Wat is er te doen in september?

Wat is er te doen in september?

30 augustus 2018 2 Door Jeanet

Alle scholen zijn in september weer begonnen, maar er is nog genoeg leuks te doen. Hopelijk valt het weer mee en belanden we niet direct in een regenachtige herfst.  Benieuwd naar welke evenementen er te doen zijn in september? Lees dan verder in deze blog.

1 en 2 september.
Noorderzon. 
Noorderzon in Groningen is een jaarlijks terugkerend internationaal festival in het Noorderplantsoen. Het festival is van donderdag 23 augustus tot en met zondag 02 september 2018 en is gratis toegankelijk.

Ballon Fiesta Meerstad
Vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september vindt weer de jaarlijkse Ballon Fiësta Meerstad plaats! Een gezellige gezinsevenement, waarbij tientallen ronde heteluchtballonnen en special shapes het luchtruim kiezen. Het luchtballonnenspektakel staat ieder jaar garant voor een fantastisch schouwspel en een uitgebreid randprogramma voor jong & oud.

Lanterfanterfestival in Kollumerpomp.
Zaterdag 1 september is het er een Lanterfanter feestje, waar laid-back de zomer wordt gevierd en nog heel even genoten wordt van de vakantie met muziek, kunst en eten & drinken. Breng je lanterfanter skills tot uiting in het gras, aan het water, op de dansvloer, op het terras, in een hangmat, bij het kampvuur of op een picknickkleedje. Het festival is vrij toegankelijk.

Havendagen Delfzijl. 
Woensdag 29 augustus tot en met zondag 2 september 2018 staat de havenstad in Delfzijl in het teken van de vijfde Havendagen Delfzijl en het gratis muziekfestival Delfpop. Het programma is dit jaar uitgebreider dan ooit.

Autocross in Winsum. 
Seizoensfinale van de autocross in Winsum. Zie de coureurs strijden om de eerste plek in de finale.

Soul en Food festival in Heerenveen.
2 dagen lang genieten van verschillende foodtrucks, foodstands, muziek en diverse entertainment op het gemeenteplein in Heerenveen, tijdens het Soul en Food Festival op 1 en 2 september.

Middeleeuws Ter Apel.
Een leerzaam, leuk en spannend evenement in het teken van de middeleeuwen. Leer en ontdek samen van alles over de geschiedenis van de ridders en doe mee aan de middeleeuwse spelletjes.

3 t/m 9 september.
Admiraliteitsdagen In Dokkum.
Van 6 t/m 9 september 2018 wordt Dokkum omgetoverd tot één grote avonturenstad. Dan vindt hét maritieme en muzikale festival van het Noorden plaats. Het gratis toegankelijke festival voor jong en oud trekt jaarlijks tienduizenden mensen naar Dokkum. Vooral de concerten bij het beroemde keerpunt van de Elfstedentocht zijn populair. Maar er is meer te doen.

Multiculinair foodfestival Drachten. 
Van 7 t/m 9 september is er een multiculinair foodfestival in Drachten. Diverse foodtrucks waar je kan eten, diverse drankjes, diverse muziek en een kinderhoek voor de kinderen.

Open dag van het riool. 
Tijdens de open dag op 8 en 9 september van het riool kan je een kijkje nemen in het riool en uitleg krijgen over hoe het riool werkt. Leer alles over de reis van ons afvalwater vanuit huis naar de rioolwaterzuivering in Garmerwolde. Kijk voor het complete programma op de website.

Pompelmoes Festival in Best.
Voorheen het Mamyloe festival bij natuurtheater Joe Mann! De naam is veranderd, maar de invulling is hetzelfde: theater, verkoopkraampjes, workshops, foodtrucks en nog veel meer!

10 t/m 16 september.
Landelijke Fruitplukdagen
Op 15 en 22 september openen tientallen fruittelers in heel Nederland hun boomgaarden en landwinkels voor de rest van het land. Heel Nederland, van jong tot oud, is dan ook uitgenodigd om fruit te proeven en te plukken bij de deelnemende fruittelers. Niet alleen kan er op deze dagen geplukt en geproefd worden, er zijn talloze andere activiteiten te doen op de dagen. Op de site kan je op de kaart kijken waar je bij jou in de buurt kan plukken.

Openluchtvoorstellingen Wat u wilt. 
11 t/m 15 september speelt Rederijkers,  5 openluchtvoorstellingen Wat u Wilt, in het kader van het 100 jarig bestaan van de vereniging. De openluchtvoorstellingen worden uitgevoerd in de Kuzemerkooi in Oldekerk.

Rrrollend Groningen
Tijdens het Rrrollend Foodtruckfestival in Groningen, kijk jij je ogen uit en de keuze tussen de heerlijke food & drinks is eindeloos. Swing mee met de jazzbandjes of waag een dansje bij de lounge DJ. Ook de kids hebben de tijd van hun leven, bijvoorbeeld heerlijk knutselen of schminken.

Oer Orvelte
Op 16 september is er in Orvelte het evenement Oer Orvelte. Een evenement in het teken van ‘Oer’ door het hele dorp Orvelte. In alles gaan ze terug in de tijd, zodat er kan worden gevoeld, worden beleefd, ervaren en geproefd. Er is een biologische/streekmarkt, Oer eten en drinken, muziek, theater, creativiteit, kinderactiviteiten, informatie

september

17 t/m 23 september.
Landelijke Fruitplukdagen
Op 15 en 22 september openen tientallen fruittelers in heel Nederland hun boomgaarden en landwinkels voor de rest van het land. Heel Nederland, van jong tot oud, is dan ook uitgenodigd om fruit te proeven en te plukken bij de deelnemende fruittelers. Niet alleen kan er op deze dagen geplukt en geproefd worden, er zijn talloze andere activiteiten te doen op de dagen. Op de site kan je op de kaart kijken waar je bij jou in de buurt kan plukken.

Draitfestival in Drachten. 
Hét muziekfestival in Drachten, vindt plaats op zaterdag 15 september. Met gratis toegang voor iedereen. Het programma kan je vinden op de website.

Rodermarkt in Roden.
Rodermarkt in Roden is van 21 t/m 25 september, diverse stapavonden, de pararde op zaterdag die zowel overdag als in de avond kan worden bekeken én de Rodermarkt op dinsdag.

Burendag.
Burendag is een jaarlijks terugkerend feest in heel Nederland dat je samen viert met je buren en de buurt, dit jaar is burendag op 22 september. Op de website kan je kijken wat er bij je in de buurt wordt georganiseerd. Of organiseer zelf iets en kom gezellig bij elkaar en maak een gezellig praatje met elkaar.

Flaeijelfeest in Nieuwehorne. 
Het Flaeijelfeest in Nieuwehorne is een jaarlijks terugkerend evenement en wordt dit jaar gehouden van 27 t/m 29 september.  Beleef een dag uit het verleden die je niet snel zult vergeten.

fruitplukdagen september

24 t/m 30 september.
Multiculinair foodfestival Haren. 
Op 29 en 30 september is er een multiculinair foodfestival in Haren. Diverse foodtrucks waar je kan eten, diverse drankjes, diverse muziek en een kinderhoek voor de kinderen.

foodtruck september

*Wil je meer weten over het evenement, klik dan op het uitje. Op deze manier kom je op de website met meer informatie over het uitje.
**Weet jij ook nog leuke evenementen in september? Laat het dan weten, zodat anderen er ook vanaf kunnen komen te weten.
***Meer uitjes die je altijd kan bezoeken vind je op mijn website.

Door elkaar te informeren kunnen we elkaar inspireren.