Burn-out Doorbraak met coaching van Nienke Thurlings.

Burn-out Doorbraak met coaching van Nienke Thurlings.

24 juni 2020 1 Door Jeanet

De afgelopen weken ben ik druk bezig geweest met de Burn-out Doorbraak inmiddels heb ik alle webinairs en live Q&A bekeken, werkboeken gemaakt en diverse dingen geleerd en stappen gemaakt. In deze blog zal ik je meer vertellen over de Burn-out Doorbraak. Een blog die niet gesponsord is en waar niemand om heeft gevraagd. Maar puur omdat ik anderen, zoals jij, er graag over informeer en hopelijk mee inspireer.

Ik zit inmiddels een jaar in de ziektewet en probeer er alles aan te doen om er weer uit te komen. Maar ben eigenlijk al zo’n 5 jaar bezig met mijn leven te herprogrammeren om een gelukkiger leven te gaan leven. Ik heb diverse gesprekken met diverse coaches gehad, diverse trajecten bij psychologen, diverse cursussen gevolgd en diverse boeken gelezen. Het afgelopen jaar heb ik veel rust genomen en gedaan wat ik wil, verhuisd naar een fijnere woonplek, doe waar ik de energie voor heb en waar ik energie van krijg. Ik probeer er alles aan te doen om te werken aan mijn dromen, om te ontdekken wat ik wil en wie ik daadwerkelijk ben. Om mijn eigen leven te gaan leven waar ik gelukkig van wordt. In plaats van een leven te leven wat een ander van mij verwacht. Ik ben enorm dankbaar met mijn eigen wilskracht, mijn doorzettingsvermogen en mijn zoontje. Want sinds de zwangerschap ben ik veranderd en ben ik het leven anders gaan bekijken en leven. Ik heb er al diverse blogs over geschreven die je terug kan lezen op mijn website onder de categorie persoonlijke ontwikkeling.

Om te kunnen veranderen, moet je eerst je problemen kunnen en willen zien. Om vervolgens bewust te kunnen worden van de dingen die je doet. Om daarna jezelf tijd, rust en ruimte te geven om veranderingen te maken. Waardoor je uiteindelijk een gelukkiger leven kan gaan leven. Wacht niet op de psycholoog die vergoed wordt door de zorgverzekeraar, focus je niet op 1 manier van hulpverlening, maar pak de regie over je leven. Met je eigen innerlijke kracht kom je verder dan je denkt.

Nienke Thurlings
Ik volg Nienke Thurlings al een tijd via Instagram en Facebook. Haar boek Jong en Burn-out las ik al eens eerder. Een prachtig boek wat mij al veel herkenning, maar ook mooie dingen leerde. Naast haar boek heb ik ook veel geleerd van haar berichten op social media. Nienke heeft zelf een burn-out gehad toen ze 24 jaar was. Dit was de aanleiding dat ze een platform opzette en haar boek Jong Burn-out schreef in 2018. Vanuit haar eigen ervaring en haar verdieping in de geschiedenis en manier van leven van vrouwen, verteld ze nu andere vrouwen hoe ze om kunnen gaan met een burn-out.  Nienke haar missie is om alle vrouwen ter wereld te laten zien dat ze de koningin zijn van hun eigen leven.

Burn- out Doorbraak een investering in mezelf.
Haar cursus/training (hoe je het wil noemen) Burn-out doorbraak kwam al een paar keer voorbij maar keer op keer twijfelde ik teveel. Mijn grootste twijfel was vanwege de kosten. Iets leuks voor me zoontje kopen is gemakkelijker dan investeren in mezelf. En helaas heb ik geen geldboom of dikke spaarrekening dus deed ik het vaak maar niet. De cursus koste me net zoveel als een advocaat, koste me meer dan mijn VW tent en kocht ik van mijn laatste spaargeld. Omdat ik verder wil, weer een baan wil met energie en voldoening en klaar ben met de Burn-out en depressie. Maar klaar er mee zijn, betekend zeker nog niet dat ik beter ben.
Maar Nienke besloot dat dit de allerlaatste keer was dat ze de Burn-out Doorbraak zou gaan geven. Nu moest ik dus wel beslissen nu óf nooit. Ik besloot om het te doen, want ik wou er geen spijt van krijgen en dit was écht de allerlaatste keer. Soms moet je dappere stappen nemen om vooruit te gaan. Doorslaggevend waren wel de reacties van anderen die zeiden dat de Burn-out Doorbraak ze meer had gebracht dan de behandelingen met psychologen.

De Burn-out Doorbraak. 
De Burn-out Doorbraak bestaat uit 7 werkboeken, met 7 webinairs en een Facebookgroep.

De werkboeken kan je zelf thuis uitprinten, wat het gemakkelijker maakt om er in te schrijven. De webinairs zijn online te bekijken en geven extra informatie wat bij het werkboek hoort. In de webinairs verteld Nienke ook over haar eigen ervaringen, waardoor je het vaak net wat makkelijker begrijpt. De werkboeken en webinairs staan in een online leeromgeving van Nienke en na aanschaf heb je levenslang toegang. Erg handig voor als je het nog een keer na wilt lezen of nog een keer nodig hebt.
De werkboeken zijn verdeeld in 3 fases.
1. Inzicht in je huidige situatie en energievreters.
2. Wat past bij jou en waar krijg jij energie van?
3. Jou nieuwe ontspannen levensstijl vol zelfliefde.
Bonusmateriaal: Meditaties.

In de Facebookgroep kunnen alle deelnemers dagelijks ervaringen met elkaar delen om zo elkaar te motiveren, inspireren en steunen. Elke maandag is er een bericht waarbij iedereen haar overwinningen kan delen. Elke woensdag komt er een bericht waar je je vragen in kan stellen, deze vragen worden dan op vrijdag beantwoord in een live Q&A, deze kan je daarna nog terug bekijken.
De live Q&A is een onwijs mooie verdiepende en leerzame toevoeging. De vragen die anderen hebben, zijn vaak een herkenning voor meerdere deelneemsters, wat ook weer meer inzicht geeft in anderen en daardoor nog meer helpt dan alleen de webinairs en werkboeken. Nienke beantwoord de vragen vol liefde, tijd en aandacht, benoemd eigen ervaringen, verteld verdiepende antwoorden en beantwoord de vragen op een manier waarop meerdere vrouwen er wat aan kunnen hebben.
De Facebookgroep is alleen voor deelnemers van deze Burn-out Doorbraak, dus niet van eerdere trainingen. De Facebookgroep is 2 maanden online en daarna wordt de groep verwijderd, zodat niet je berichten voor altijd online terug te lezen zijn. In die 2 maand zou je wel informatie uit de groep voor jezelf kunnen vastleggen in een document, zoals de live Q&A, boekentips en andere tips (uiteraard zonder namen van de deelnemers) om ze zo later nog eens terug te kunnen lezen.

Het was de laatste keer, maar gister op Instagramstories liet Nienke weten dat ze nog nieuwe deelnemers gaat toelaten komende week. Mocht je het nog graag willen doen, bekijk dan even haar Instagramstories om te weten hoe je nog mee kan doen.

De eerste 34 deelnemers kregen een cadeautje aangezien Nienke deze maand 34 jaar werd. Ik zat bij de eerste 34 deelnemers en ontving haar nieuwe set inspiratiekaarten ingepakt in een gouden papiertje met een mooie kaart erbij. Onwijs mooi cadeau.

Waar je ook bent in je proces, of dit nou aan het begin van een burn-out is, halverwege of aan het einde dat maakt totaal niet uit. Je kan en mag het op je eigen tempo doen en kan daardoor de opdrachten doen die aansluiten bij jou proces.

Wat heb ik er aan gehad.
Door de Burn-out Doorbraak ben ik meer zelfliefde gaan voelen, ben ik mij bewuster geworden van verkeerde patronen en vluchtreacties, maar ook bewust geworden van hoe goed ik al bezig ben. Ik durf meer mijn eigen keuzes te maken, mijn hart meer te volgen en voel mij sterker. Ben nog meer gaan voelen wat mijn droombaan is. Het was een enorme investering, maar het was ook zeker de moeite waard.

Zelfliefde is iets wat énorm belangrijk is. Van jezelf houden, jezelf als beste vriendin hebben, het leuk en gezellig hebben met jezelf en leuke dingen met jezelf doen. Want als je het leuk hebt met jezelf, tevreden bent met jezelf en houd van jezelf ben je een stuk positiever, zelfverzekerder en gelukkiger. Klinkt allemaal heel leuk en logisch, maar zo gemakkelijk gaat dat niet als je het zelf niet voelt. Diverse boeken gelezen, diverse online trainingen gevolgd en elke keer komt het stukje zelfliefde er in terug. Maar elke keer lukte mij het niet om dit ook te voelen bij mijzelf. Maar door de Burn-out Doorbraak is mij dit eindelijk gelukt. Natuurlijk zou ik dit nog verder moeten ontwikkelen, maar de eerste stap is gezet.

Ik ben mij bewuster geworden van verkeerde patronen en vluchtreacties. Veel op social media zitten en eten waren onder andere verkeerde patronen en vluchtreacties van mij. Ik leg mijn telefoon nu vaker aan de kant, doe nu in bed een sudokupuzzel in plaats van op social media scrollen, kijk alleen een serie en zit niet ook nog eens op mijn telefoon en ben weer verder gaan lezen in het boek wat maar bleef liggen.

Ik ben bewuster geworden waarom ik regelmatig aan het snoepen ben. Het vele eten is namelijk vaak een opvulling van iets wat ik mis, door te gaan eten vul ik die leegte dan op.

Tijdens de Burn-out Doorbraak merkte ik al hoe ver ik eigenlijk al ben. Ik durf al meer mijn eigen keuzes te maken, voel mij zelfverzekerder over mijzelf, trek me minder vaak aan wat anderen van mij vinden of over mij denken. Dit komt natuurlijk ook door de zelfliefde die ik heb ontwikkeld. Maar ook door meer mijn hart te voelen, te voelen wat ík wil en niet wat een ander van mij verwacht. Ik voel de kracht van mijzelf en ben dankbaar en trots op de grote stappen die ik de afgelopen jaar al heb mogen en kunnen maken.

Ik ben mijzelf bewuster geworden van de droombaan die ik graag zou willen hebben. Ik wil namelijk mensen gaan coachen, gaan helpen naar een gelukkiger leven, vertellen over mijn eigen levenslessen en anderen daarmee te kunnen coachen. Doordat ik zelf heb gevoeld hoe het is om moeder te zijn, op de bodem van de put te zitten, geen geld te hebben voor een bank of bed, ben gescheiden, mijn zoontje de helft van de week maar zie door de scheiding, geen woning te hebben weet ik hoe het voor een ander kan voelen. Hoe je weer de bloemen kan zien bloeien, hoe je weer omhoog kan gaan klimmen door dankbaar heb leren te zijn en door te kunnen genieten van de kleine dingen. Ik heb gevoeld hoe krachtig wilskracht is, hoe belangrijk het is dat je zelf wil veranderen en je problemen moet kunnen zien om te kunnen veranderen. Ik heb gemerkt hoe belangrijk en fijn het is dat er mensen zijn die je steunen, waar je je verhaal kwijt kan, die echt luisteren, die je begrijpen en je een slaapplek aanbieden als je die niet hebt.
Ik maakte daar al eens een vision board voor, maar het is door de Burn-out Doorbraak nog meer voelbaarder geworden.
Nu alleen nog op zoek naar die baan.

Ik ben enorm dankbaar dat ik de Burn-out Doorbraak toch heb gedaan. De leerzame lessen neem ik mee in de het traject met de psycholoog en het UWV.

Pak de regie over je leven, dit kan ook met een klein budget.
Ook met weinig budget kan je de regie pakken over je eigen leven en jezelf veranderen. Het enige wat je eigenlijk nodig hebt is jezelf. Je moet open staan voor verandering, je bewust willen zijn voor je eigen doen en laten en kritisch naar jezelf durven te kijken. Verandering kan pas als je dit zelf wilt, zelf inziet wat er moet veranderen en zelf gemotiveerd bent om dit te doen. Een ander kan van alles van je willen en van je verwachten, maar als je dit zelf niet wilt, zelf niet voelt en zelf niet inziet waarom dit zal moeten gaat dit heel moeizaam en soms wel onmogelijk. Ik ben ook begonnen met lezen, ik heb diverse boeken lezen maar ook inspirerende berichten en blogs op internet. Maar eerlijk is eerlijk hulp door middel van een coach werkt vaak beter dan dat je alles alleen doet. Met een coach ga je net wat dieper en in gesprek met een coach kom je verder dan alleen.
Ik heb ook diverse trajecten gehad bij psychologen, aangezien deze ten slotte vergoed worden door de zorgverzekeraars en heb je nodig voor het bewijzen van je labeltje. Maar met een coach heb ik meer stappen vooruit gemaakt dan met een van de psychologen.

Meer informatie en lessen van Nienke Thurlings.
Nienke Thurlings geeft op diverse manieren informatie, inzichten en tips om de regie te nemen over je leven.
– Berichten op social media lezen. Je kan haar volgen op Facebook en/of Instagram, ze plaatst regelmatig inspirerende en mooie leerzame inzichtgevende en bewustmakende berichten.
– Je kan haar boek lezen, deze kan je lenen via de bieb of online bestellen. In het boek staan ook diverse oefeningen die je kan doen.
– Je kan gratis haar podcasts beluisteren, deze kan je ook beluisteren via Spotify.
– Je kan een of meerdere trainingen bij haar volgen.
Meer informatie over Nienke Thurlings haar missie, haar cursussen lees je op haar website.