Een trouwdag zonder feest.

Een trouwdag zonder feest.

18 september 2018 10 Door Jeanet

18 september 2014, de dag waarop ik straalde in mijn trouwjurk en we een prachtige trouwdag hadden.
29 augustus 2018, de dag waarop ik het huis verliet en de knoop door hakte en wilde scheiden.

De afgelopen jaren is er veel gebeurd. We verbouwden ons huis en we werden ouders. We hebben diverse mensen verloren, maar er zijn ook nieuwe vriendschappen ontstaan. De afgelopen jaren heb ik veel aan mezelf gewerkt, hierbij hulp gehad van vrienden en coaches. Het leven en dingen anders gaan bekijken, maar ook op een andere manier gaan leven.

Hoe ik veranderde.

Bijna 8,5 jaar geleden leerde ik hem kennen, 4 jaar geleden trouwden we, bijna 3 jaar geleden kregen we een prachtige zoon en nu gaan we scheiden. Tja dat hadden we natuurlijk niet gehoopt en ook zeker niet verwacht. Maar door diverse dingen waar ik tegen aan loop én doordat we uit elkaar zijn gegroeid is scheiden helaas de keuze die ik heb genomen. Natuurlijk heb ik dit niet zomaar bedacht, heb ik van te voren al diverse gesprekken en dingen geprobeerd om het huwelijk te redden. Maar kom ik er keer op keer achter dat het niet meer gaat tussen ons. Hoe verdrietig, rot, balen, moeilijk en niet leuk dit ook is. En ja we hebben samen een kleine man, maar bij elkaar blijven alleen vanwege de kleine man is voor mij geen optie.
Ik ben vertrokken, woon tijdelijk ergens bij vrienden in en ben op zoek naar eigen woonruimte met tuin, in . We gaan proberen dat ik een andere woning kan vinden en we het huis niet hoeven te verkopen maar hij er in kan blijven wonen. We hebben allebei de helft van de week en om het weekend onze kleine man. De scheiding proberen we nu zo goed mogelijk te regelen, zodat we er beide goed uit komen en met het allerbeste voor onze kleine man. Makkelijk is het zeker niet en dat was het ook niet.
Twee mensen die scheiden, ieder met zijn eigen argumentering. Dit is mijn verhaal, voor zijn verhaal moet je bij hem zijn. Want ieder interpreteert en voelt het op zijn eigen manier.

Dankbaar
Dankbaar ben ik dat we nog samen kunnen communiceren en geen ruzie hebben. Ik hoop dat dit zo blijft en we elkaar kunnen blijven zien. Aangezien dit ook altijd zou moeten omdat we een zoon hebben.
De afgelopen jaren waren ook zeker wel mooie, gezellige en fijne momenten bij. Blij dat ik moeder heb mogen worden en we fijne momenten en herinneringen hebben kunnen maken.

Dankbaar ben ik met alle lieve mensen die me steunen. Die er voor me zijn en voor me klaar staan. Ze zeggen wel in slechte tijden weet je pas echt wat je aan mensen hebt. Ik heb het gemerkt de afgelopen weken.
Enorm dankbaar met de lieve vrienden waar ik bij in mag wonen, waar we deel mogen zijn van het gezin en waar we met veel liefde mogen wonen en worden ontvangen. Een plek waar ik enorm dankbaar mee ben! Een zeer fijne, hechte en bijzondere vriendschap.
Nadat ik afgelopen week de oproep voor woonruimte online gooide, kreeg ik diverse hartverwarmende appjes. Tranen die in me ogen zijn gesprongen van dankbaarheid. Het liefst doe ik de kopjes thee met de lieve mensen direct, maar er moet ook gewerkt worden, dingen uitgezocht worden en als de kleine man bij me is wil ik ook tijd voor hem maken. Ik moet me tijd anders indelen, ritme opnieuw terug vinden, waardoor appen en/of bellen soms gewoon even makkelijker en sneller. Sorry!

Rustiger met blogs schrijven.
Dat het wat rustiger is op mijn website heeft ook hier mee te maken. Er moeten diverse dingen geregeld en uitgezocht worden. Ik moet me tijd opnieuw indelen. Met een hoofd vol gedachten, weinig concentratie is een blog schrijven soms erg lastig en ben ik vaak het drie dubbele bezig.
Verder wil ik de website opnieuw inrichten, verder met de achter de schermen challenge en zo zijn er nog meer dingen op bloggebied die ik nog wil veranderen. Ook heb ik nog een aantal leuke samenwerkingen lopen die ik ook zeker binnenkort zal plaatsen. Helemaal stil zal het dus ook niet worden, daar vind ik het bloggen veel te leuk voor, maar het wordt wel wat rustiger.
Ik merk dat ik ook meer rust heb gevonden en het me lukt om weer eens tv te kijken op de bank, een groot stuk te fietsen of op een andere manier rust te kunnen pakken.
Op mijn Facebookpagina probeer ik wel regelmatig dingen te plaatsen, maar lang niet altijd met een link naar deze website. Er is namelijk ook genoeg leuks van andere (bloggers) om te delen om jullie te informeren en te inspireren.
De uitjes probeer ik wel elke week te plaatsen, zodat het aanbod van gratis uitjes steeds groter en landelijker wordt.

https://www.instagram.com/p/BnNptFIA0zo/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1a74d8ea7zrqz