Pasen 2019, wat is er allemaal te doen in het Noorden van Nederland.

Pasen 2019, wat is er allemaal te doen in het Noorden van Nederland.

17 april 2019 0 Door Jeanet

Tijdens Pasen worden er diverse activiteiten georganiseerd in Nederland. Ik ging op zoek naar welke activiteiten er allemaal te doen zijn in het Noorden van Nederland.

Sommige activiteiten zijn gratis en voor anderen moet je betalen, bekijk dit van te voren even goed om eventuele onverwachte kosten te voorkomen. Voor meer informatie over de activiteit kan je klikken op de titel(link).

Activiteiten die op beide paasdagen worden georganiseerd. 
Hunting for Vintage bij de Handelsfabriek in Tolbert.
Tijdens de Paasdagen is het weer tijd voor Huntig for Vintage.  Ga op zoek naar gave unieke items voor je interieur, rechtstreeks uit oude fabrieken, scholen en andere oude gebouwen. De handelsfabriek is ingericht met inspiratiehoeken, foodtrucks, livemuziek, bierproeverij, een barbier en ook zijn er leuke activiteiten voor de kids.

Paaswandeling in Drouwen. 
Tijdens de paasdagen kan je, bij buitencentrum Boomkroonpad samen met de gids van Staatsbosbeheer, een paaswandeling door de bossen van de Hondsrug maken. Zoek naar echte eieren in de natuur. Een leerzame wandeling voor het gehele gezin.

Olditmerbeurs in Drachten 
Tijdens de oldtimerbeurs “Klassieker”  in Drachten is het Fries Congrescentrum gevuld met klassiekers. Je kunt hier classic cars, motoren, bromfietsen waarvan het bouwjaar dateert van voor december 1990 bekijken. Ook zijn er deelnemers met miniaturen, jukeboxen, overige gadgets en worden er demonstraties gehouden. Handelaren, clubs en restauratiebedrijven presenteren hun waar en kunnen je, zo nodig, van advies dienen.

Open dag camping De Vledders in Schipborg. 
Tijdens Pasen heeft camping de Vledders open dag met allerlei activiteiten. Zo kan je er paasknutselen, ponyrijden, broodjes bakken bij het kampvuur, pannenkoekjes eten en natuurlijk ook  oriënteren op een kampeervakantie, sfeer te proeven, accommodaties te bekijken of alvast een mooi plekje uit te zoeken. En er is zelfs een paashaas aanwezig!

Lammetjesfeest bij de Onlanden.
Een feest voor jong en oud waarbij je niet kunt ontkomen aan het voorjaar! Lammetjes, wilde bloemen, paaseieren, een strobak en heerlijke versnaperingen maken deze twee dagen tot een echt voorjaarsfeest.

Paasfeest bij Familiepark Nienoord. 
Vier Pasen in Familiepark Nienoord! Paaseitjes zoeken, op zoek naar het Gouden Ei en doe de paasspeurtocht! Natuurlijk kan je ook heerlijk spelen in het familiepark. 

Activiteiten die alleen op de eerste paasdag worden georganiseerd.
Paasfestijn bij de Naturij in Drachten.
Kinderen tot 12 jaar mogen paaseitjes komen zoeken op de Naturij. Naast de normale entree (€5,-) betaal je €2,- per kind per keer voor een ticket om mee te doen met het eieren zoeken. Naast eieren zoeken is er ook een eitje-tik spel. Per leeftijdscategorie worden er groepjes gemaakt, ouders mogen vanaf het pad meekijken en foto’s maken. De eerste ronde is 11.00 uur en de laatste ronde is om 14.30 uur.

Kijken naar de film van Pieter Konijn bij DOT.
De fim van Pieter Konijn is een moderne verfilming van de kinderverhalen van Beatrix Potter. Het verhaal volgt een jong, opstandig konijn. Kijk met het gehele gezin naar deze leuke film in DOT.

Paasfeest bij Paviljoen Appelbergen. 
Alle kinderen kunnen met kabouter Flap en de paashazen eieren zoeken. Daarna bakt kabouter Flap voor alle kinderen pannekoeken! Let op! Opgave vooraf is verplicht!

Paaseieren zoeken bij Speeltuin Beerta. 
Ieder jaar kunnen kinderen op eerste paasdag eieren zoeken in de speeltuin. Vanaf 12.30 kun je je inschrijven tot 13.15 en om 13.30 kan er gezocht worden.  Voor iedereen die mee zoekt is er na afloop een leuke verrassing.
kosten voor leden € 1.50 en niet leden € 2.50.

Activiteiten die alleen op de tweede paasdag worden georganiseerd.
Parels in het Westerkwartier. 
Dit jaar is er helaas geen ei ei westerkwartier. Na 10 jaar ei ei Westerkwartier stopt de Toeristische Ondernemers vereniging met het organiseren van ei ei Westerkwartier. Wel zijn er nog diverse ondernemers geopend op tweede Paasdag, waar je een kijkje kan nemen.
Wel is er de officiële aftrap van de opening van de themaroutes: Parels in het Westerkwartier. Middels een app, kaart, bordjes of routeboekje kan je verschillende wandel- en fietsroutes door ons mooie Westerkwartier volgen. Ook zijn er speciale speurroutes voor kinderen. Meer informatie kan je lezen op de Facebookpagina.

Neutje schieten bij Onder de Linden in Roden.
De Vereniging voor Volksvermaken Roden organiseert op tweede paasdag neutje schieten bij Onder de Linden. Het spel is voor jong en oud. Het evenement is tevens de aftrap van weer een seizoen vol evenementen van Volksvermaken. Kinderen mogen gratis mee doen en krijgen na afloop allemaal een lekkere paashaas mee naar huis.

Hazenrun in Groningen. 
De HazenRun is een familie run voor alle leeftijden. Er is een route uitgestippeld van ca. 2 kilometer. De route loopt vanaf het terrein bij de Kartbaan in Groningen over de Kardinge bult en terug. Voor het starten kunnen de kinderen geschminkt worden tot echte haas en na afloop is er de mogelijkheid om aan te schuiven bij de paasbrunch!

Zeldzaam mooi markt op de Vismarkt in Groningen. 
Tijdens de tweede Paasdag is er de Zeldzaam Mooi Markt op de Vismarkt in Groningen. Een markt met allerlei unieke, originele en handgemaakte producten, maar ook met andere rariteiten zoals, creatief hergebruik, vintage en retro artikelen.

Pasen in het Rensenpark in Emmen. 
Tijdens tweede paasdag worden er diverse activiteiten georganiseerd voor het gehele gezin in het Rensenpark in Emmen.

Pasen bij de Spitkeet in Harkema. 
Er worden diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud op tweede paasdag bij de Spitkeet. Er kan eieren worden gezocht, eieren worden beschilderd, broodjes bakken, er is een roofvogelshow en je kan het themapark bekijken.

Paasfeest bij de dierenweide Eelderbaan in Groningen. 
Er worden diverse activiteiten georganiseerd. De Paashaas is er met het paasei zoeken, er zijn buiten spelletjes te doen, binnen is er Paasknutselen, in de wei staat het springkussen, je kan een paasbroodje bakken boven het vuur, er is een klein marktje met zelfgemaakte spulletjes en natuurlijk kan je dieren knuffelen en genieten op het terras van wat lekkers.

 

Voor meer informatie over de genoemde uitjes, kan je klikken op het uitje waar je naar toe wilt, je gaat dan automatisch naar de website met meer informatie.
De site wordt regelmatig bijgewerkt, het kan dus zijn dat er de volgende keer meer uitjes in deze lijst te vinden zijn.
Heb je aanvullingen of weet je ook nog gratis of een betaald uitje onder de €10,-?  Laat het dan gerust weten, zodat ik ze aan de lijst kan toevoegen.
Het kan zijn dat er dingen zijn veranderd aan een uitje, merk je iets op dat niet klopt, laat het me dan gerust weten zodat ik het kan aanpassen.

Meer (gratis) uitjes vind je op mijn website, op de Facebookpagina Jeanetblogt, in de Facebookgroep Uitjes in Nederland én op mijn Instagramprofiel.
Voor leuke wandelingen in de natuur kan je kijken op de website van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

Door elkaar te informeren, kunnen we elkaar weer inspireren. Deel gerust mijn website met anderen, om nog meer mensen te informeren over een leuk uitje.

Kijk gerust ook eens bij mijn andere blogs op mijn website over het ouderschap, tips voor je eigen persoonlijke ontwikkeling, reviews van diverse producten en meer leuke persoonlijke en informatieve blogs.