Hoe ik mezelf persoonlijk heb ontwikkeld, tips voor jou van mij.

Hoe ik mezelf persoonlijk heb ontwikkeld, tips voor jou van mij.

16 januari 2019 0 Door Jeanet

Afgelopen jaren ben ik veranderd. Ik heb veel gehad aan verhalen van anderen, tips van anderen en wil daarom ook mijn tips met jullie delen. Om hopelijk jullie te informeren en te inspireren naar een gelukkiger leven. Het leven is zeker niet gemakkelijk en er zullen altijd dipjes zijn en die mogen er ook zeker zijn. In deze blog geef ik je een aantal tips over hoe ik mezelf persoonlijk heb ontwikkeld en waar jij hopelijk ook wat aan kan hebben. 

De verandering is bij mij ontstaan sinds het moederschap. Steeds meer ben ik mijn eigen keuzes gaan maken, meer gaan leven zoals ik dat wil en niet te leven zoals anderen van me verwachten. Ik ben mijn hart gaan volgen, gaan dansen met de beren en probeer Bitchy Betty niet zo vaak meer aanwezig te laten zijn.
In mei schreef ik hier ook al eens een blog over en in mijn terugblik van 2018 kan ook mijn ontwikkelingen van afgelopen jaar terug lezen.

1. Ga open staan voor verandering.
Als je niet wil veranderen en vooral wil blijven leven zoals je nu doet, ga je ook niet veranderen. Dus sta jezelf toe om te veranderen en ga open staan voor de dingen die op je pad komen.

2. Schakel een persoonlijke life coach in of ga naar een psycholoog.
Je kan het ook alleen doen, maar door hulp  in te schakelen krijg je net even die handvaten en inzichten die je wellicht nodig hebt om daarna op het juiste pad weer verder te gaan en verder te kunnen.
Het belangrijkste is dat je je goed en vertrouwd voelt én er een soort van klik is. Je moet écht het idee hebben dat de ander je begrijpt en je kan helpen. Volg hierin je gevoel, het kan best zijn dat dit niet bij de eerste maar derde coach of psycholoog is. Bekijk van te voren altijd de website en/of Facebookpagina en plan een kennismakingsgesprek in. Ik heb heel veel gehad aan de gesprekken met Janina van Just Live it. Via Mindlift heb ik haar gevonden en ben ik haar gaan volgen via Facebook, uiteindelijk heb ik toen besloten om haar hulp in te schakelen. Tijdens de gesprekken heb ik diverse dingen geleerd, ben ik dingen in gaan zien en handvaten gekregen hoe ik dingen anders/beter kan aanpakken. Door hier ook daadwerkelijk wat mee te doen, me bewust te worden van een aantal dingen is er verandering ontstaan.
In 2019 ben ik toch weer naar een psycholoog gegaan. Bij de eerste psycholoog had ik geen goed gevoel, na een paar gesprekken was ook inderdaad duidelijk dat ze me niet kan helpen. Maar bij een andere psycholoog, waar ik na een lange wachttijd terecht kon, zat ik op me plek. Ik heb enorm veel (gehad) aan de gesprekken, voelde me gehoord en begrepen, waardoor ik ook aan mezelf kon werken.

3. Lees het boek Mindlift en het boek Wakker. 
Lees boeken die je inspireren en steunen bij je veranderingen, door te lezen én open staan voor verandering verander je al. Zo bijzonder maar ook zo mooi!
Het allereerste boek wat ik las wat te maken had met mijn persoonlijke ontwikkeling. Een boek wat gemakkelijk te lezen was en ik zeker veel aan heb gehad. Een boek wat ik absoluut iedereen aanraad om te lezen. Over Mindlift heb ik eerder een blog geschreven.
Kortgeleden heb ik het boek Wakker van Peter Gordijn gelezen. Een prachtig boek waar ik ook enorm veel aan heb gehad. Weer nieuwe inzichten heb gekregen, dingen nog weer anders ben gaan zien en mezelf nog meer persoonlijk heb ontwikkeld. Inmiddels ben ik het vervolg aan het lezen. Peter Gordijn heeft ook een Youtube kanaal, waar je zijn vlogs kan volgen.
Het boek Mindlift en Wakker lezen gemakkelijk weg én zijn dan ook zeker een aanrader om te lezen.
Meer inspirerende boeken lees je in de blog die ik er over schreef.

Boeken die mij hebben geholpen, om mezelf te ontwikkelen.

4. Volg mooie inspirerende pagina’s op Facebook en Instagram. 
Zoek mooie inspirerende Facebookpagina’s en Instagramaccounts op, dus niet de pagina’s die je juist nog slechter laten voelen. Maar de profielen die je net even dat steuntje in de rug geven.
5 voorbeelden van Instagramaccounts zijn: Burnout Mommy, NienkeThurlings, Begaafd in balans, Moederacedemie en Coachannelief.
Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie Facebookpagina’s en Instagramaccounts maar het zijn teveel om ze hier allemaal op te noemen.
Ga zelf op zoek naar de profielen én hastags die jou inspireren en jou het leven positiever laten inzien.

5. Neem tijd voor jezelf. 
Tijd voor jezelf nemen het klinkt soms erg moeilijk, maar het is zo enorm belangrijk. Even niets en niemand om je heen, even een boek lezen, filmpje kijken, muziek luisteren, wandeling maken of gewoon even wat aanrommelen in huis. Gewoon even doen waar jij zin in hebt, zonder dat iemand je stoort of iets van je wilt.

6. Doe het niet alleen. 
Goede echte vrienden zijn heel belangrijk. Vrienden die er voor je zijn, je steunen, je verhaal aan horen, je laten stralen en je accepteren zoals je bent. Enorm dankbaar ben ik dan ook met de mensen die voor me klaar staan en klaar hebben gestaan. Praten helpt, maar je kan er ook anderen mee inspireren en door de ander net even op een andere manier er naar kijken.

7. Ga leuke dingen doen met vrienden.
Ga leuke dingen doen al is het een filmpje kijken op de bank, een spel spelen aan tafel of gewoon een wandeling in het bos. Ga jezelf niet verstoppen in bed, maar doe leuke dingen waar jij energie van krijgt. Dit kan alleen, maar soms is het juist gezelliger om leuke vrienden mee te nemen en er een leuke (mid)dag/avond van te maken.

8. Leef!
Het leven is te mooi om er niet van te genieten. Jou leven is van jou, dus leef zoals jij graag zou wil leven en op de manier die jou gelukkig maakt. Natuurlijk zijn daar ook diverse beperkingen in, maar zie de mogelijkheden i.p.v beperkingen. En ja soms is het enorm moeilijk om te leven ipv geleefd te worden, maar door te leven wordt het leven echt fijner, mooier en gemakkelijker. Dus volg je hart, ga dansen met de beren en ga leven ! En als dat te moeilijk is, probeer het dan in elk geval!

Zie ook de blog: Burn-out en/of depressie, tips voor jou en je omgeving. 

https://www.instagram.com/p/Bq-hXSFAhq9/