Activiteitencentrum Lauwersmeer met speelbos én kabouterpad.

Activiteitencentrum Lauwersmeer met speelbos én kabouterpad.

13 juli 2018 0 Door Jeanet

Plaats: Lauwersoog
Provincie: Groningen
Adres: De Rug 1
Openingstijden: Het activiteitencentrum heeft wel openingstijden, maar het speelbos en kabouterpad is vrij toegankelijk.
Mag de hond mee: Dit ligt er aan wat je gaat doen.

Verdere informatie over de gratis plek:
In Lauwersmeer zit activiteitencentrum De Bosschuur van Staatsbosbeheer. In het activiteitencentrum, maar ook er om heen kan je diverse activiteiten doen.
In het activiteitencentrum kan je diverse dingen huren (tijdens openingstijden én tegen betaling!) voor de activiteiten die je er kan doen, zoals netjes voor de waterdiertjes te vangen en een knapzak voor het kabouterpad. Verder kan je er diverse korte films kijken en informatie krijgen over het Lauwersmeer. Je kan er een kopje koffie of thee drinken en gebruik maken van de toilet.

Kabouterbos
Vanaf het parkeerterrein kan je starten met het wandelen van het Kabouterpad. De kabouterpaaltjes wijzen je de route van ca. 1,5 km. lang.  Een leuke manier om te wandelen met de kinderen door het bos. Onderweg kom je soms een huisje en een waslijn van de kabouters tegen.
Het kabouterpad kan je ook lopen met een activiteitenboek, puntmuts en een knapzak gevuld met lekkers, dit kan je dan kopen en huren bij het activiteitencentrum. Dit is niet verplicht, het kabouterpad is ook zonder de betaalde speurtocht leuk om te lopen.
Honden mogen niet mee naar het kabouterpad. Doordat de route door het bos gaat, kan het zijn dat het met de wandelwagen niet zo begaanbaar is.

kabouterbos lauwersmeer

Speelbos.
Als je vanaf de parkeerplaats door loopt langs het activiteitencentrum, kom je bij het speelbos met speelveld. Kinderen kunnen op en van de bult klimmen en in het huisje spelen. Er is een stukje bos waar kinderen met de diverse takken hutten kunnen bouwen of andere kunstwerken van takken mogen en kunnen maken. Vaak zijn er ook al hutten gemaakt, waar de kinderen in mogen spelen.
Via de brug kan je lopen naar de uitkijktoren. De brug heeft maar een leuning waardoor deze voor jongere kinderen gevaarlijk en spannend kan zijn.
Op het terrein zijn diverse plekken waar je kan picknicken. Tijdens de openingstijden kan je in de vuurplaats je eigen broodjes roosteren.

speelbos lauwersmeer

Wandelroutes.
Vanaf het activiteitencentrum kan je diverse wandelroutes wandelen. Niet alle routes zijn te bewandelen met de hond of zijn ook niet altijd toegankelijk voor een rolstoel. Wel is er een aparte rolstoelroute. Alle routes kan je lezen op de website.

wandelroutes lauwersmeer

Het activiteitencentrum is niet altijd geopend, de openingstijden vind je op de website.

Nadat je de kabouterroute hebt bewandeld, kan je met de kinderen nog naar de waterspeeltuin gaan. Het is aan te raden om hier met de auto heen te gaan.

Het Lauwersmeer is een prachtig gebied, waar ik altijd het gevoel krijg op vakantie te zijn. Je kan genieten van de mooie omgeving ter fiets, ter voet of ter boot.  Je kan er genieten in het bos, op het strand of op de dijk. Neem gerust ook een kijkje op de website van het Lauwersmeer om te ontdekken welke dingen er nog meer te doen zijn.

Deze website wordt sinds november 2019 op uitgebreid naar UitjesinNederland.com,  uitjes die ik eerder heb geschreven, kan je blijven vinden bij op deze website