De naam van onze zoon kozen we bewust.

De naam van onze zoon kozen we bewust.

13 januari 2018 2 Door Jeanet

Een naam voor je kind bedenken kan best een hele opgave zijn. Sommige ouders weten al gelijk anderen zijn er echt enorm mee aan het stoeien. In deze blog vertel ik je hoe we de naam van onze zoon bewust hebben gekozen.

Niet zomaar een naam.
De naam Jarne hadden we tijdens de zwangerschap redelijk snel klaar, maar is wel bewust over na gedacht. Ik wou namelijk niet zomaar wat dacht hebben of omdat het populair is. Maar wel waar een échte betekenis aan zit én bewust over na is gedacht.

Letters husselen.
De letters van mijn toenmalige man Bart en mijzelf zette ik op papier.
Met de letters maakte ik diverse namen vanuit de letters.
Diverse namen kwamen voorbij, maar gingen over omdat een van ons de naam niet mooi vind, het aan iemand liet denken of al iemand kende met deze naam.
Uiteindelijk kwamen we daarom uit bij Jarne.
J = van mij (Jeanet).
ar = van Bart.
ne = van mij.

Vernoemen.
Ik ben vernoemd door mijn ouders. Naast mijn roepnaam Jeanet, heb ik nog twee namen namelijk Jannie en Auktje, de namen van mijn beide oma’s.
Niet alleen ik, maar ook mijn broertjes en zusje zijn vernoemd. Een mooie manier om zo de familienamen in de familie te houden, dit was ook de reden waarom ik graag Jarne wou vernoemen.
Jarne is een jongen en daarom hebben we Jarne vernoemd naar zowel Bart als mijn vader. Was Jarne een meisje geweest, dan hadden we waarschijnlijk beide moeders vernoemd.
Mijn vader heet Derk, Bart zijn vader heet Piet.
Jarne zijn tweede naam is Pieter.
Piet: van Piet
er: van Derk.
Op deze manier zijn beide opa’s vernoemd.

Nog steeds vind ik het leuk, dat Jarne echt een naam heeft waar we bewust over na hebben gedacht. En niet wat we wandelende weg even hebben besloten.

Hoe hebben jullie de naam van je kind gekozen?