Acties bij diverse uitjes door de lerarenstaking.

Acties bij diverse uitjes door de lerarenstaking.

5 november 2019 0 Door Jeanet

Door de lerarenstaking, op 6 november 2019, zijn veel kinderen een hele woensdag vrij. Diverse ouders hebben een vrije dag (moeten) nemen. Speciaal voor deze extra speciale dag zijn er in het hele land diverse acties georganiseerd. De meeste basisschoolkinderen, waarvan de leraren niet staken, zijn op woensdagmiddag vrij, hierdoor kunnen ook deze kinderen mee doen aan de acties. In mijn blog kan je een aantal van deze acties lezen.

De leraren staken, een feestje voor kinderen, maar niet voor de leraren.
Op woensdag 6 november 2019 gaan medewerkers in het basis-, speciaal- en voortgezet onderwijs staken. Dit doen ze zeker niet voor de lol, veel liever staan ze voor de klas les te geven. Dat is tenslotte wat ze graag doen.
Tijdens deze lerarenstaking hopen vakbonden en werknemers, druk uit te oefenen op de politiek. Er is steeds vaker lerarentekort en de werkdruk in het onderwijs neemt toe, waardoor investeringen van het kabinet nog steeds nodig zijn. De vakbonden eisen van het kabinet dat er geld vrijgemaakt wordt voor een fatsoenlijk salaris, voldoende collega’s en minder werkdruk.

Naar de film bij Kinepolis.
Er draaien diverse leuke nieuwe films in de bioscoop. Zoals de Angry Birds 2, Huisdiergeheimen 2, Shaun het schaap, The Lion King, Thomas de trein, Everest, Trouble en een aantal sinterklaasfilms.
Kinepolis
heeft de programmering aangepast, zodat kinderen én hun ouders een leuke, spannende en/of vrolijke film kunnen bekijken in de bioscoop. Even een relax momentje op een onverwachtse vrije dag.
Tickets zijn online te bestellen en te koop bij de kassa of in de bioscoop.

Kinderen kunnen gratis naar de dierentuin Wildlands in Emmen of Diergaarde Blijdorp in Rotterdam.
Een dagje naar de dierentuin is niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam. Door te kijken, luisteren, ervaren en beleven leren de kinderen een heleboel. Op deze manier wordt er ondanks de lerarenstaking toch nog iets geleerd.
Alle kinderen t/m 12 jaar mogen op woensdag 6 november gratis naar binnen bij de dierentuinen Wildlands én Diergaarde Blijdorp, mits er een volwassene is die met ze mee gaat.

Zwemmen en schaatsen bij Attractiepark Slagharen.
Speciaal voor de stakingsdag is het zwembad en de ijsbaan geopend en kan er een actief dagje van gemaakt worden. Het attractiepark is wel gesloten.
Op de website kan je je tickets bestellen.

Fries Museum in Leeuwarden.
Het Fries Museum gaat speciaal om 10.00 uur open. In het Fries Museum kan je op dit moment veel leren over de Vikingen. Op dit moment is er namelijk de tentoonstelling Wij Vikingen. Deze tentoonstelling neemt je mee naar de eeuwen van de vele Vikingeninvallen in Frisia. De tentoonstelling is een spannende én leerzame ontdekkingsreis voor de hele familie. Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar is er een speciale route door de tentoonstellingen met spannende verhalen, vragen en opdrachten.
De actie Staakvermaak is vol, maar je kan nog wel samen met je kind de speurtocht doen en het museum bezoeken.
De entree voor kinderen t/m 17 jaar is gratis, volwassenen betalen €15,-.

Gratis lunch en rondleiding door de oude gevangenis in Leeuwarden.
Kinderen kunnen samen met een volwassen eten bij Proeflokaal, na de lunch is er een rondleiding door de oude gevangenis. De lunch is voor kinderen t/m 12 jaar gratis. De rondleiding door de oude gevangenis wordt gegeven door entertainer Andre Caron! Tijdens de rondleiding kunnen de volwassenen nog even rustig een kopje koffie/thee drinken.
Aanmelden kan via info@proefverlof.frl of bel met 058-30 200 30

 Neem een kijkje bij Kasteel de Haar, vlakbij Utrecht.  
Tijdens de lerarenstaking hebben kinderen t/m 12 jaar gratis toegang bij Kasteel de Haar. Kasteel de Haar is een veelzijdige park en bijzondere kasteel. Achter elke deur, elk detail, elke bloem uit de kleurrijke tuinen, schuilt wel een verhaal. Over andere tijden, andere culturen, andere figuren. De Haar is het grootste kasteel van Nederland, dat ooit privébezit was van de familie van Zuylen. Voor de kinderen zijn er 2 leuke én leerzame speurtochten te doen.

Ga op muzikale ontdekking bij Museum Speelklok in Utrecht.  
Stap in de wondere wereld van de zelfspelende muziekinstrumenten en laat je verrassen door de vrolijke muziek! Al doende en al luisterend leer je meer over alle instrumenten: van het kleinste speeldoosje tot het grootste draaiorgel.
Er is ieder uur een rondleiding, om 14.00 uur een speciale kinderrondleiding, kinderen mogen zelf muziek programmeren en kunnen op ontdekkingstocht gaan door de Museum Expeditie.  Een leuk én educatief uitje.
In verband met de staking, mogen alle leerlingen van het basisonderwijs én het voortgezet onderwijs onder begeleiding van hun (groot)ouders gratis op ontdekking bij Museum Speelklok. Volwassenen betalen €13,- per persoon.

Blijf je liever thuis?
Thuis kan het ook gezellig zijn én kan je ook diverse leuke activiteiten doen. In een blog die ik hier eerder over schreef vindt je diverse tips.

Gratis uitjes of andere uitjes onder de €10,-.
Niet alleen tijdens de staking, maar het gehele jaar zijn er ook andere leuke gratis uitjes of uitjes onder de €10,- te doen. Op mijn website maakte ik daar eerder al eens een overzicht over.

Gratis uitjes in Nederland