Kuzemerkooi in Oldekerk

Kuzemerkooi in Oldekerk

19 januari 2018 2 Door Jeanet

Plaats: Oldekerk
Provincie: Groningen
Adres:

Ingang en parkeren voor het park: tegenover Xanne’s Beautysalon: Eekebuursterweg 57 in Oldekerk.
Ingang en parkeren voor de Kuzemerkooi: naast Autobedrijf Renkema: Langewolderweg 10 in Oldekerk
Openingstijden: altijd geopend
Mag de hond mee: Ja.
Kan de wandelwagen mee: ja, al is het bruggetje naar het kabouterpad (nog) te smal.

Meer informatie over dit gratis plekje. :
Een prachtig park/natuurgebied in Oldekerk. Een plek waar je als gezin prima een middag kan vertoeven.
Als je er langs rijd, verwacht je niet dat het meer is dan alleen een parkje.

Kuzemerkooi Ingang
Maar er is zeker meer te zien, te beleven en te doen. Het park en de Kuzemerkooi zijn met elkaar verbonden d.m.v. een betonpad, waardoor je er vanaf zijn vanaf diverse kanten heen kan en het zo groot kan maken als je zelf wilt.
kuzemerkooi bord

Er zijn diverse dingen in het park zoals het kabouterbos, het vlot, de kabelbaan, de speelbrug, de stappaaltjes, een speeltuintje en een voetbalveldje.

Kuzemerkooi, brug stappaaltjes kabelbaan
Als je achter de kabelbaan het betonpad volgt, kom je uit bij de ijskelder, het kooikerhuisje waar je even kan zitten of kan schuilen voor de regen. Achter het kooikerhuisje zit de eendenkooi en de vogelkijkwand. Aan de andere kant van het betonpad bij het kooikerhuisje is een veldje waar je kan spelen en picknicken.
De kabelbaan, de stappaaltjes en de brug is het meest geschikt voor kinderen vanaf de basisschoolleeftijd, en wellicht dan met hulp. Er is open water bij de brug, de stappaaltjes en het vlot! Extra kleren zijn dan ook erg handig om mee te nemen.
kuzemerkooi vogelkijkwand
Met de wandelwagen is het wat lastiger om door het kabouterpad te gaan, maar verder zou je de wandelwagen prima mee kunnen nemen! Je zou er voor kunnen kiezen om de wandelwagen eerst in de auto te laten, het kabouterpad te bewandelen en daarna via het eikenlaantje weer naar de auto te lopen en dan de wandelwagen mee te nemen.

kabouterpad kuzemerkooi

Parkeren kan bij het park, maar ook bij de Kuzemerkooi. Het is ook mogelijk om via het park, naar de Kuzemerkooi te lopen en via het fietspad weer terug te wandelen. Het park en de Kuzemerkooi zijn samen een geheel, maar voor de handigheid heb ik het hier soms even apart genoemd.

Als inwoner van Niekerk, kom ik hier regelmatig en deze kan ook niet ontbreken op deze website. Een prachtig plekje die ik graag met iedereen deel. Voor mij een extra bijzondere plek aangezien we daar een groot gedeelte van onze trouwfoto’s hebben laten maken. En we er jaarlijks terugkeren voor een foto op het bankje en zo elk jaar dezelfde foto hebben maar dan met een andere samenstelling. Eerst was het getrouwd, jaar erop zwanger en afgelopen 2 jaar met ons zoontje erbij.
Maar ook met mijn werk als gastouder of met mijn zoontje alleen kom ik er regelmatig. Vooral het kabouterbos is hier favoriet!
Ik had in juni 2018 een bijzondere ontmoeting met een man, de blog hierover kan je hier terug lezen.

Wil je graag mee helpen om deze plek te onderhouden? Maandelijks zijn de vrijwilligers actief om deze plek zo mooi te onderhouden, via hun Facebookpagina kan je zien wanneer deze kluszaterdagen gehouden worden.

Inmiddels bestaat de plek al 10 jaar en hopelijk ooit 100 jaar. Een mooie plek voor jong én oud waar je kan wandelen, spelen en ontspannen.

Voor meer én actuele informatie, neem dan een kijkje op de Facebookpagina.

*Dit uitje is al eerder op mijn Facebookpagina geplaatst. De blogs die ik op mijn Facebookpagina heb geplaatst komen nu ook op mijn website te staan, ik zal daarom regelmatig een oudere uitje delen.
**Elke vrijdag probeer ik een gratis uitje te plaatsen op de website, voor meer (gratis) uitjes in Nederland kan je ook kijken op  de FacebookpaginaFacebookgroep en natuurlijk deze website.
***Weet je ook een leuk uitje? Deel deze dan gerust in de Facebookgroep.
**** Bij de website Voor mamas, door mama’s, schreef ik een gastblog over deze prachtige plek.

Door elkaar te informeren, kunnen we elkaar inspireren.