Kuzemerkooi in Oldekerk

Kuzemerkooi in Oldekerk

19 januari 2018 2 Door Jeanet

Een prachtig park/natuurgebied in Oldekerk. Een plek waar je als gezin prima een middag kan vertoeven.
Als je er langs rijd, verwacht je niet dat het meer is dan alleen een parkje.

Kuzemerkooi Ingang
Maar er is zeker meer te zien, te beleven en te doen. Het park en de Kuzemerkooi zijn met elkaar verbonden d.m.v. een betonpad, waardoor je er vanaf zijn vanaf diverse kanten heen kan en het zo groot kan maken als je zelf wilt.
kuzemerkooi bord

Er zijn diverse dingen in het park zoals het kabouterbos, het vlot, de kabelbaan, de speelbrug, de stappaaltjes, een speeltuintje en een voetbalveldje.

Kuzemerkooi, brug stappaaltjes kabelbaan
Als je achter de kabelbaan het betonpad volgt, kom je uit bij de ijskelder, het kooikerhuisje waar je even kan zitten of kan schuilen voor de regen. Achter het kooikerhuisje zit de eendenkooi en de vogelkijkwand. Aan de andere kant van het betonpad bij het kooikerhuisje is een veldje waar je kan spelen en picknicken.
De kabelbaan, de stappaaltjes en de brug is het meest geschikt voor kinderen vanaf de basisschoolleeftijd, en wellicht dan met hulp. Er is open water bij de brug, de stappaaltjes en het vlot! Extra kleren zijn dan ook erg handig om mee te nemen.
kuzemerkooi vogelkijkwand
Met de wandelwagen is het wat lastiger om door het kabouterpad te gaan, maar verder zou je de wandelwagen prima mee kunnen nemen! Je zou er voor kunnen kiezen om de wandelwagen eerst in de auto te laten, het kabouterpad te bewandelen en daarna via het eikenlaantje weer naar de auto te lopen en dan de wandelwagen mee te nemen.

Parels in het Westerkwartier heeft er ook een leuke wandeltocht voor kinderen.

kabouterpad kuzemerkooi

Parkeren kan bij het park, maar ook bij de Kuzemerkooi. Het is ook mogelijk om via het park, naar de Kuzemerkooi te lopen en via het fietspad weer terug te wandelen. Het park en de Kuzemerkooi zijn samen een geheel, maar voor de handigheid heb ik het hier soms even apart genoemd.

Als inwoner van Niekerk, kom ik hier regelmatig en deze kan ook niet ontbreken op deze website. Een prachtig plekje die ik graag met iedereen deel. Voor mij een extra bijzondere plek aangezien we daar een groot gedeelte van onze trouwfoto’s hebben laten maken. En we daarna er een paar jaar achter elkaar, jaarlijks terug zijn gegaan voor dezelfde fotoshoot. Eerst als getrouwd stel, jaar erop zwanger en daarna 2 jaar met ons zoontje erbij. Daarna is het er door de scheiding niet meer van gekomen.
Met mijn werk als gastouder kwam ik er regelmatig. En nog steeds kom ik er regelmatig met mijn zoontje.
In juni 2018 een bijzondere ontmoeting met een man, de blog hierover kan je hier terug lezen.

Wil je graag mee helpen om deze plek te onderhouden? Maandelijks zijn de vrijwilligers actief om deze plek zo mooi te onderhouden, via hun Facebookpagina kan je zien wanneer deze kluszaterdagen gehouden worden.

Inmiddels bestaat de plek al 10 jaar en hopelijk ooit 100 jaar. Een mooie plek voor jong én oud waar je kan wandelen, spelen en ontspannen.

Voor meer én actuele informatie, neem dan een kijkje op de Facebookpagina.

 

Ingang en parkeren voor het park: tegenover Xanne’s Beautysalon: Eekebuursterweg 57 in Oldekerk.
Ingang en parkeren voor de Kuzemerkooi: naast Autobedrijf Renkema: Langewolderweg 10 in Oldekerk
Openingstijden: altijd geopend
Mag de hond mee: Ja, de hond kan los maar hou wel even rekenschap met andere bezoekers!
Kan de wandelwagen mee: ja, al is het bruggetje naar het kabouterpad (nog) te smal.

Deze website wordt sinds november 2019 op uitgebreid naar UitjesinNederland.com,  uitjes die ik eerder heb geschreven, kan je blijven vinden bij op deze website