Educadora, webshop voor producten die op een speelse manier de ontwikkeling stimuleren en de prikkelverwerking ondersteunen.

Educadora, webshop voor producten die op een speelse manier de ontwikkeling stimuleren en de prikkelverwerking ondersteunen.

8 oktober 2018 1 Door Jeanet

De webshop van Educadora richt zich op de verkoop van producten die spelenderwijs de zintuiglijke, educatieve en motorische ontwikkeling bij kinderen te stimuleren, en de prikkelverwerking ondersteunen bij kinderen en volwassenen. Hierdoor kan de ontwikkeling worden gestimuleerd en de concentratie en focus worden verbeterd.

Webshop met meer dan alleen maar producten. 
Suzanne van der Star, werkt sinds 2008 als orthopedagoog en heeft sinds 2013 deze webshop. Suzanne is gespecialiseerd in het werken met kinderen en hun ouders (en omgeving) met aandacht en concentratieproblemen en prikkelverwerkingsproblemen. Door haar werk kan ze persoonlijk én deskundig advies bieden, zodat je de juiste producten kunt aanschaffen.

Kauwsieraden.
Voor kinderen en volwassenen met een grote kauwbehoefte zijn er kauwsieraden ontwikkeld. Door te kauwen vermindert de spanning en verbeterd de concentratie. Vaak wordt er gekauwd op kleding, pennen of speelgoed, maar doordat deze producten er niet voor bedoeld zijn gaan ze vaak kapot.  De kauwsieraden zijn wel bedoeld om op te kauwen en zeker geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. De kauwsieraden zijn in diverse sterkten én diverse vormen en formaten te verkrijgen, kunnen in de vaatwasser en zijn gemaakt van veilige siliconen.  In de webshop van Educadora worden de kauwsieraden van het merk Chewigem verkocht.
Op dit moment testen we een kauwsieraad, binnenkort zal ik onze ervaring vertellen in een blog.

Over Kauwsieraden Chewigem


Sensorische producten. 

Sensorische producten helpen kinderen en volwassenen bij het omgaan met diverse zintuiglijke prikkels. Via o.a. het horen, ruiken, voelen, bewegen en proeven doen we ervaringen op en leren we over onszelf en de wereld om ons heen. Het verwerken van de zintuiglijke informatie kan per persoon verschillen, waardoor er ook diverse producten te verkrijgen zijn. Verschillend qua zintuiglijke prikkel, maar ook verschillend qua materiaal.  Op een speelse manier wordt met de producten de zintuiglijke prikkels verwerkt, dit kan thuis maar ook op school of tijdens therapiesessie. De producten kunnen zowel thuis als op school worden gebruikt. En zijn ook erg leuk om als cadeau te geven op verjaardag of tijdens de decembermaanden.

De vibrerende kussens van Senseez zorgen ervoor dat kinderen weer tot rust komen zich beter kunnen concentreren, weer stil zitten in plaats van wiebelen op de stoel. Handig voor thuis, maar ook voor op school.
Het stimuleren van de motoriek en de zintuigen kan je op een speelse manier doen. In de webshop vind je een divers producten én spellen die de verschillende ontwikkelingsgebieden op een speelse manier kunnen stimuleren  en ondersteunen bij de ontwikkeling. Een aantal van deze producten zijn balansborden, stapstenen, Crayon Rocks, voelproducten en diverse spellen.

Crayon Rocks sojakrijtjes [16 stuks]

Verder zijn er diverse hulpmiddelen voor thuis die het plannen en organiseren gemakkelijker maken. Zoals de checkpad dagplanner, waarbij kinderen zelf kunnen “afstrepen” wat ze al hebben gedaan en kunnen zien wat ze nog moeten doen.
Er zijn diverse boeken te krijgen, om je te verdiepen in de prikkelverwerking van kinderen. Maar ook met leuke activiteiten die je kan doen met de kinderen zoals slijm maken of elke avond voor het slapen gaan even kletsen en dit noteren in het slaapklets boek.
Werk je als leerkracht of therapeut, kijk dan ook even bij de categorie school/therapie. Zodat je kan zien welke producten je in de klas of tijdens de sessie in kan zetten, zodat ook hier op een speelse manier de zintuiglijke, educatieve en motorische ontwikkeling bij kinderen kan worden gestimuleerd.

Bilibo

Het mooie aan deze producten van de webshop van Educadora vind ik dat ze er niet uit zien als rare producten, waarbij je duidelijk kan zien dat het anders is dan ander speelgoed. De meeste producten kunnen ook gewoon gebruikt worden als speelgoed, zonder dat je weet dat het goed is voor de stimulering van de ontwikkeling en de verwerking van prikkels. Waardoor het juist mooie producten zijn voor kinderen en volwassenen.

*Deze blog is een samenwerking met Educadora Webshop.