Ouder en Kind café

Ouder en Kind café

18 april 2018 0 Door Jeanet

Ouder en kind café’s komen in steeds meer gemeenten. Bij een Ouder en Kind café kan je kennismaken en ervaringen uitwisselen met andere ouders en hun kind(eren). Bij diverse Ouder en Kind Café’s, worden ook activiteiten georganiseerd, waardoor het ook een informatieve bijeenkomst kan zijn.

Samenwerkingen
Diverse Ouder en Kind cafés werken samen met andere organisaties zoals  met CJG, de  Bibliotheek en/of verloskundigepraktijk. Maar er zijn ook organisaties die hun eigen Ouder en Kind Café hebben en niet samen werken.

Ontmoeten, inspireren en informeren.
Tijdens het Ouder en Kind Café kunnen ouders elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen of gewoon gezellig kletsen. De kinderen kunnen met elkaar spelen en bij diverse ouder en kind cafés is er ook een activiteit georganiseerd dit kan zijn dat er informatie wordt gegeven door een spreker of een actieve activiteit door samen dingen te doen. De meeste Ouder en Kind café’s zijn gratis te bezoeken.
De Ouder en Kind café’s zijn op een of meerdere vaste momenten in de maand.

Wanneer is het Ouder en Kind Café
De meeste Ouder en Kind Cafés hebben een Facebookpagina waar je meer informatie kan vinden. Handige informatie zoals waar het is, wanneer het is, de tijden wanneer je kan komen en of er ook een activiteit erbij is.
Niet elke Ouder en Kind Café is namelijk op hetzelfde moment!

Ouder en Kind Café bij jou in de buurt.
Mocht je niet weten waar en of het bij jou in de buurt wordt georganiseerd, vraag dit dan bijvoorbeeld bij het consultatiebureau, de bibliotheek of bij de gemeente. Maar je kan ook zoeken op Facebook (als je op de link klikt, wordt er gelijk voor je gezocht) of via Google.

Voorbeelden van een aantal Ouder en Kind Cafés, bij mij in de buurt zijn:
Grootegast: Ouder & Kind Café Grootegast, hier doe ik vrijwilligerswerk.
Zuidhorn: Ouder & Kind Café Zuidhorn
Leek: Ouder & Kind Cafe Leek
Peize: MaPa Café
Groningen: Ouder en Kind café Groningen

En zo zijn er nog wel meer, tag gerust in een reactie bij het Facebookbericht, het Ouder en Kind café hieronder wat bij jou in de buurt zit, zodat we gezamenlijk zorgen voor meer bekendheid van de Ouder & kind café’s.

Illustratie van unieke postkaarten.
De afbeelding maakte Wendy van Unieke Postkaarten gratis op maat voor het Ouder en Kind Café in Grootegast.

Kom jij wel eens bij een Ouder en Kind Café?