Ouder Natuurlijk Beurs 2018

Ouder Natuurlijk Beurs 2018

14 juni 2018 1 Door Jeanet

Sinds ik moeder ben, ben ik erg veranderd en me gaan verdiepen én interesseren in o.a. het natuurlijk ouderschap. Ik ga daarom ook graag naar beurzen waar je nieuwe ideeën kan opdoen. Een van deze beurzen is de Ouders Natuurlijk! Beurs in Doorwerth, deze beurs werd afgelopen zaterdag gehouden. In mijn blog kan je lezen welke dingen ik erg leuk vond op de beurs, wat er in de goodiebag zat en of het handig was om mijn zoontje mee te nemen.

Polsbandjes voor de kinderen.
Bij de ingang kon iedereen met kinderen, gratis een polsbandje krijgen waar je de naam van je kind en je eigen telefoonnummer op kon schrijven. Erg handig, mocht je toch je kind kwijt raken.

Prachtig weer, gezelligheid en veel mensen.
Ik vertrok met regen van huis met een legging aan én mijn zoontje een lange broek. Nadat we de auto hadden geparkeerd ging de legging uit en kreeg mijn zoontje een lange broek aan. Wat een temperatuurverschil! De hele dag is het stralend warm zomersweer geweest. Eigenlijk te warm, maar altijd nog beter dan regen.
Toen we er rond 11.00 uur waren was het er al gezellig druk en gedurende dag kwamen er steeds meer bezoekers bij, en gingen er ook alweer naar huis. Soms zoveel drukte bij de stands dat doorlopen handiger was en later even weer terug te komen om rustig te kunnen kijken.
Erg leuk om zoveel gelijkgestemden bij elkaar te zien. Dragen is normaal en totaal niet raar. Borstvoeding geven kan gewoon en hoeft niet perse in een afgeschermde ruimte. Wasbare luiers zijn de normaalste zaak en zijn in overvloed te verkrijgen. Waar ik me soms een vreemde eend voel, voel ik me hier toch echt wel op me plek. Al is het dan bijna 2 uur rijden, ik vind het heerlijk om hier mensen te kijken, een praatje te maken met gelijk gestemden, inspiratie op te doen en me even niet het vreemde eendje te voelen.

Speeltuin ON beurs Fletcher Hotel
Wasbare luiers proberen, ruilen en/of kopen bij Bamboobaby.
Bij Bamboobaby kon je advies krijgen over de luiers die ze verkopen en ze kopen. Maar wat ik nou juist zo mooi vond bij hun was dat je er ook luiers kon proberen, tegen betaling van 10 euro borg. Een fijne manier om op deze manier kennis te maken met wasbaar luieren, als je nog twijfelt. De vieze luiers nemen ze mee naar huis en wassen hun. Ook als je thuis al wasbaar luiert is dit een ideale optie, zo kan je toch de hele dag bij samen op pad maar hoeft je tas niet vol met wasbare luiers.
Verder hadden ze 3 bakken met diverse luiers staan. In deze bakken kon je een luier die je niet meer gebruikt, ruilen met een andere luier. Ik had pockets mee én had ze graag willen ruilen voor oefenbroekjes, maar helaas zat dit niet in de bak.

Draagdoek of drager verkopen bij Draagkracht Utrecht. 
Draagkracht Utrecht stond er natuurlijk ook hun eigen draagdoeken en dragers te verkopen, maar bood ook aan bezoekers aan hun draagdoek of drager te verkopen. Een kaartje eraan met je telefoonnummer en de prijs van de doek, zodat de geïnteresseerde bezoeker weet wat de doek kost en gelijk contact met je kan opnemen. Een mooie manier om zo bezoekers ook hun draagdoek of drager te laten verkopen. Ik legde mijn rekbare draagdoek erbij, maar helaas was hier geen interesse voor.
Ze hadden een erg leuk speelhoekje waar mijn zoontje maar al te graag wou spelen.
Draagkracht Utrecht 2dehands
Regenpakken, laarsjes en andere buitenspullen bij Ik & Buiten.
Vorig jaar ruilde ik mijn zoontje zijn buitenspeelpak voor een kleinere maat én inmiddels hebben we ook bij hun alweer een nieuwe besteld. Erg handig voor als het buiten nog nat is en we er toch op uit gaan, zoals tijdens een wandeling of het spelen in de tuin. Door het buitenspeelpak zijn de kleren niet gelijk nat maar kan er wel lekker gespeeld worden. Vooral in het voorjaar, herfst en in de winter maken we gebruik van de speelpakken, in de zomer zijn ze namelijk te warm.
Maar Ik & Buiten doet meer, zo geven ze ook meerdaagse trainingen, workshops, observaties en ondersteuning aan kinderdagverblijven. Centraal hierin staat een natuurlijk buitenspel, ontdekkend leren en beleven voor kinderen van 0 tot 12 jaar.
De dierengeluidendoosjes die ze verkochten hadden een grote aantrekkingskracht bij mijn zoontje, maar namen we niet mee naar huis.

Barefoot schoenen van Leguano’s
Ik loop nu al een jaar op barefootschoenen én wil niet meer anders. Wat een verschil met lopen, zoveel fijner en echt een aanrader! Ik bedacht me nog, dat ik dit toch wel mistte voor volwassenen op de beurs. Helemaal blij was ik toen ik Leguano hun stand zag! Helaas hadden ze de zomerschoen die ik graag wou niet meer in mijn maat. Maar wat mooi dat zo andere volwassenen wel konden proberen en zien dat er ook voor volwassenen barefoot schoenen zijn én niet alleen voor kinderen. Want een dunne soepele zool is voor iedereen veel fijner!
barefoot leguano
Petit Jolie heeft nu ook een mannenlijn
Petit Jolie had eerst alleen babyverzorigingsproducten, maar heeft nu ook een mannenlijn! Alle producten zijn uitsluitend gemaakt van natuurlijke ingrediënten en indien mogelijk zijn de natuurlijke ingrediënten afkomstig van biologische landbouw. In de producten van Petit&Jolie zitten geen parabenen, paraffine of PEG ingrediënten. Daarnaast maken ze ook geen gebruik van synthetische geur- en kleurstoffen of synthetisch conserveringsmiddelen.

Spiegeltje voor bij de drager van Kyri Fluffies
Ik heb ze wel eens vaker gezien en nu weer liep ik er tegen aan bij Kyri Fluffies. Ik gebruikte eigenlijk altijd mijn telefoon, op de selfie-stand hiervoor. Ik raakte met de standhouder in gesprek, ze vertelde dat ze dit ook altijd deed maar echt verschil merkte nu ze de Sling Mirror gebruikt. Ze benoemde dat de selfie-stand van je camera een wazig beeld kan opleveren (door de vettige huid die tegen de camera aan komt als je belt). Een spiegel geeft vaak een scherper beeld. Maar ook is het op deze manier eenvoudig met je kind kunt communiceren. Want als je de ogen van jouw kindje kunt zien, dan kan jouw kindje jouw ogen ook zien! Ik besloot het maar gewoon te proberen en kocht er eentje mijn zoontje vond het gelijk een succes.

Sling mirror

Schoentjes van Stapperdestap
Stapperdestap maakt zulke leuke schoentjes voor de kinderen. Je kan kiezen uit haar assortiment, maar ook zijn je eigen wensen bespreekbaar. Je kunt ze gebruiken als slofjes in huis, maar ook zeker in buiten. Naast slofjes verkoopt ze ook verjaardagskronen, tassen, sleutelhangers en zie haar site voor nog meer. De eigenaresse is een erg leuke en lieve vrouw, erg leuk om weer even bijgekletst te hebben.

Prachtige tekeningen van Unieke postkaarten. 
Ben je nog op zoek naar een leuke kleurplaat of kaart, neem dan een kijkje op de website van Unieke Postkaarten. Laatst maakte ze het logo van het Ouder en Kind Cafe in Grootegast.

Unieke postkaarten

Er waren nog veeeel meeer leuke stands, maar alles hier benoemen is teveel, aangezien er zo’n 73 stands aanwezig waren.

Mijn zoontje had ik mee naar de beurs.
Voor de kinderen is er van alles te doen op de beurs, dus je kan er gerust als gezin je er een hele dag vermaken.
Het hotel heeft op het terrein twee speeltuinen, die mijn zoontje al snel ontdekte en het liefst alleen daar wou spelen. Verder heeft het hotel een zwembad, waar ook ingezwommen kon worden door bezoekers van de beurs. Met het warme weer was dit wel erg fijn! Er werd dan ook veel gebruik van gemaakt door diverse papa’s en kinderen. Mijn zoontje vond het ook erg interessant, maar verder dan even met de voetjes in het water bungelen mocht hij niet van mij.
Bij de Burgemeester van Buiten konden de oudere kinderen dingen maken van bamboestokken. Op de Wobbelplayground kon gespeeld worden op de diverse wobbels.
Diverse kraampjes hadden ook mee gedacht voor de kinderen. Zo had Speeltastisch een speelpleintje gemaakt met een autotafel, water- en zandtafel en een bak met water, waar speelgoed van hun op stond om mee te spelen. Op de grond hadden ze nog Bilibo liggen om mee te spelen.
Bij de stand van Draagkracht Utrecht was een speelhoekje, waar me zoontje maar al te graag wou spelen. Bij de stand van
Wel adviseer ik je dan écht als gezin heen te gaan of samen met een vriendin. Want rustig stands bekijken, een praatje maken met standhouders en lezingen/workshops volgen als je alleen bent met in mijn geval een peuter van 2,5 jaar, is geen handige combi. Als je als gezin gaat kan de een de leuke dingen gaan doen met jullie kind(eren) en de ander rustig even de stands bekijken en eventueel ook een lezing volgen. Maar natuurlijk ook samen eten en activiteiten doen. Voor de een zou dit wellicht geen probleem zijn om alleen heen te gaan met je kind, maar voor mij was het een onhandige combinatie. Ik heb vluchtiger de stands bekeken dan ik wou, praatjes maken met standhouders ging lastiger en lezingen heb ik al helemaal niet gevolgd.

speeltastisch ONbeurs    Zwembad ON beurs

Goodiebag.
Voordat ik naar huis liep, kreeg ik nog een leuk gevulde goodiebag mee bij de uitgang.
In deze mooie goodiebag zat:
– Tijdschrift van Kiind, editie herfst 2017.
– Boekje met mijn eerste 10 gebaren van baby- en kindergebaar.
– Wasnoten voor 2 wasjes van Ginger Fairy.
– Kruidenbalsem Incense-myrhh balm van Tuin van Maria.
– Reinigingsgel en baby zonnelotion van Derma Eco.
– Servetje, houten lieveheersbeestje en gelukskoekje van Het Torenkamertje.
– Letterkoekjes en een kortingbon van 20% voor een bestelling bij De Kleine Keuken.
– Boekje over natuurlijk verzorging tijdens je zwangerschap én over natuurlijk babyverzorging van Weleda.
– Kaarten van de Vrije geboorte.
– Kaart en een zakje met biologische lavendelbloemen van Praktijk Zonnestraaltjes.
– Handvlieger van Babydragen.
– Kaart, kleurplaat, mandela’s en mijn papiertje van Unieke Postkaarten.
– Alle spullen zaten in de tas van Juffrouw Pollewop.

Goodiebag ON Beurs

Wintereditie
De datum van de wintereditie is al bekend, namelijk op 3 november 2018 van 10.00 tot 17.00 uur. De stands zijn dan allemaal binnen te vinden in het hotel.

Ben je ook op de ONbeurs geweest?

* Deze blog bevat affiliate links, meer hierover kan je lezen in de disclaimer. Niet alle links zijn affiliate links! Veel links zijn ook er ingezet, omdat je dan sneller door kan klikken als je ergens ook geïnteresseerd in bent.