Het Blauwe Bos in Haulerwijk.

Het Blauwe Bos in Haulerwijk.

16 februari 2018 1 Door

Plaats: Haulerwijk
Provincie: Friesland
Adres:
Tonckensweg (ter hoogte van nummer) 12 te Haule
Openingstijden: altijd geopend
Mag de hond mee: ja, mogen loslopen.
Kan de wandelwagen mee: ja

Verdere informatie over de gratis plek:
Het Blauwe Bos is een groot bos- en natuurgebied in de driehoek Haule, Haulerwijk en Waskemeer.

In het bos zit een speeltuin. De speeltuin is voorzien van twee glijbanen, een evenwichtsbalk, een ronde schommel, twee “gewone” schommels, een zandbak, een klimhuisje en diverse bankjes waar je op kan zitten. Naast het speeltuintje is nog een grasveld met paaltjes met diverse plaatjes zoals een eekhoorn, op het bijbehorende bord kun je lezen wat je kan doen of wat je kan opzoeken.

In het bos is een verhard pad wat je gemakkelijk kan bewandelen met wandelwagen, rolstoel, fiets of ander voertuig met wielen. Het speeltuintje ligt vlak naast het betonpad maar is niet verhard!

Parkeren kan op verschillende plaatsen, maar het makkelijkst om te parkeren is de parkeerplaats van staatsbosbeheer aan de Tonckensweg (N918) te Haule. De inrit naar de (onverharde) parkeerplaats bevindt zich ter hoogte van huisnummer 12.

Steentjespoel.
Als ingezonden tip kreeg ik nog de steentjespoel.
Het steentjespoel kan je o.a. bereiken door na de ingang van het bos rechtdoor te lopen (over fietspad), dan kom je bij de heide en daar neem je het pad naar rechts (je steekt de heide over) je blijft dit pad volgen (maar loopt eigenlijk een klein stukje terug langs deze kant van de heide) tot je een smal padje tegen komt aan je linkerhand. Als je deze inloopt zie je het steentjespoel.

Links voor wandelingen door het Blauwe bos:
Wandeling via de wandelzoekpagina.   
*Dit uitje is al eerder op mijn Facebookpagina geplaatst. De blogs die ik op mijn Facebookpagina heb geplaatst komen nu ook op mijn website te staan, ik zal daarom regelmatig een oudere uitje delen.
**Elke vrijdag komt er een nieuw gratis uitje op mijn website, de link ernaar toe wordt geplaatst op vrijdag of zaterdag op de Facebookpagina.