Hubelino

Hubelino

30 april 2018 2 Door Jeanet

De knikkerbaan van Hubelino is een leuke knikkerbaan die geschikt is voor diverse leeftijden. De knikkerbaan kan je op diverse manieren maken en eventueel uitbreiden met uitbreidingssets of duplo. Tijdens het spelen wordt er op een speelse manier diverse dingen aan de kinderen geleerd.

Spelend leren.
De kinderen leren op een speelse manier tijdens het bouwen en spelen met de knikkerbaan.
Fantasie: De kinderen kunnen met hun eigen fantasie een baan bedenken, maar kunnen ook een knikkerbaan namaken uit het voorbeeldboekje. Bij een grote collectie, bijvoorbeeld in combinatie met meer duplo, kan er een heel bouwwerk, zoals een zwembad of huis gemaakt worden.
Logisch nadenken: Tijdens het maken van de knikkerbaan moeten de kinderen nadenken hoe de baan in elkaar moet, zodat de knikker de hele baan doorkomt.
Samen werken: Als er met meerdere kinderen met de knikkerbaan wordt gespeeld, moeten de kinderen samen werken. Samen de knikkerbaan in elkaar zetten, samen de knikkers delen en om de beurt wachten.
Taal: Tijdens het bouwen kan er gesproken worden over de diverse kleuren van de blokjes, de vormen van de blokjes maar ook begrippen zoals eerste, erboven, eronder, ernaast kunnen worden besproken.
Rekenen: De blokjes moeten worden geteld om zo tot de juiste hoogte te komen en/of op de juiste manier de baan uit het boekje na te kunnen bouwen.

Combineren en uitbreiden. 
Doordat de knikkerbaan van duplo is, kan je de knikkerbaan uitbreiden en combineren met de duplo die je eventueel al in huis hebt.
Er zijn verschillende sets te verkrijgen van de Hubelino Knikkerbaan, maar ook aparte uitbreidingen zoals bouwstenen, bochten en glijbanen.

Leeftijd
Geschikt voor alle leeftijden, maar echt leuk om mee te spelen vanaf ongeveer 3 jaar. De jongste kinderen kunnen mee kijken en samen met een volwassene kan er een knikkerbaan gebouwd worden. De oudere kinderen kunnen de knikkerbaan als zelfstandig maken en hebben meer inzicht in hoe de knikkerbaan op de juiste manier gebouwd moet gaan worden.

Let op, bevat kleine onderdelen!
De knikkerbaan bevat kleine onderdelen. Hierdoor kunnen kinderen die nog spullen in hun mond stoppen hier niet alleen mee spelen! Maar met toezicht kunnen deze kinderen wel kijken en mee doen.

Hubelino is o.a. te koop bij bol.com.

*Hubelino bevindt zich in de Coole Kids Box.
*De blog bevat affiliate links.