Kuzemerkooi in Oldekerk

Kuzemerkooi in Oldekerk

19 januari 2018 2 Door

Plaats: Oldekerk
Provincie: Groningen
Adres:

Ingang en parkeren voor het park: tegenover Xanne’s Beautysalon: Eekebuursterweg 57 in Oldekerk.
Ingang en parkeren voor de Kuzemerkooi: naast Autobedrijf Renkema: Langewolderweg 10 in Oldekerk
Openingstijden: altijd geopend
Mag de hond mee: Ja.
Kan de wandelwagen mee: ja, al is het bruggetje naar het kabouterpad (nog) te smal.

Als je er langs rijd, verwacht je niet dat het meer is dan alleen een parkje.
Het park en de Kuzemerkooi zijn met elkaar verbonden d.m.v. een betonpad, dus zijn vanaf beide kanten te bereiken. Een prachtig park/natuurgebied in Oldekerk. Een plek waar je als gezin prima een middag kan vertoeven.

Er zijn diverse dingen in het park zoals het kabouterbos, het vlot, de kabelbaan, de speelbrug, de stappaaltjes, een speeltuintje en een voetbalveldje.
Als je achter de kabelbaan het betonpad volgt, kom je uit bij de ijskelder, het kooikerhuisje waar je even kan zitten of kan schuilen voor de regen. Achter het kooikerhuisje zit de eendenkooi en de vogelkijkwand. Aan de andere kant van het betonpad bij het kooikerhuisje is een veldje waar je kan spelen en picknicken.

De kabelbaan, de stappaaltjes en de brug is het meest geschikt voor kinderen vanaf de basisschoolleeftijd, en wellicht dan met hulp.
Er is open water bij de brug, de stappaaltjes en het vlot! Extra kleren zijn dan ook erg handig om mee te nemen.

Met de wandelwagen is het wat lastiger om door het kabouterpad te gaan, maar verder zou je de wandelwagen prima mee kunnen nemen! Je zou er voor kunnen kiezen om de wandelwagen eerst in de auto te laten, het kabouterpad te bewandelen en daarna via het eikenlaantje weer naar de auto te lopen en dan de wandelwagen mee te nemen.

Parkeren kan bij het park, maar ook bij de Kuzemerkooi. Het is ook mogelijk om via het park, naar de Kuzemerkooi te lopen en via het fietspad weer terug te wandelen.
Het park en de Kuzemerkooi zijn samen een geheel, maar voor de handigheid heb ik het hier soms even apart genoemd.

Als inwoner van Niekerk, kom ik hier regelmatig en deze kan ook niet ontbreken op deze website. Een prachtig plekje die ik graag met iedereen deel. Voor mij een extra bijzondere plek aangezien we daar een groot gedeelte van onze trouwfoto’s hebben laten maken. En we er jaarlijks terugkeren voor een foto op het bankje en zo elk jaar dezelfde foto hebben maar dan met een andere samenstelling. Eerst was het getrouwd, jaar erop zwanger en afgelopen 2 jaar met ons zoontje erbij.
Maar ook met mijn werk als gastouder of met mijn zoontje alleen kom ik er regelmatig. Vooral het kabouterbos is hier favoriet!

Wil je graag mee helpen om deze plek te onderhouden? Maandelijks zijn de vrijwilligers actief om deze plek zo mooi te onderhouden, via hun Facebookpagina kan je zien wanneer deze kluszaterdagen gehouden worden.

Inmiddels bestaat de plek al 10 jaar en hopelijk ooit 100 jaar.

Een mooie plek voor jong én oud waar je kan wandelen, spelen en ontspannen.

Facebookpagina voor meer informatie: https://www.facebook.com/Kuzemerkooi.nl/

*Dit uitje is al eerder op mijn Facebookpagina geplaatst. De blogs die ik op mijn Facebookpagina heb geplaatst komen nu ook op mijn website te staan, ik zal daarom regelmatig een oudere uitje delen.
**Elke vrijdag komt er een nieuw gratis uitje op mijn website, de link ernaar toe wordt geplaatst op vrijdag of zaterdag op de Facebookpagina.