijn boek Wakker, over zijn werk als Apachepiloot voor Defensie, waar hij tegen aan liep en welke levenslessen hij heeft geleerd. En op wat voor manier zijn leven veranderd is door zijn levenslessen.
Door het boek kreeg ik opnieuw nieuwe inzichten, ging ik dingen nog weer bewuster zien en heb ik mezelf nog meer persoonlijk heb ontwikkeld. Ook dit boek las gemakkelijk weg en zette me gelijk met het lezen al aan het denken.
Peter Gordijn heeft ook een Youtube kanaal, waar je zijn vlogs kan volgen. Korte vlogs, die fijn zijn om te volgen en je ook zeker bewustwording en verandering geven.

Het absolute perspectief van Peter Gordijn.
Het absolute perspectief is het vervolg op het boek wakker en gaat net even een stukje dieper. Het boek lees ook wat moeilijkere weg, maar is zeker wel een aanrader. Je gaat nog een stukje dieper in je manier van denken en doen, waardoor je nog meer bewuster wordt.

Happy Life 365 van Kelly Weekers.
Happy Life 365 liet me inzien, dat ik al veel mooie veranderingen toepas, maakte me bewust van de dingen die even weg zakten en zorgde ervoor dat mijn mindset even weer opnieuw gereset werd. Een gemakkelijk en fijn boek om te lezen. Herkenbaar geschreven, waardoor het goed te begrijpen is, fijn te lezen is en waardoor ook daadwerkelijk verandering kan ontstaan.
Inmiddels is er ook een aanvulling namelijk Happy Life Hacks 365, over beide boeken schreef ik een blog.

Boek: Happy Life 365 & Happy Life Hacks 365

Jong en Burn-out van Nienke Thurlings. 
Jong en Burn-out is een boek wat vooral veel herkenning voor me gaf. Een boek wat lekker weg leest en diverse mooie oefeningen heeft. Opgedeeld in 5 stappen, waarbij je begint bij herkenning en werkt naar wat je hart wil. Een boek wat je kan lezen om jezelf bewust te maken van je problemen, je te ondersteunen bij je herstel en je erkenning te geven van wat je al voelt.
Een boek wat zeker aan te raden is om diverse keren te lezen aangezien je in elke fase van je leven/problemen er elke keer op een andere manier weer wat aan kan hebben en wat van kan leren om verdere stappen te kunnen maken.

Vertellis Chapters van Vertellis.
Vertellis Chapters is eigenlijk een combinatie tussen dagboek, notitieboek en inspiratieboek. Een boek wat je tot nadenken zet en je andere inzichten geeft door het zelf regelmatig in te vullen. In een eerdere blog vertelde ik je al  meer over dit boek.

vertellis chapters boeken

 

400 brieven van mijn moeder van Joseph Oubelkas.
Een indrukwekkend verhaal met inspiratie, liefde en kracht. Joseph komt onterecht vast te zitten in de gevangenis van Marokko. Ondanks zijn onschuld probeert hij er het beste van te maken, hierdoor krijgt hij veel bewondering en respect van mensen binnen, maar ook buiten de gevangenis. Zijn moeder schrijft hem in die tijd 400 brieven, vol met liefde, kracht en steun.
Het boek leest gemakkelijk weg en als je eenmaal leest, wil je dolgraag verder lezen. Een prachtig boek wat zeker een aanrader is voor iedereen. Bestel het boek direct, of lees eerst de blog die ik erover schreef.

De boeken van Joseph Oubelkas, leren je hoe je dankbaar en gelukkiger kan zijn.

 

 

Genoemde boeken heb ik allemaal gelezen, mocht ik in de toekomst nog meer boeken hebben gelezen die in dit rijtje thuis horen, dan zal ik ze er zeker bij zetten. 

Twijfel je nog welk boek je wilt aanschaffen, kijk dan ook gerust eerst even bij de reviews wat anderen van het boek vinden op bol.com.

Vind je de boeken te duur om aan te schaffen, of wil je liever geen boeken aanschaffen i.v.m. het minimalisme of wil je graag eerst het boek lezen om te weten of je het in je boekenkast wilt hebben? Dan kan je het boek ook eerst aanvragen via de bibliotheek. En daarna nog beslissen of je het boek wilt kopen. De meeste boeken staan inmiddels na eerst te hebben geleend van de bieb, toch ook wel in mijn kast. Handig om gewoon even nog eens terug te pakken en opnieuw stukjes te lezen om weer even bewust te worden en handvatten te hebben.