Wat nemen wij mee op vakantie?

Wat nemen wij mee op vakantie?

18 juli 2018 0 Door Jeanet

Op vakantie gaan kan voor veel plezier zorgen. Maar alle spullen inpakken kan voor veel stress zorgen, want wat neem je nou mee op vakantie. Ik zette een aantal dingen op een rijtje die ik toch wel erg handig vind om mee te nemen. Wie weet staat er nog een leuke tip voor je bij!

1. Speelkoffer. 
In de speelkoffer doen we speelgoed wat ons zoontje leuk vind en thuis graag mee speelt. Door zelf speelgoed mee te nemen op vakantie, weet je zeker dat er speelgoed aanwezig is voor je kindje. Door het in een koffertje te doen, blijft het makkelijk bij elkaar en heeft je kindje ook zijn eigen koffertje.
Tijdens het familieweekend hadden we deze inhoud in het speelkoffertje gedaan. 5 kinderen waren er in totaal, dus probeerde ik waar mogelijk ook 5 van dezelfde soort in het koffertje te hebben zoals de boekjes, auto’s en diertjes. De boekjes bewust van karton, zodat ze niet gemakkelijk stuk zouden gaan en voor de kinderen gemakkelijk te lezen zijn. Vooral met de auto’s is veel mee gespeeld.

vakantie speelkoffer

2. Armbandje waar je je naam van je kind op kan schrijven. 
Vorig jaar bestelde ik al dit armbandje, maar echt gebruiken deed ik het nog niet. Vooral bij bezoekjes aan pretparken, evenementen of andere plekken waar veel mensen zijn en er kans is dat je kindje je kwijt raakt is het aan te raden dit om te doen bij je kindje. Maar ook op vakantie op bijvoorbeeld de camping.
Het armbandje kan je voorzien van de naam van je kindje of je eigen naam én een telefoonnummer waarop je te bereiken bent. En denk niet mijn kindje loopt niet weg, ik heb het laatst zelf mee gemaakt en sindsdien probeer ik er toch wel om te denken dat het armbandje om gaat.

vakantie armbandje
3. Tekenbord
Het tekenbord bied veel plezier voor tekenaars. Niet alleen op vakantie, maar ook tijdens de autorit. Geen kleurpotloden en stapels papier, maar een bord waar oneindig veel tekeningen op gemaakt kunnen worden. Is de tekening klaar, dan kan je er eventueel een foto van maken als je het graag wilt bewaren. Daarna kan je op het bord de tekening gemakkelijk weer wissen.

4. Speeltafel voor in de auto. 
Lange autoritten vinden kinderen vaak niet fijn, ze gaan zich vervelen en als je zelf aan het rijden bent kan je ze niet bezighouden. De speeltafel bied hier voor ons hulp. Een tafel die je op de stoel bevestigd, en waar je kindje dan op kan spelen met bijvoorbeeld auto’s of gemakkelijker een boekje kan lezen. Ik schreef al eerder een blog over deze handige speeltafel.

speeltafel voor in de auto

5. Een tijdschrift of boek voor jezelf. 
Denk niet alleen aan de kinderen maar ook aan jezelf. Vakantie is ook tijd voor jezelf. Geen huishouden wat er moet gebeuren als de kinderen slapen of lekker aan het spelen zijn, maar echt ook tijd voor jezelf. Een tijdschrift of boek is dan ook zeker aan te raden om mee te nemen. De vakantie is eigenlijk de enige plek waar het mij lukt om weer een tijdschrift of boek te lezen.
De tijdschriften van Kiind, neem ik graag mee op vakantie. Of een goed boek.

kiind tijdschrift
Naast deze 5 dingen gaan natuurlijk ook onze kleren, de ergonimische drager, telefoonopladers en toiletspullen mee.

Welke dingen neem jij graag mee op vakantie?