Moeders in Groningen delen tips, uitjes en ervaringen met elkaar.

Moeders in Groningen delen tips, uitjes en ervaringen met elkaar.

24 januari 2018 2 Door Jeanet

Moeders in Groningen, een website, een facebookpagina en twee  facebookgroepen met tips voor (jawel de naam zegt het al) Moeders in en om Groningen.

De website is al sinds 2013 het online magazine voor moeders (en vaders!) in Groningen. MoedersinGroningen.nl wil ouders in de stad en provincie Groningen met elkaar verbinden. Zodat ervaringen gedeeld kunnen worden en we moeders elkaar kunnen inspireren.
Minke Haveman richtte de site op. Ze verwonderde zich over het feit dat er nergens een leuke agenda was met kinderactiviteiten voor in en om de stad Groningen. (Eigenlijk net zoals ik mij verbaade over de vele gratis uitjes waar weinig bekend over was, en waardoor ik Gratiseropuit oprichtte)
Minke kreeg het idee voor een magazine met zo’n agenda, interviews met en columns van moeders en vaders in Groningen en reviews van kindvriendelijke plekken. Artikelen vanuit het idee dat niet elke ouder zelf het wiel hoeft uit te vinden, maar dat je waardevolle informatie, ervaringen en tips kunt delen.
Op moederdag 2013 is de website online gegaan. Inmiddels zijn er nog twee websites bijgekomen namelijk, ZwangerinGroningen.nl en ZwemlesseninGroningen.nl.
Een groot succes mag Minke haar idee wel noemen!

De website
Op de website vind je:
– Een agenda met leuke uitjes die georganiseerd worden in de provincie Groningen. Niet alle uitjes zijn gratis!
– Doetips om lekker er op uit te gaan met je kinderen in de provincie Groningen. Zowel binnenactiviteiten als buitenactiviteiten, maar ook cursussen.
– Diverse hotspots waar je goed kan koffie drinken, lunchen en/of eten met kinderen in de provincie Groningen.
– Collums, interviews en artikelen om te lezen.
– Tips van andere moeders voor andere moeders.

Facebookpagina
Op de facebookpagina worden de dingen die op de website worden geplaatst gedeeld. Erg handig als je op de hoogte wil worden gehouden van nieuwe geplaatste dingen op de website. FacebookgroepenEr zijn twee facebookgroepen, namelijk een algemene en een marktplaatsversie. Op de algemene kan je vragen stellen aan andere moeders in Groningen.

Facebookgroepen. 
Er zijn twee facebookgroepen, een algemene en een marktplaats versie.
In de algemene groep kan je vragen stellen aan andere moeders, of tips van andere moeders lezen.
In de marktplaats groep, kan je spullen verkopen of kopen aan of van andere moeders.