Speelgoed: Skippydier

Speelgoed: Skippydier

2 april 2018 1 Door Jeanet

In deze blog vertel ik je over het skippydier. Een soort skippybal maar dan in de vorm van een dier. Groot favoriet hier bij de kinderen, niet alleen leuk om mee te spelen maar ook goed voor de ontwikkeling.

Skippybal in de vorm van een dier.
We kennen allemaal wel een skippybal, maar een skippydier is niet voor iedereen bekend. Een skippydier heeft veel weg van een skippybal, met een skippydier moet je namelijk ook springen om vooruit te kunnen komen. Op een skippydier kan je wel blijven zitten zonder gelijk om te vallen, bij een skippybal kan je wat lastiger blijven zitten. Het skippydier kan ook gewoon staan als decoratie in de woonkamer, terwijl de bal vaak niet erg leuk in een woonkamer ligt.
De skippydieren zijn er in verschillende kleuren en diersoorten.

Niet alleen voor het springen.
Het skippydier wordt hier niet alleen gebruikt om mee te springen. Regelmatig wordt het skippydier ook echt gebruikt als dier, overal mee heen krijgt te eten, moet mee in huis en krijgt een lekker warm dekentje om. En laatst werden er aan de oren paaseieren gehangen.

Goed voor de motoriek.
Mijn zoontje springt als hij springt met twee benen op de grond. Laatst besefte ik me dat dit wel eens kon komen door het springen op het skippydier. Tijdens het springen op het skippydier springt hij namelijk met twee benen op de grond.
Daarnaast is het goed voor het bewaren van het evenwicht. Tijdens het springen, wordt de oog- handcoördinatie en het evenwichtsgevoel getraind, de kinderen moeten namelijk gelijktijdig springen, vasthouden én evenwicht bewaren.

Waar te koop.
Regelmatig zijn ze te koop bij de kruidvat, maar ook op bol.com is een skippydier te koop.

*Deze blog is geschreven omdat ik er zelf enthousiast over ben en jullie er graag over wil vertellen. Ik ben niet gesponsord of gevraagd door een van bovenstaande bedrijven.
Wil je dat ik ook graag over jou bedrijf of product een blog schrijf? Neem dan contact met me op over de mogelijkheden hiervan.
** Deze blog bevat affiliatelinks, meer hierover kan je lezen in de disclaimer.