Wat is er te doen in de herfstvakantie?

Wat is er te doen in de herfstvakantie?

16 oktober 2019 0 Door Jeanet

De kinderen hebben (bijna) herfstvakantie, je wilt er graag even met ze op uit maar weet wellicht nog niet wat. Ik ging voor je op zoek. In deze blog lees je welke evenementen er onder andere georganiseerd worden in de herfstvakantie.

Speelparadijs in Leek.  
Op dinsdag 22 oktober, woensdag 23 oktober en donderdag 24 oktober is de Rodenburghal in Leek omgetoverd tot een speelparadijs. Kinderen van 2 tot 11 jaar kunnen deze drie dagen in de herfstvakantie, zich uitleven op diverse springkussens, een megastormbaan en diverse opblaasspelen. Voor de allerkleinsten is een speciaal peuterarea, zodat ze niet over worden gelopen door de grote kinderen.
Entree is €6,- per kind en voor ouders €3,-. Bij de entreeprijs voor de ouders zit een kopje koffie of thee in.
Meer informatie kan je vinden op hun website.

Doe’s Gek in Zwolle.
Het Doe’s Gek, is een interactieve kinderevenement in de herfstvakantie. Er is ruim 12.000 m2 aan spektakel en speelplezier voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Dit evenement wordt gehouden in de Ijsselhallen in Zwolle op donderdag 24 oktober, vrijdag 25 oktober, zaterdag 26 oktober én zondag 27 oktober. kinderen kunnen hier kijken, voelen, proeven, dansen, zingen, bouwen en vooral lekker gek doen. Er zijn diverse legobouwtafels, games, springkussens, kinderboerderij, kinderattracties, een bioscoop, live optredens oftewel een groot aanbod aan activiteiten voor alle kinderen. Dit evenement is ook toegankelijk voor mindervaliden.
Als je online kaarten besteld ben je goedkoper uit én verzekerd dat je naar binnen kan. Online betaal je €12.50 per ticket en per bestelling €1,50 verwerkingskosten. Aan de kassa betaal je  €14,50 per kaartje. Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis naar binnen en voor hun is er ook zeker wel wat te doen, zoals een speciale duplo speelhoek.
Meer informatie over dit te gekke evenement lees je op hun website.

Halloween op op het Familiepark Nienoord in Leek.
Een gedeelte van het familiepark Nienoord is van 14 t/m 27 oktober omgetoverd tot een griezelpark. Er lopen griezels en je kan mee doen aan de spooktocht. Vind je het griezelen te eng? Dan kan je je magische staf (verkrijgbaar bij de kassa) laten zien of in het gedeelte spelen waar de griezels niet mogen komen. Het familiepark is namelijk geopend voor iedereen die wil komen spelen en/of griezelen.
Entreeprijzen zijn €8,95 per persoon vanaf 2 jaar.

Oktober Kindermaand in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. 

In Oktober worden er in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland diverse activiteiten georganiseerd die gratis te bezoeken zijn voor kinderen. Ook in de herfstvakantie worden er op diverse plekken activiteiten georganiseerd.
In een blog die ik eerder over schreef kun je hier meer informatie over lezen.

Coole Kids Nacht op diverse locaties in Friesland.
Tijdens de Coole Kids Nacht openen diverse culturele instellingen in Friesland na sluitingstijd hun deuren. Van 17.00 tot 21.00 uur zijn er diverse leerzame, spannende en coole activiteiten te doen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. De entreeprijzen zijn verschillend per instelling.
Meer informatie lees je op de website van Museum Friesland én de deelnemende instellingen.

Mega Indoor Springkussen Festival in Martiniplaza in Groningen.
Van dinsdag 23 oktober t/m zondag 28 oktober is Martiniplaza omgetoverd tot een grote indoor speelparadijs met diverse soorten springkussens. Er is 12000 m2 vol met springkussens, rodeostier, voetbal spel en meer speeltoestellen waar kinderen (en hun ouders) op kunnen spelen, springen, klimmen, glijden. Er is ook voldoende mogelijkheid om tussendoor ook even pauze te hebben en een een hapje te eten of te drinken.
Ouders en kinderen t/m 2 jaar zijn gratis, alleen kinderen van 3 t/m 18 jaar betalen €8,- entree, er zijn nog diverse arrangementen waarbij eten en onbeperkt limonade bij in zit. Voor de openingstijden en meer informatie kan je een kijkje nemen op de website.

Kindermiddag bij Kampeerhal in Roden.
Elke woensdagmiddag in Oktober organiseert Kampeerhal Roden een kindermiddag. Tijdens deze middag kunnen de kinderen spelen in hun speelparadijs en mee doen met de activiteiten die er worden georganiseerd.
In een blog die ik eerder over schreef kun je hier meer informatie over lezen.

Activiteiten van Staatsbosbeheer door heel Nederland.
Staatsbosbeheer organiseert voor jong en oud diverse leuke activiteiten in de natuur.  Naast de activiteiten die ze organiseren, kan je ook diverse routes bewandelen in de mooie natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Bewandel een van de kabouterpaden, trek de laarzen aan voor een van de laarzenpaden of bewandel een van de andere routes
De meeste paden kan je gratis bezoeken, voor sommige activiteiten moet je wel een bijdrage betalen en je soms vooraf opgeven.

Sp(r)ookjestocht bij Landgoed Tenaxx in Wedde.
Landgoed Tenaxx, ook wel Dinopark Wedde genoemd,  is een landgoed van 33 hectare waar diverse boomsoorten staan. Tussen deze bomen staan diverse dinosaurussen. Daarnaast is er een tentoonstelling met replica’s en dinosaurusskeletten. Op zaterdag 19 oktober en woensdag 23 oktober  kan je, tussen 16.00 uur en 20.00 uur, een interactieve route lopen met diverse sprookjesfiguren.
Kinderen tot 3 jaar mogen gratis mee. Vanaf 3 jaar betaal je €10,95 per kaartje, bij de prijs zit ook onbeperkt frietjes, snacks, pannenkoeken en ranja.

Ontdek de nacht, tijdens Nacht van de Nacht. 
Op zaterdag 26 oktober worden er in het gehele land diverse activiteiten georganiseerd waar je het donker van de nacht kan beleven. Lampen gaan uit, waardoor je echt het donker van de nacht kan ontdekken.
Zo kan je op diverse plekken kijken naar de sterren, een nachtwandeling maken en echt ervaren hoe de donker is.
Voor sommige activiteiten moet je betalen. Meer informatie over de activiteiten en welke activiteiten er bij jou in de buurt georganiseerd worden lees je op de website van Nacht van de Nacht.

Cinekid op diverse locaties in Nederland. 
Iedere herfstvakantie vindt Cinekid plaats: het grootste kindermediafestival ter wereld. Op de Westergas in Amsterdam, in Het Groninger Forum en op bijna 40 andere locaties in het land, kunnen kinderen tussen de 3 en 14 jaar nieuwe, bijzondere en opvallende films en televisieproducties bekijken én op ontdekkingstocht gaan in het MediaLab. Er zijn verschillende entreeprijzen, meer hierover én welke activiteiten er georganiseerd worden lees je op de website van Cinekid.

Op mijn website kan je verder nog blogs vinden over diverse gratis uitjes, uitjes onder de €10,-, zwembaden in het Noorden en meer tips voor een dagje uit