Gastblog: Spelen in en om de stad Groningen.

Gastblog: Spelen in en om de stad Groningen.

17 juli 2018 0 Door Jeanet

Wisten jullie dat er in en om Groningen zo’n 700 gratis speelplekken te vinden zijn? Er de afgelopen jaren 50 vernieuwde of nieuwe speelplekken bij zijn gekomen? Best interessant als je de stad Groningen bezoekt of er woont en er eens op uit wil met de kinderen.

In 2015 ben ik (Liesbeth Weusten) begonnen met het initiatief ‘Spelen in Stad’. Als moeder van jonge kinderen, toen nog wonend in de binnenstad van Groningen, had ik behoefte om te zien waar er allemaal speelplekken waren. Lekker er op uit met mijn kinderen. Ik begon al fietsend door de stad op ontdekkingsreis en maakte foto’s van speelplekken. Met een kaart en foto’s plaatste ik deze plekken online. Dit deed ik o.a. mijn Facebookpagina Spelen in Stad. Er bleek meer behoefte te zijn en snel groeide mijn pagina tot inmiddels ruim 1.000 volgers.

spelen in de stad, oprichtster

Na ruim drie jaar is er veel gebeurd. Ik verkende samen met studenten het ontwikkelen van een prototype app voor speelplekken in de stad. Ik besloot uiteindelijk hier niet verder mee te gaan. Ik deed een oproep in de gemeenteraad van Groningen tijdens de ‘Open Raad’ om een digitale kaart te ontwikkelen met alle speelplekken in en om Groningen. Deze is er inmiddels. Maar echt handig te vinden was deze pagina niet. Iedereen met jonge kinderen die in de Groningen woont of Groningen bezoekt wil toch weten welke nu de mooiste en de nieuwste speeltuinen zijn? Ik besloot daarom een eigen website te maken -> www.speleninstad.nl

Ik heb nog meer ideeën zoals kijken wat je zelf kunt doen (of met buurtgenoten) om een nieuwe of vernieuwde speelplek te realiseren of aantrekkelijker te maken. Er zijn al een best wat initiatieven in de stad! De komende tijd ga ik hierover nadenken. Tips zijn welkom, ook buiten de stad via info@speleninstad.nl

spelen in de stad, logo

* Deze week een gastblog van Liesbeth Weusten van Spelen in de stad over haar website met gratis speelplekken in en om de stad Groningen.
**Regelmatig plaats ik een gastblog. Om anderen ook een mogelijkheid te geven om anderen te informeren of te inspireren. Mensen kunnen mij berichten, maar soms benader ik ook mensen om een gastblog te schrijven. Wil je ook graag een gastblog schrijven? Neem dan gerust contact met me op.