Gratis er op uit bestaat 1 jaar!

Gratis er op uit bestaat 1 jaar!

11 juni 2018 0 Door Jeanet

Vandaag dus precies 1 jaar geleden, dat ik begon met het delen van gratis uitjes. Inmiddels heb ik ook een website waar je de uitjes kan vinden, schrijf ik ook blogs over mijn leven én mag ik mezelf toch wel een blogger noemen.
Dat ik op mijn Facebookpagina van gratis uitjes 5000 volgers zou hebben, had ik nooit verwacht!
In deze blog kijk ik terug op afgelopen jaar.

Waarom ben ik begonnen met bloggen.
Ik kwam er achter dat er veel mooie gratis speel- en/of wandelplekken in de buurt zijn, maar waar ik (en ook anderen) soms nog niets van wisten. Eigenlijk is dat best jammer dacht ik, dus ben ik de Facebookpagina Gratis erop uit in Groningen/Friesland/ Drenthe begonnen, zodat er meer bekendheid kan komen aan de mooie gratis speel- en/of wandelplekken in de provincie Groningen/Drenthe/Friesland. Ik koos voor deze provincies omdat dit mijn omgeving is en ik op deze manier ook gratis plekken kan bezoeken.

Groot succes. 
Al snel kreeg ik vele volgers en likers. Dat deze pagina zo’n succes zou zijn had ik absoluut niet verwacht! Enorm leuk, energiegevend en inspirerend! Nog dagelijks komen er bezoekers bij. Enorm dankbaar met alle lezers! Want zonder de lezers was dit niet zo’n succes geworden. Inmiddels heb ik de 5000 likers én volgers bereikt!

Een website, logo én visitekaartjes.
Door de hoeveelheid uitjes op mijn website, was het steeds lastiger dit handig terug te zoeken. Het bloggen was iets was ik erg leuk vind en met veel plezier doe. Ik wist zeker dat ik hier verder mee wou gaan en besloot daarom een website aan te gaan maken. Zo kunnen de uitjes gemakkelijker terug gevonden worden én überhaupt gevonden worden via Google. Op 1 januari 2018 kwam deze website online en worden de blogs op deze website geplaatst.
Op mijn website kan je de uitjes per provincie terug zoeken en voor een aantal provincies zijn overzichtslijsten te bekijken. En bij een website hoort ook een logo, dus ook een logo werd ontworpen voor de gratis uitjes.
Om het dan helemaal compleet te maken, maakte ik visitekaartjes, zodat de uitjes ook op deze manier bekender konden gaan worden.

website jeanetblogt.nl

Vergroot naar heel Nederland.
Door het grote succes maakte ik de doelgroep groter. Van het Noorden naar heel Nederland. Erg handig als je op vakantie bent in een andere provincie, maar ook voor de lezers die niet uit het Noorden komen.

Facebookgroep
Naast een website maakte ik ook een Facebookgroep aan, zodat anderen ook uitjes konden delen. Samen weten we meer en elkaar kunnen we op deze manier informeren en inspireren. Hier deel ik ook de uitjes die ik plaats, kan je vragen stellen voor een uitje, blogs lezen van anderen over een uitje of andere tips vinden/vragen m.b.t. een uitje.

facebookgroep uitjes in Nederland

Plannen
Ik ben zeker van plan om nog een langere tijd gratis uitjes met jullie te delen! Er zijn nog zoveel meer gratis uitjes die nog niet vermeld staan op mijn website. Ik zou absoluut nog veel meer uit willen halen dan ik nu doe en heb nog veel meer plannen, maar heb net als ieder ander maar 24uur in een dag. En hiernaast heb ik nog een baan in de kinderopvang, een gezin én schrijf ik nog andere blogs.
Alle eerder geplaatste uitjes op Facebook, wil ik nog op de website plaatsen, ze staan er namelijk nog niet allemaal op. Dankzij een lieve volger staan ze wel bijna allemaal in een worddocument, waardoor het gemakkelijker is het op de website te plaatsen. Verder wil ik nog de overzichtslijsten voor elke provincie maken en daarnaast de bestaande bijwerken (en bijhouden). De foto’s van geplaatste uitjes wil ik nog aan passen, zodat het mooier te lezen is in plaats van een collage. En zo heb ik nog wel meer plannen die ik wel doen, maar u nog de tijd om het daadwerkelijk te plaatsen. Alles komt op z’n tijd zeg ik dan maar.

Wat plaats ik wanneer?
Op dit moment heb ik er een soort van structuur in bedacht, maar het kan zijn dat dit na de zomer weer veranderd. En het kan ook eens zijn dat er niets wordt geplaatst, doordat het me niet is gelukt om een blog te schrijven.  Of een keer een extra berichtje.
Op maandag komt er de komende weken een vraag met uitjes per provincie. De genoemde uitjes zou ik dan toevoegen aan de overzichtslijsten op mijn website.
Op woensdag komt er een mogelijkheid waar je kan lezen én reageren, welke evenementen komend weekend worden georganiseerd.
Op vrijdag deel ik de blog over een gratis uitje, die je kan terug lezen op deze website.

Reageren om te informeren en te inspireren.
Door elkaar te informeren, kunnen we elkaar weer inspireren. Ik weet niet alles van heel Nederland, nog niet eens alles van mijn eigen provincie. Het is daarom erg fijn als je reageert op de berichten van maandag en woensdag, zodat er meer bekendheid komt aan uitjes én evenementen. De blog op vrijdag mag je gerust delen met anderen, om meer bekendheid te geven aan de gratis uitjes die ik deel. Samen weten we meer dan jij en ik alleen.

Herkenning
Al een paar keer ben ik herkent als diegene van de pagina met gratis uitjes. Maar ook regelmatig zie ik mijn pagina getagd worden als mensen zoeken naar een gratis uitje.
Best gek, maar ook erg leuk om te weten dat de gedeelde uitjes bezocht worden. En erg leuk om te weten dat het een succes is. Soms toch best wel eventjes trots op mezelf.

Niet alleen blogs over uitjes. 
Nadat ik de Facebookpagina Gratis er op uit had opgestart, merkte ik dat het leuk vind over dingen te schrijven. Het begon als idee om ook blogs te gaan schrijven over andere dingen dan uitstapjes en werd 1 juli 2017 werkelijkheid. Op mijn Facebookpagina én op deze website kan je naast de blogs over de uitjes ook andere blogs van mij lezen. Blogs over mijn leven, het (natuurlijk) moederschap, mijn werk als pedagogisch medewerkster, mij persoonlijk en alle andere dingen die daarbij horen. Net als de uitjes, is hier ook mijn doel anderen informeren en inspireren.

Werk of hobby.
Het begon als een hobby, maar inmiddels is het toch écht wel (vrijwilligers)werk. Want alle uitjes, alle tijd die ik er in steek verdien ik op dit moment (nog) niks aan. Maar ik krijg er wel veel energie van en wordt er erg enthousiast van.  Maar het is zeker meer dan alleen een hobby. Een hobby kan je namelijk doen wanneer jij wil én als je het even niet doet maakt het geen verschil. Het bloggen is zeker meer dan alleen maar even een tekstje schrijven. Er komt veel meer bij kijken. Als ik niet wekelijks berichten plaats, worden mijn berichten steeds minder geplaatst op Facebook. Waardoor steeds minder mensen mijn berichten zullen lezen. Net als het delen in de diverse groepen, ook dit is nodig voor meer zichtbaarheid. Daarnaast moeten mijn berichten op de juiste manier geschreven worden, zodat ook Google ze vind en gaat gebruiken. Nog veel heb ik daarin uit te zoeken én te leren, maar door te doen leer ik. En verder is het belangrijk dat ik niet alleen berichten plaats, maar ook mijn website regelmatig bijwerk.

Trots en dankbaar
Trost ben ik op mezelf wat ik al bereikt heb. Dankbaar ben ik met alle lezers.

Bedankt voor het lezen, volgen en eventueel delen. Op naar nog vele gratis uitjes!
Deel met anderen, om anderen te kunnen informeren en te inspireren.
Ik wens je heel veel plezier en hopelijk staan er leuke dingen voor je/jullie tussen om te doen.

Logo voor de website gratis er op uit in Nederland