Gastblog: Theater pannenkoek! Heerlijk kindertheater.

Gastblog: Theater pannenkoek! Heerlijk kindertheater.

1 mei 2018 0 Door Jeanet

 Theater Pannenkoek begint vanaf donderdag met de “Antonia” lente-zomertour door de provincie Groningen ! In deze gastblog vertellen ze meer over hun theatertour én lees je hoe je 2 kaartjes kan winnen voor hun theatershow!

Theater Pannenkoek. 
Inge Bakker en Natalie van Eerden dat is :”Theater Pannenkoek”. We maken avontuurlijke, interactieve en muzikale kindervoorstellingen voor 2+, vaak aan de hand van een prentenboek. Deze week beginnen we met de eerste tour door de provincie Groningen.

Geïnspireerd op het gelijknamige boek “Antonia”.
Op ons eigen atelier zijn we zoet geweest met het maken van een magisch bos het script de liedjes en de dieren die daarin wonen. Het is zo gaaf om op een creatieve manier een prentenboek te mogen omtoveren tot een kindervoorstelling.
Met theater pannenkoek willen we kids en iedereen die zich graag verwonderd aansteken met geconcentreerde blijheid:-) Dit zit hem in het decor, kostuum, het spel en de muziek. We dagen kinderen op verschillende manieren uit om mee te spelen zodat we echt samen op avontuur zijn.
Nu is het zover dat iedereen in de provincie langs kan komen. We spelen de voorstelling: “Antonia”. Geïnspireerd op het gelijknamige boek van Anke de Vries en Piet Grobler.

theater pannenkoek antonia

Het verhaal. 
Elke morgen zingt vogel Antonia de andere vogels in het bos wakker, die daar niet zo blij mee zijn en haar dat tierend laten weten. Wanneer ze er op een ochtend ineens niet meer is om ze te wekken, vinden de vogels dat toch niet zo fijn. Waar is ze gebleven? Een voorstelling vol muziek, kleur en geen kleur, lieveheersbeestjes, een radioshow, veel bonte vogels, Antonia, en een opbloeiende liefde..

De voorstelling. 
De voorstelling duurt 30 min en is geschikt voor kinderen vanaf 2 t/m 7 jaar. Kaartjes reserveer je via: theaterpannenkoek@gmail.com, er is geen kassa en voorverkoop! De entree van 5 euro p.p. betaal je bij de deur voordat de voorstelling begint.
Waar de voorstellingen zijn, lees je in de afbeelding en op de Facebookpagina.

datums voorstellingen theater pannekoek antonia

Kaartjes winnen (niet meer mogelijk!).
– Laat in een reactie weten op mijn Facebookpagina, onder dit bericht wat bij deze blog hoort, voor welke voorstelling jij graag 2 vrijkaartjes wil winnen. Reacties op mijn website tellen niet mee met de winactie!
Voor alle voorstellingen m.u.v. de voorstelling bij FestiValderAa, kan je vrijkaartjes winnen. De voorstelling bij FestiValderAa zit namelijk al bij de entree voor het hele festival in.
– Het zou leuk zijn als je mij volgt op Facebook en Instagram én het bericht liked en deelt en maar dit is niet verplicht. Door mijn bericht te liken en mijn accounts te volgen, blijf je op de hoogte van nieuwe blogs en nieuwe winacties.
– Erg leuk voor Theater Pannenkoek is dat je hun ook volgt op Facebook, zo blijf je ook op de hoogte over de voorstellingen die ze geven.
– Tag gerust anderen in het bericht op Facebook, om anderen op de hoogte te brengen van deze leuke theatervoorstelling.

Meedoen aan de winactie kan t/m vrijdag 4 mei 2018. Zaterdag 5 mei 2018, laat ik mijn zoontje de winnaar trekken en maak ik op mijn Facebookpagina bekend wie de winnaar is!
De kaartjes zijn gewonnen door Paulien Zuiderveld. 

Wat vond ik van de theatervoorstelling?
We zijn zelf bij de voorstelling op 4 mei in Haren geweest. Als toevoeging bij deze gastblog, vertel ik(Jeanet) jullie wat ik er van vond.
Wat een leuke vrolijke theatervoorstelling is dit! Het verhaal van het boek “Antonia” wordt verteld met poppen en de dames waren zelf verkleed. Naast het verhaal hebben ze een vrolijk bijpassend liedje. Ik kende het verhaal niet, maar dit maakte totaal niets uit voor de voorstelling.
De theatershow is erg leuk voor de kinderen en misschien een beetje spannend maar dat hangt van je kind af. Kinderen worden diverse keren betrokken in het verhaal door mee te doen.
Het werd gehouden in een buurthuis klein, huiselijk en toegangkelijk in plaats van massaal in een theaterzaal.
Halfuurtje lijkt wellicht kort, maar voor kinderen is dit precies goed niet te lang en lang genoeg om mee te kunnen doen, te kijken en te luisteren.
Absoluut een aanrader om naar toe te gaan.

Wil je graag eerder naar een voorstelling, dat kan natuurlijk ook! Bestel dan je kaartjes via theaterpannenkoek@gmail.com.

* Deze week een gastblog van Theater Pannenkoek over hun Theatervoorstelling “Antonia”.
Elke dinsdag plaats ik een gastblog. Om anderen ook een mogelijkheid te geven om anderen te informeren of te inspireren. Mensen kunnen mij berichten, maar zoals nu vraag ik ook wel eens mensen om een gastblog te schrijven. Wil je ook graag een gastblog schrijven? Neem dan gerust contact met me op.
** Deze blog en winactie is in samenwerking met Theater Pannenkoek.
***De promotie is op geen enkele manier gesponsord, goedgekeurd of wordt beheerd door Facebook of is geassocieerd met Facebook.