Blote voetenpad in Opende

Blote voetenpad in Opende

6 juli 2018 1 Door Jeanet

Het blote voetenpad, loop je natuurlijk met je blote voeten als ik de route ook mogelijk om met schoenen of laarzen te lopen. Het blote voetenpad is 3,4 kilometer en kan je op diverse manieren lopen. Je kan het in z’n geheel lopen, maar ook de helft of je loopt de route niet maar gaat zitten op het strandje.

Bij het startpunt bij de Kaleweg is een strandje, zwemplas en zijn diverse picknickbanken.
Bij het startpunt bij theetuin Blote Voetenhof is een douche, kleedruimte, toiletten en oplaadpunten voor de elektrische fiets.

blote voetenpad opende route

Je kan er voor kiezen om het modderpad te lopen, met hindernissen, zand, water en modder. Maar er vaak (niet altijd!) een mogelijkheid om het droge pad te kiezen en minder vies te worden. Onderweg op de route kan je (naast in de modder lopen) op diverse bankjes zitten, kijken in de boomhut, lopen over  diverse bruggetjes, door het doolhof, lopen door het doolhof en zo zijn er nog meer verschillende hindernissen die je tegenkomt. Regelmatig worden er nog weer nieuwe dingen toegevoegd aan het blote voetenpad!
!! Sommige plassen zijn erg diep, wat niet te zien is vanaf de kant. Het is daarom verstandig om vooraf eerst zelf in de plas te staan en dan pas je kind!!

blote voetenpad brug

Het is zeker aan te raden om schone kleding mee te nemen en handdoeken. Maar nog handiger is misschien nog wel om handdoeken mee te nemen en bescherming voor je autostoelen (bijvoorbeeld vuilniszakken), zodat je thuis gelijk onder de douche kan. De modder wil er niet altijd gemakkelijk af, weet ik inmiddels uit ervaring :P..

Voel het gras, het zand, het water en de modder tussen je tenen. Glibber met je voeten (of schoenen/laarzen) over de modderpaden, zwem in het water, wordt lekker vies in de modder, doe nieuwe ervaringen op, maak samen plezier én herinneringen. Het kan allemaal op deze plek!

blote voetenpad voeten in de modder

Deze locatie is ook zeer geschikt voor een kinderfeestje, schoolreisje of fotoshoot!

Bij Theetuin Blote Voetenhof kan je ook starten en eindigen. Hier zijn toiletten, is een (koude!) douche, wasbak waar je je kan wassen en zelfs een kleedruimte. Er zijn diverse parkeerplekken, terwijl jij aan het wandelen bent kan je je elektrische fiets opladen. Verder is er een speelplek, vuurplek om op te warmen en kan je tegen betaling ook wat eten en drinken.
De poolstokken die je voor bepaalde hindernissen nodig hebt kan je hier huren.

theetuin blote voetenhof

Plaats: Opende
Provincie: Groningen
Adres: P1 Theetuin Blote voetenhof, Peebos 1a, parkeerplaats P2 , aan de Kaleweg is ook geschikt voor bussen.
Openingstijden: Het blote voetenpad is altijd toegangkelijk. De theetuin heeft wel openingstijden.
Mag de hond mee: Het bloten voetenpad is verboden voor honden!
Kan de wandelwagen mee: Nee

Update 2020
Deze blog is geschreven in 2018, maar in 2020 zijn we er weer geweest. Foto’s van ons bezoek toen én de Coronamaatregelingen lees je in onderstaand bericht op Instagram.

View this post on Instagram

Blote voetenpad in Opende, op de grens van de provincies Groningen en Friesland. 🇱🇺 Een leuk pad door de landerijen, met leuke hindernissen over het water, water en modder waar je doorheen kan lopen. Er is ook een gedeelte waar je kan zwemmen (controleer jezelf en de kids daarna wel even op bloedzuigers!). Een leuk gratis uitje waar kinderen en hun ouders vies worden. En wat je natuurlijk op blote voeten bewandeld. Jonge kinderen hebben bij dit pad wel hulp nodig! 👣 Het blote voetenpad is het allerleukste op een zomerse dag, als het de dag of dagen ervoor geregend heeft. Dan is er namelijk meer plassen en modder. 🌦 Vanwege maatregelen tegen het coronavirus is er is eenrichtingsverkeer en kan je de korte route (1,6 km) of de lange route (2 km) lopen. De lange route is dezelfde als de korte alleen met een extra lus eraan. De wandelroute wordt duidelijk aangegeven d.m.v. met blauwe pijlen. Ondanks dat er een klein stukje niet geopend is, is het ook nu nog steeds erg leuk om te bezoeken! Er is maar een klein gedeelte wat je nu niet bewandeld. 🙏 Vanwege Corona is het nu alleen toegankelijk vanaf vanaf de ingang aan de Peebos Parkeerplaats aan de Kaleweg en het strand zijn dicht. ⛔⚠️🅿️ Bij de ingang van Peebos zit ook de theetuin Blotevoetenhof. Bij de theetuin zijn wc's, kleedruimtes, een douche om je na afloop af te spoelen. Na afloop of vooraf kan je er wat eten en/of drinken, kinderen kunnen daar ook nog spelen bij de waterspeelplaats. 🍦🍰☕ Je kan bij de theetuin een poolstok huren (€20,- per gezin), hiermee kan je ook op diverse plekken tijdens de route poolstokspringen. Erg leuk om met tieners te doen. 😂 Vergeet niet handdoeken en een extra setje kleding mee te nemen. Want vies worden is eerder normaal dan uitzondering. 🥳 Het blote voetenpad is niet toegankelijk voor kinderwagens en mensen in een rolstoel. Vanwege de smalle paden en hindernissen. ♿ Het blote voetenpad is niet toegankelijk voor honden. 🐶 Ik schreef al eens een blog over het blote voetenpad https://jeanetblogt.nl/uitjes-eropuit/groningen/blote-voetenpad-groningen/ En over de theetuin https://jeanetblogt.nl/uitjes-eropuit/groningen/theetuin-blotenvoetenhof-opende/ 👩‍💻

A post shared by Uitjes in Nederland.com (@uitjesinnederland) on

 

Filmpje van Staatsbosbeheer over het blote voetenpad.

Deze website wordt sinds november 2019 op uitgebreid naar UitjesinNederland.com,  uitjes die ik eerder heb geschreven, kan je blijven vinden bij op deze website