We hebben de wobbel360 getest!

We hebben de wobbel360 getest!

16 januari 2018 8 Door Jeanet

Afgelopen 2 weken hebben we de Wobbel360 mogen testen.
In deze blog vertel ik jullie wat ik van de Wobbel360 vindt, wat de kinderen, maar ook volwassenen er allemaal mee hebben gedaan hebben én of we de Wobbel360 kopen of dat we hem doorgeven aan de volgende tester.

Wobbel?
De gewone Wobbel hebben we al zo’n twee jaar, dus we konden ook echt het verschil bekijken en ervaren tussen de verschillende twee Wobbels.

De verschillen tussen de gewone Wobbel en de Wobbel360.
De Wobbel ziet er uit als een boog en kan je gebruiken als bijvoorbeeld een brug of balansboard. De Wobbel 360 is rond maar ligt niet plat op de vloer en kan je daardoor rond draaien op de grond. Ze lijken qua kleur op elkaar, maar je kan met elke Wobbel weer andere dingen doen. Qua mogelijkheden zijn ze niet met elkaar te vergelijken.

De testpersonen.
Ik werk als gastouder, waardoor de Wobbel360 door diverse kinderen is getest. De 12 testpersonen waren tussen de 0 en 9 jaar. Daarnaast is de Wobbel360 natuurlijk ook getest en gebruikt door mijn man én ik. De Wobbel360 is dus getest door 14 personen ;).

Ons testresultaat.
De Wobbel360 is op diverse manieren gebruikt, maar het allerleukste was toch wel het ronddraaien.
Ik heb de afgelopen testdagen gezien dat de Wobbel360:
– tijdens het spelen werd gebruikt als tafel voor het speelgoed.
– met de viltkant naar boven, een trommel werd. Trommelen door met de handen er op te slaan of met de voeten er op te stampen.
– met de viltkant naar boven, een schild werd als je op de grond lag.
– een ondergrond werd voor het treinspoor. Het treinspoor werd er opgebouwd en vervolgens rondgedraaid.
– diverse speelgoed werd er opgelegd en vervolgens werd de Wobbel360 hard rond gedraaid. Er werd dan gekeken welk speelgoed er het snelst vanaf viel.
– er op zitten, alleen of samen met elkaar. Alleen zitten of samen rond draaien. Maar ook elkaar rond draaien, een er op en de ander er op zitten.
– er op staan of zitten en dan al wiebelend en draaiend ronddraaiend je verplaatsen door de woonkamer.
– met de viltkant naar boven, werd het een heuvel. En kon je er over heen kruipen, lopen of rijden. Of er vanaf springen.
En zo zijn er nog wel meer dingen die de kinderen er mee hebben gedaan.

Zelf heb ik ook regelmatig even op de Wobbel360 staan wiebelen en mezelf zo door de woonkamer verplaatst. Maar ook samen met mijn zoontje of een van de andere kinderen hebben we er op gewiebeld.

De Wobbel360 is te gebruiken met zowel de viltkant naar boven als naar beneden. En met beide kanten kun je weer andere dingen doen.

De kinderen hebben hier zelf bedacht wat ze er mee gingen doen, al merkte ik wel dat de oudere kinderen er meer variatie mee bedachten. Dat is natuurlijk ook logisch aangezien oudere kinderen meer fantasie hebben.

De Wobbel360 is echt voor jong én oud! De jongere kinderen gebruikte het alleen om er over heen te kruipen, op te klimmen, over heen te lopen, over heen te rijden, vanaf te springen, op te trommelen, op te springen, mee rondjes te draaien of om op te zitten. Terwijl de oudere kinderen er echt dingen mee gingen doen en er andere dingen bij gingen gebruiken.
Verder kan je er denk ik ook erg leuke Yoga en fitness oefeningen op doen, dit kan ook op de gewone Wobbel, maar deze Wobbel lijkt me daar ook zeker geschikt voor. Je staat op beide Wobbels toch anders dan dat je op de grond staat.
De kinderen kunnen er overdag mee spelen en jij als ouder kunt er ’s avonds op sporten, geen sportschool meer nodig 😉 en voor allemaal wat leuks in huis.

Met de Wobbel360 kan je met meerdere kinderen mee/op spelen, dat vind ik bij de gewone Wobbel toch net wat minder makkelijk kunnen.

De Wobbel360 past onder onze bank, waardoor we hem niet persé altijd zichtbaar in de woonkamer hoeven te hebben liggen. Soms moet je speelgoed ook gewoon even opruimen ;).

Helaas hadden we wel de pech dat we eerst een fout geperste hadden ontvangen, waardoor er op het vilt een dikke witte streep was ontstaan. Gelukkig konden we deze omruilen en hebben we nog niet weer een witte streep ontdekt.

Houden of doorgeven.
De vraag is nu (eigenlijk was want het besluit is al genomen) houden we hem tegen de gereduceerde prijs of brengen we hem naar de volgende tester.
De kinderen waren erg enthousiast over de Wobbel360, er is geen een kind wat er niet mee heeft gespeeld. Zelf ben ik er ook erg enthousiast over.
De kinderen hebben er echt veel mee gespeeld en ook ons eigen zoontje speelt er met veel plezier mee. Hij is makkelijk op te bergen, waardoor hij niet altijd in de woonkamer zichtbaar hoeft te zijn. En de gereduceerde prijs én de cadeaubon die we nog hadden liggen van Musjes, maakten het wel aantrekkelijker om hem aan te schaffen. Dus we hebben besloten om de Wobbel360 te houden en niet door te geven aan de volgende tester. De volgende tester, heeft inmiddels al een nieuwe Wobbel360 opgehaald om uit te testen.